CSS

Wednesday, March 23, 2011

Makan..makan..makan..

assalamualaikum..

Sebelum ada sorang makcik tu tanya.mana kek kastard teacake,meh nak jawab dulu..hehehe..ada..ada.. tapi kerna kemalasan nak transfer dan edit gambo, jadi siaran kek tu tertunda esok ler jawabnya. Haha.. lagi pun nak kena tanya my darling dulu, samada dia suke ke idak. Baru bertambah testimoni kebest an kek tu kan.

Okeh, ni perkara wajib kalau jenjalan ke Penang. Makan..makan.. makan.. Rasanya tiap kali balik kampung Kulim,musti gi menyinggah Penang. Saje jenjalan pekena char kuw teow Sg Dua dia tu. Sapa nak tapau hari tu? Nah tapau ngan mata berimaginasi dengan otak. kikiki..



Gambo kelabu hasap.Snap guna enpon je. Camni ler rupanya. Kuahnyer tu fuhh sodap.Tak nampak lak rupa udang 3 ketui beso tu. Tapi rasanya tak sesedap 2,  3 tahun sudah. Hmm takpasti tang mana. Mungkin kuahnyer sedikit cair kot. Kot jeee..


Baca doa punya lama. Hehe.. Budak kecik ni pun suke char kuew teow ni. Order yang tak rasa pedas.



Besor kan udang neh. Besor sama dengan pinggan. Sekor je makan pun dah kekenyangan.Rasanya tak yah cakapla. Nikmat betui manisnya tu. Ni makan kat kedai makan kat area kampung Pak Lah. Gerai ikan bakor. Ni pun udang bako. 


Ni udang bako berkuah lak. Sebelahnya tu daging bako. Kira complete la kalori semua berlebih lebihan kalau makan kat Penang ni. Hahaha..


ikan pekasam jangan dilupo. Sedapnya... masa nulis ni pun menjejes mengingati kesedapannya. Huhuhu..
Jadi kalau ke Penang jgn melepaskan peluang makan makan kat sini yo.




19 comments:

sitiezahim said...[Reply to comment]

ishk ishk menci..:P

izahdaut said...[Reply to comment]

@sitiezahim
ishh sabaq noo sabaqq

HaSue said...[Reply to comment]

zah..ni kalo kak nor nampak mau merajuk tu ko x ajak dier mkn skali udang beso2..ekeke..udang beso tak berenang sampai ke ganu agaknya haa..keskeskes

tp kat sini ada jek.. ni dah lama x pekena..cam nak carik udang jer rasa pasnih bila tengok gambar tu..buat sambal udang bakar..perghh..pedas2 lak tu..
minggu lepas cari2 xde stok lak udang galah idup..adeh..

jom mancing!

Chik Mimi said...[Reply to comment]

kami yg kat penang pun tak p org jauh mai pulak ye

Zaliedana said...[Reply to comment]

Kak izah,kami slalu mkn ckt kat sany jer,mls nak g sg 2,kalo sg2 mee udang yg sempoi kak..Len kali kalo mai pg lagi kita p yer,kak izah belanja yer,ngee..Kak sue,ritu time peknen syifa punya la cari udang galah,sampai p rompin pahang mkn kat sana,eh aka post ckit blh..?sry kak izah,slp umah laks,hehe..

Kerull said...[Reply to comment]

Wei izah...kalori ni aku pun taklih tolak...terliur ni wei..

KakAsma said...[Reply to comment]

hish!hish!!!biler laa nak mai penang tu kan..ko tayang buat akak terliur tul..makan dalam mimpi ajer kot...

aeinio said...[Reply to comment]

umanggggg aih bilolaaa den nak sampai penang nih... fuiyoooo

MeknaBlog said...[Reply to comment]

Kak Izahh...aduyaiii...besau betui udang tu ehhh..kita kalau g Penang suka p balun mee udang sg. 2...sedapnyerrrr....

K.Nor said...[Reply to comment]

sampainya hati mu izah.. sue!!!! batu belah ada tak kat sana huhu

Ayu said...[Reply to comment]

izah, dulu akak pergi penang banyak juga akak melepas tak dapat nak cuba..sebab tak ada orang bawa, huhu..nak tanya ni macam mana nak create comments yang ada reply to comment ni kat sebeblah tu ya?..

Watie Rose said...[Reply to comment]

sy slalu ke penang tp sg dua tak penah sampai lagik...

tun_telani said...[Reply to comment]

yayyyyy!!!!!!!!!!! dgn bangganyer dh post n3 custard tea cake.. penat terkejar2 xnak kalah ngan kak izah.. muahahha...
alamak, dh makan kek rasa mcm nk mkn kue tiaw mcm kt atas tu laa pulak.

Mas said...[Reply to comment]

makcik....tu pinggan yang keberapa.....wakakaka..
memang sedapp jer tengok gambar tu...
ehh..apa nama kedai char koewtiaw yg kau makan tu..
ada byk kedai kan kat sg 2 tu..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...[Reply to comment]

uiiiii.. bestnyerrr mkn2.. udang sesaja! jelesss.. hehehe....
patutlah si zaliedana aritu dok tanya akak siap sms lagi.. mana satu kedai udang galah kat rompin tu.... rupanya masa tu dia tengah mengidam rupanya... hehe...

kak Erna said...[Reply to comment]

izah..sedapnya udang beso tu..
nak jugak la..

kisahwanida said...[Reply to comment]

sedap bebeno cahr kuew teow tu... my feberet....

Ezadlieza said...[Reply to comment]

Izah weiiiii.....bosar gitomo sekali udang tu izahhhhhh...sekoq jer ke..aisey tak leh ler akak nak numpang makan nih.....nampak menyelerakan tul...pstttt bila nak post kek custard tuh....

Nieza said...[Reply to comment]

wahhh dh byk tertinggal n3 izah ni...haha kedai CKT kat sg.2 tu yg tepi jln tu kan...kedai yg dia punya dapur kat dpn tu ke?sedap tu nieza suka juga mkn kat sana dulu adehhhh terliur ni tk sabar nk blk Penang..:)