CSS

Sunday, March 13, 2011

Kalau Dah Sayang......

Assalamualaikum..

Selamat berhujung minggu. Biasanya hujung minggu ni malas betul nak menghapdet blog, tapi dek kerana tak de apa-apa aktiviti yang agak memberangsangkan, duduk je la depan lappy jap, sebelum menghadap aktiviti rutin ngan anak-anak tu.

Tajuk tu..kalau dah sayang... "sayangkan anak, tangan tangankan..sayangkan isteri, tinggal tinggalkan", Pepatah dulu dulu kan. Ada logiknya masih diguna pakai sekarang. Tapi idak le teman nak mengurai dan membahaskan pepatah nan ado ni, teman nak berceritakan perilaku bebudak niha kalau dapat toy yang amat disayangi. Tu la boring-boring bulih la masuk entry yang bukan bukan ni kan. Ngeee..



Udah tak nampak muka kena tutup ngan mainan sendrik. Tu, kalau tido pun nak peluk barang mainan. Tu bukan la baru mana pun siap berplastik tu, tu semua imaginasi kekreatifan melampau seorang kanak-kanak. Kalau perasan toy tu pun dah nazak berikat ngan tali oren. Hehe. apa kata kalau kita tarik mainan tu nak simpan.


Sorry! Dont touch my trailer! Dia peluk balik okey walaupun mata terpejam.. So bio lah dia tido ngan toy dia hingga ke petang. Perangai ni berjangkit dari sifu dia niha..


Sexy pose! Ni la sifu yang akan tidur ngan barang mainan. Nak tidur mesti kena ada toy kat sebelah. Bukan ler doll ke, bantal bucuk bacin ke selimut bucuk ke..tapi mesti ada la dia pegang, samada kereta, lorry mainan, buku ke.. gitu la keadaannya. Oh ye..makanan pun boleh dia pegang sekali masa nak tido. Adehh..


Tu la kan budak- budak. Teringat masa kecik kecik dulu. Gitu jugak.. pepulak dapat barang baru cam kasut baru. Mesti tidur dengan kasut baru kat sebelah. Baju baru ke..macam tu ler keadaan putaran tu. Sekarang ni kite pulak tengok anak-anak yang berkeadaan begitu. Putaran gen ke? Hee..

Ni kisah sayang jugak. Tapi tak tau sayang yang mana satu yang lebih. Hehehe..
Rentetan soalan dari sang suami kepada isterinya.. 
"Cik Jah (bukan nama sebenar).. dah master dah manual kamere tu? Dah pandai setting semua dah?"
jawapan si isteri.." Belum..(dengan suara slow yang kalau boleh nak cakap sambil tutup mulut).. kalau baca manual tu pening la. Susah nak paham. Orang buat la gambo ke senang sikit nak paham." Terus pot pet salahkan manual.

Taraaa...



Erkk.. agak agak buku kalau baca musti tak pening kan...

la
la 
la
la

Pss..teringat satu lawak R2 dalam raja lawak. 
Seminggu sebelum birthday si isteri, si isteri ada ngadu kat suami yang si isteri bermimpi dapat hadiah birthday dari suami akan seutas gelang emas. Maka kerana sayangnya suami dengan si isteri..dihari lahir si isteri maka suaminya pun mengadiahkanlah.... buku mentafsir mimpi.. akakaka.. Ampeh tul!!




15 comments:

HaSue said...[Reply to comment]

haha..comel jek anak2 ko nih..Nih stail anak aku c kakak tu suka tido dgn barang baru yg dibelikan..x kira laa menan ke,buku ke..pewarna dsbgnya..masa baru jela..dah lama tu cam biasa jer..huhu..

tu kes baca manual tu cam sama je kan..haha..sabo jelah suami yg dah belikan isterinya kamera canggih2 tp x baca2 gak manual..ekeke..

