CSS

Tuesday, March 1, 2011

Sup Telur Bebola Daging


Assalamualaikum...

Selamat pagi. Alhamdulillah dapat buat entry lagi hari ni. Semalam mcm mcm kisah berlaku, nak BW pun cepat cepat je. Dengan kisah anak-anak yang tak sihat, kisah kereta yg nak dipecahkan cerminnya, kisah kuih bako yang lembik..muekeke..dan kisah toilet tersumbat. Erkk masuk kisah gak ke? Walau dalam duka ada sukanya, Cewaahh..apakahh..

Tak lupa buat kak Ummi kita, tahniah buat kak Ummi sebab dah melangkah bertapak-tapak lagi dengan resepi2 yang nampak best nya itu di dalam majalah Jelita. Berita kat sini. Tau pun dari blog kak Nor, laju2 blari wish congrats kat kak Ummi. Pastu berita sedih pulak terjadi kat kak Nor dan tadi dah interview kak Nor yang baru balik berjongging tu, kak Nor kata kak Nor dah ok. Alhamdulillah.. hehe


Sup ni dah lama dah buat, entah ler hari apa. Untuk bebudak berdua tu. Si adik memang suka makan sup sup cam ni. Abangnya kurang sikit tapi sebab ada telur tu gemor la jugak. Senang je, buat je mcm nak buat bakso, ejas ejas mana perlu dan tup pecahkan telur. Senang je kan. hakhak..dah la mak tak berkerjaya, lauk pun simple nyimple jek..waduhhh...ngahaha..pss kerjaya kat rumah pong tak larat weh. Demand tinggi tuuhh..ngee

Wokey ler..tak de apo yg nyepecel lagi.. Jumpa lak petang karang kalau ada kesempatan insyaAllah. Anak2 pun dah ok boleh la maknya meronggeng kat dapo.. kikiki..

21 comments:

azira said...[Reply to comment]

sedap nmpak...mkn ni mmg xjemuu...nk lagi, nk lagi, nk lagiii leee jawabnyer..

izahdaut said...[Reply to comment]

azira..
makan sampai kembong perut ek..ehhee

TopsyTurvyMum said...[Reply to comment]

nampak sedap ni Izahh..
Boleh aku try nanti *lapo mata habis semua nak try*

wahh..kecapi mak dara ni mengharup sup telur bebola daging!

ok tak ayat aku? hahaha

mengharup tu mende wehh?

Yatie said...[Reply to comment]

Lauk ni simple mimple tapi sedapkan...akak pun suka msk yg simple2 je sebenornya...janji laku...kalau baru masak ni mmng sedap..

anymz said...[Reply to comment]

peace zah peace..dtg nak berdamai ni.hari ni takdo masak lomak..tak tau lagi masak apo yang kuar kang..naseb lah kok masak lomak lagi yo.wakaka.

meh sini sup daging yg dah jadi bajo tu..meh gambar yo lah..lauk dah habis.yo tak?..

HALAMANKU said...[Reply to comment]

bawa tuperware baru nak tapau sup bebola n telor he he he he sedap tu..

Arizakiah said...[Reply to comment]

Tengah2 tension macam tu kalau dapat irup sup tenang sikit....
hidangan yang sangat sesuai untuk anak-anak yang tak sihat tu.......

MaDiHaA a.k.a Ratna said...[Reply to comment]

anak2 akak pun suka gak sup2 gini.. kdg akak wt sup sawi atau sup sayur apa2pun pecahkan telur gitu gak.. nak pulak ada kentang ke carrot ke.. laju je budak2 mkn..

izahdaut said...[Reply to comment]

TTM..
heheheh..mengharup tu mengacau gulai..kalau gulai lemakkan kena kacau tarik2 gitukan..kami panggil harup gulai..wahwahwah..klako lak.sup tak harup okeh

kak yatie..
hahhaa..lawak tul dak hamka neh..die suke sotong ke suke cincin kak yatie?hehehe..sian dia pun tak sihat ye..tu la..bila sakit masa tu diorg neh manja bebenor ye kak..hah apa lagi kak, kena masak la sotong cincin tu..hehe

kak anim..
hahahahhaha..
damai ye kak..slagi tak kuar masak lomak ok..kikiki..adehh gurau je kak..lotih bonar gelak je ni

erma..
hamboii hamboi..mentang dapat tapuware..nyamfasss..hehee

arizakiah..
betul tu...tapi bila demam neh, sup pun tak mau..huii susah kan selera budak yg sakit ni..

kak madiha..
betul tu kak..sup pasta ke sedap gak kan..tapi tu la, kalau slalu sangat sup tak mandang dah jugak sup sup neh..ni kalau cam hari ni buat sup lagi..hmm alamattt..hehe

Kak Rosaliza said...[Reply to comment]

Assalam Izah...sedap ek sup beboal dgg tu, bebola tu izah buat sendiri ke. Kalo dlm nakso akk takleh nak mkn bebola dgg, ras semcam n bau dia lain pulak huhu..anak2 kecil takleh lari dari telorkan.

izahdaut said...[Reply to comment]

kak..
ha ah saya buat sendrik bebola tu..guna daging cincang fresh..aru sedap kak..dulu2 pun saya tak berapa jugak, tapi buat sendrik ni sedap..

Ayu Safieza said...[Reply to comment]

mmmm izah heran gambor bebola ni ha dlm bloglist kat tepi blog ai tak tubik2!!!:(

CERITAKUASN said...[Reply to comment]

bestnya pae... nak skit

izahdaut said...[Reply to comment]

ayu..
tu la i bebel semalam tu..napa lak tak kuar gambar..banyak gak jadi cam tu

ana..
pekabo weh?

Fiza Amran said...[Reply to comment]

thanks kasik idea.. mmg berbuka karang nak buat sup telur... sedap la nmpk sup tue

izahdaut said...[Reply to comment]

fiza..
leh try..sedap meratah je ni sup ni

K.Nor said...[Reply to comment]

izah.. mcm penyampai berita la .. hehee.. :)

HaSue said...[Reply to comment]

ijahh..sedap kann bebola buat sendirik nih..aku malas laa zah..ko watkan utk aku nak?nanti aku blanje ko makan nasik kosong..eheee..sup2 nih mmg peberet laaa..

Mas said...[Reply to comment]

makcik..aku suka sup macam ni sebab ada telur yang dipecahkan dalamnya...
sedappp bangat tu....

izahdaut said...[Reply to comment]

kak nor..biasa bakat semual jadi..muekekkee..

hasue..
nasi kosong tinngi carbs..aku tak amik nasi nasi ni...(tuiii) kikikiki..ko itup sup jek ek..isi isi bagi aku..

mas..
tu la..ko tu mmg gemor telur kan.senang mcm ni.kalu dtg umah aku, aku bagi telur je senang..ngaahahhahaa

Ummi said...[Reply to comment]

salam Izah, thanks atas doa dan ucapan...moga semakin ramai lg yg akan muncul di majalah..x kesah la, Nono ke, Perempuan ke, Jelita ke..kan..kan...kita sama2 share dan kongsi kegembiraan..muaaahhh!