Sunday, March 27, 2011

Anak Sedara Baru from Sarawak


Assalamualaikum..

Anak sedara baru, menambah jumlah cucu uwan seramai  15 orang. Nama AINA NORHAZIMAH BINTI ABDUL RAZAK. Sekarang berusia seminggu. Lahir hari sabtu lepas, 19.03.2011. Menambah cucu perempuan wan yang ke 4. Yang lain semuanya lelaki. Hehe.. Selamat keluar ke dunia pada pukul 7.59 malam secara normal seberat 3.7kg. Perhhh.. pecah rekod. Hahaha... Dulu yang paling berat si dak Muaz 3.4kg, yang ini nak mengatasi pulak.


Permata hati akak saya yang dah 5 tahun menanti cahaya mata. Lahirnya dengan sejuta kesyukuran dan sejuta doa pengharapan. Juga berjuta juta kuntum senyuman dari insan-insan yang disayang. Lahir di GH Kuching Sarawak. Anak jati Sarawak la ye Aina? Muka pun muka kerabat Sarawak ek. Hehe.. Balik menyambung pantang ke Lipis 20 hb april ni. Tak sabo nak bersua pipi ngan dak kecik neh! Picit-picit pipi dia sampai merah sampai nangis! Haha



Siok nyer tido!! Gerammm..



Aina aina? Aina di sini....


Macam muke bapaknya.. kan ..kan..


Taraa.. like father.. like daughter.. 

Tahniah buat kak Aya a.k.a norhayati dan abg Razak. Semoga kehadiran puteri comel ini dapat mengeratkan lagi kasih sayang kalian dan membunga bunga dan mempelangi kan lagi  suasana rumah kalian berdua.  Semoga dapat berjumpa bulan depan. Ainaa.. jangan montok cepat sangat..nanti kalau tembam bam bam tak muat lak baju anjang beli ari tuh. Huh!!




26 comments:

lina_pg said...[Reply to comment]

izah..xhumelnya baby gul ni..cam nak cubit2..nak gomoi2 jerr..

Mas said...[Reply to comment]

alhamdudillah..berakhirlah sudah penantian selama 5 tahun tu...
comeinya anak sedara kau ni makcik..geramm aku tengok....

Anamarza said...[Reply to comment]

Pae berganda2 beratnya dari anak saya, tgk gambar dah macam sebulan jer usianya :)

fara dean said...[Reply to comment]

Alalala..comellnya!! dh pndai cenyum la dia..Tahniah!! dpt ank sedara baru..

HaSue said...[Reply to comment]

wah..lama tunggu tu 5 thn kan..akhirnya rezeki tu dtg jua..syukur x terkata..

anjang tu sapa yer?napa anjang x belikan aina baju ikut saiz s,m,l,xl,xxl...hahaha..

suke tgk gambar2 baby nih..mcm nak beranak lg pun ader..hik.

Tahniah buat kak aya sekeluarga ..zah,nanti cubitkn pp aina skali utk aku eh..

izahdaut said...[Reply to comment]

@lina_pg
tu la kak.saya pun geram je tengok.dah jumpa nanti siap lerr..hehe

izahdaut said...[Reply to comment]

@Mas
alhamdulillah..kena tambah lagi cepat cepat tu..haha

izahdaut said...[Reply to comment]

@Anamarza
tu la suzana...paling beso dalam family.saja buat rekod baru..haha..anak aok sihat zana?

izahdaut said...[Reply to comment]

@fara dean
mekasihhh... senyum tu yg geram tu kan

Kak Sam said...[Reply to comment]

Assalamualaikum...
Bila agaknya hero 2 orang tu akan dapat adik yea? Leh jadi cucu uwan yang ke 16.

izahdaut said...[Reply to comment]

@HaSue
anjang tu aku tak pasti la sapa, tapi yang pasti orang nye memang cantik anggun jelita.hahahhaa..ambikkk

weh aku tengok baju baby girl neh, meroyan weh.geram tengok nyer.nanti la aku beli semua size..tapi kalau laki aku pelik cemana ek..ah buat buat bodo je la kan..haha

izahdaut said...[Reply to comment]

kak sam..
tungguuuuuuuuuu..hahha
eh tak leh kak sam. yang ke 16 dan ke 17 ontheway.sorang bulan 4 sorang lagi bulan 5.hehe

Adzriel AB said...[Reply to comment]

comelnya... baby akak yg bongsu pecah rekod juga... 3.8kg

Diana @ Melley Mey said...[Reply to comment]

alolololoooo.. comelnyaaa dia.... sama ler kita yer izah... x sabar nak jumpa baby baru... hehehehee.... geram tengok kan baby baru nie... :)

kak Erna said...[Reply to comment]

comelnya
tahniah buat izah dan kedua ibu bapanya..

tun_telani said...[Reply to comment]

olololooo~ omeynyer.. tahniah buat akak kak izah.. tun pon tgh berusaha nih.. nnti akak doakan tun dpt bb jugak =)

Zaliedana said...[Reply to comment]

Kak izah,baby girl nih mmg byk jer baju2 yg cantik sgt,kalo g super tu msti rembat gak la,rambang mata n xtahan sungguh bila tgk..Xlama lagi anjang aina yg tomey tuh beli baju utk adik bais n muaz lak ler..Pstt,tambah lagi satu,cantik,anggun n perempuan melayu terakhir gitu,ahaks..

izahdaut said...[Reply to comment]

@Adzriel AB
tu la kak..kita makin banyak baby akan makin besar kan.yg akk saya neh, dan dan yg sulung dah beso..hihi tak tau ler yg akan dtg.. apa pun sihat alhamdulillah..tu yg pentingg

izahdaut said...[Reply to comment]

@Diana @ Melley Mey
tu la, bau diorg wangiiii je kan.. suke je cium cium

izahdaut said...[Reply to comment]

@kak Erna
ye mekasih kak erna for the wish

izahdaut said...[Reply to comment]

@tun_telani
next baby ke? tu yg pangku tu baby ke? tak pe..akak doakan moga tun dikurniakan cepat2 cahaya mata idaman kalbu yee.. berusaha ok!!! hihi..caiyokk

izahdaut said...[Reply to comment]

@Zaliedana
cttt..ko sajee je nk meroyankan aku... tu la akak tengok baju nye cantik cantikk blaka..geram betul!! insyaAllah..doa doakan..hihi..wah perempuan mlayu terakhir gitu..haha

Bee said...[Reply to comment]

wahhh izah, dah 15 cucu ayah izah..ayah kbee baru 4 org..anak2 kbee je la..MIL pun 4 org tu gak..entah bila la adik2 lain nak menyumbang cucu kat ayah nih..:)

ijan said...[Reply to comment]

Tahniah buat kakak izah dan suami. MasyaAllah comel sangat Aina ni.. Putih melepak. Pipi bam bam.. Geram nya nak kiss2 dia. Mmuahh! :)

izahdaut said...[Reply to comment]

kak bee..
hehe.. ayah saya dah arwah. uwan tu refer pada mak, kalau kat kedah wan tu lak panggilan untuk atok kan.hehe.. insyaAllah tak lama la tu kak.kami ni ye la, dah kertu kertu belaka..ngeee

ijan.
tu la, tak nengok lagi cemana rupanya secara live ni..geram je bila tengok gambo gini kan.hehe

Naz said...[Reply to comment]

Salam Izah...
Sihat ker?
Memang betullah izah.. sebiji mcm ayahnya.. Tembam betul pipi tu.. Rasa nak sondol jer pipi da tu.. Ala tomei..tomei..