*aku miss laa tgk raja lawak part tu..ngeee

izahdaut said...[Reply to comment]

hasue..
tu la..sama la time kite dulu pun..putaran alam kan.suke gak tengok gaye bebudak ni..kengkadang geram pun ada.
entah ler, bini sapa la tak suke baca manual ni..kiki..tau kak nor musti marah.manual pun malas nak baca..hahaha

Mas said...[Reply to comment]

makcik ijahhhhh..ni aku datang..baru jer balik dari pasar tani...he..he..
ehhh..ari ni kau tak kluar jejalan ke.....
aku tengok n3 kau ni, sama la ngan anak2 aku...Ain dari kecik sampai skrg klu nk tido mesti ada selimut, bukan nk selimut tapi nak peluk...boleh ke..he..he..
Daniel lain sikit...memang suka tido ngan barang mainan yg dia suka terutama mainan baru...tapi sekarang aku musykil lak...dia klu nak tido mesti bawa remote astro yg dah rosak, remote tu memang dia buat main...
aku tanya dia, dia kata remote kesayangan Daniel....wakakaka...layan jer la karenah bebudak ni...

Mas said...[Reply to comment]

ehhh..lupa lak aku nak ngomen....geramm betul aku tengok bais ngan muaz tu tido...
aku memang suka tengok org tido...

kzai said...[Reply to comment]

izah..comelnye hero ni ni tido pegang mainan..kalau mamanya comel x kalau tido pegang kamera gak..hahaha..jgn marah..guwau..

K.Nor said...[Reply to comment]

penyakit keturunan kut, pegang mainan masa tidur.. hihihi.. ijah.. khatam buku tu, jgn tak khatam.. kang tak dpt lense lain :)

lina_pg said...[Reply to comment]

seronok tengok karenah bebudak kan izah..xpe la nak tido ngan mainan ke apa ke?janji tak meraung kan?

Kak Rose said...[Reply to comment]

ni sah2 ikut mak dia dulu2.. hihihi.. ada betul ke?

Diana @ Melley Mey said...[Reply to comment]

hehehhee... comel tgk anak izah tdo peluk mainan dia... ^_^

DJ Dayang said...[Reply to comment]

kiutnya bby tu...tringat akak si Danial x suke dok dlm buai time dia bby dulu. penat akak beli buai tau...uhuk.

izah, akak cam knl jer trailer tu...ari tu penah gak akak tercapai mende alah tu tp x jd beli...hehe

ni ha, akak siap bwk sambal nasi lemak n smbl sutun..jemput mkn yer

Ayu Safieza said...[Reply to comment]

Muehehehe...cam tau tau je sape cik jah yang bukan nama sebenar tu...keh4...

Dulu mase2 sekolah...cikgu suruh kami bebudak yg malas baca buku ni..rendam buku dlm baldi dan rebus air tu wat minum...kah4......dashat punyer cikgu kan...kijam kijam....

mokwonik said...[Reply to comment]

mokwo kan kalau tengok budak2 tido akan rase sungguh kasihan! tah ler kenapa..mungkin masa tido tuh mane2 budak pun nampak sangat baik.. lagi pun time depa tido lah teeeerrramatlah aman nye seisi rumah..hihi..biarlah lagu mana pun diorang nak, asalkan diorang tido..so emak dia boleh buat projek!! haaa jgn dok pikir bukan2 na! ni projek masak2 lerr!

kak Erna said...[Reply to comment]

izah..aduhai..ikut perangai mak ke tu..boleh masuk buai sekali tu..
boleh pulak adik tu tidur dengan lena dan selesa..dengan badan dihimpat mainan..memang sah sayang betul dia dengan mainan dia..

Zaliedana said...[Reply to comment]

Assalam kak izah,wah syok la dpt camera yer..Hehe suke nengok bebudak tu tido,Kalu kita da marah2 kat ank,tgk ank time tido tu msti rasa kesian jer kan,sy la tu,ngee..pstt,Kak izah,kalo ummi dak 2org tuh tido pegang pa lak kak,ngee..Lariii,nnti kena pelangkung ngan menan dak ber2 tuh..

ain (sweet thots) said...[Reply to comment]

hehe ... berguru ngan bais rupanya si adik eh. dasat tul .. 1 gerobok toy dia peluk tu .. ;) akak nak tido kekdg pon, ada buku resepi sebelah .. buatnya idak, hihi