CSS

Wednesday, October 12, 2016

Tuesday, October 11, 2016

Kek rainbow upin ipin


2kg +

Rm100
 Not include image upin ipin 

0135122180 





Thursday, October 6, 2016

Apam strawberry - ampang


Minimum order 100biji 

Rm35

0135122180 izah







Wednesday, October 5, 2016

Tempahan apam mentega



Apam mentega 
0135122180 izah

Tuesday, October 4, 2016

Kek bentuk love - ampang


Kek span strawberi berbentuk love. 
0135122180 untuk tempahan 







Kek red velvet - Ampang

 
Red velvet 2 kg.

0135122180




Monday, August 15, 2016

Kek kartun Omnom




Kek coklat moist 

Size permukaan  sedikit besar bagi memudahkan kartun dilukis.  

Untuk tempahan 0135122180 






Wednesday, August 10, 2016

Pau Cendawan



Pau cendawan yang rata rata memuji dan menyukai nya.  Mmg terbaik. 










Monday, August 8, 2016

Apam emoticon







Apam emoticon

100biji rm35 

0135122180 







Kek hantaran tunang ampang







 Kek red velvet.

Theme pink belacan.

0135122180






Saturday, August 6, 2016

Kek hantaran pertunangan ampang.



Assalamualaikum.

Kek untuk hantaran.  Bertemakan kaler merah dan putih.  Untuk tempahan boleh hubungi 0135122180

Terima kasih

Tuesday, July 12, 2016

Selamat hari raya Aidilfitri 2016


Selamat hari raya dari izahdaut &  family.

Mohon maaf zahir batin

Monday, January 11, 2016

Cheesekut - mudah dan sedap



Kudapan paling simple ..mudah dan mewah buat anak-anak dan mak-mak untuk menambah lemak.
Memang sedap u olss.. Kalau anak saya nampak gambar ni memang cari nahas la. Harus la buat untuk diorang.

Resepi simple.Kat kedai runcit pun ada kot., Cheese krim jela kene beli kat pasraaya kan,


RESEPI CHEESEKUT
sumber : Myresepi
dicuba : izahdaut

Bahan-bahan
  • 1 paket biskut Deluxe Crackers ( nak pakai apa2 biskut pon ok..)
  • Sedikit fresh milk
  • 1/2 tin susu pekat manis
  • 250gm cream cheese
milo - izah tambah bagi lebih umpphh
nestum- izah tambah bagi lebih kebabom dan terasa crunchy 
Cara-cara
  1. Pukul creamcheese guna mixer sehingga kembang. Kalau takde mixer, guna blender pun boleh. Kembang tu means creamcheese tu da jadik lembut pastu color dia jadik cerah skit.
  2. Masukkan 1/2 tin susu pekat manis. Tuang sikit-sikit. Rasa dulu, kalau kurang manis baru tambah lagi. Pukul lagi.
  3. Tambah sket fresh milk anggaran satu sudu ke 2 sudu. Tengok kepekatan bancuhan tu. Jangan cair sebab nanti kek jadik lembik susah nak potong. Kalau pekat sangat plak nanti bancuhan jadik sket plak so lapisan kek pun tak dapat buat banyak. So ikut naluri masing-masing la ye.
  4. Pastu ambik biskut n celup dalam fresh milk. Celup tu means dalam sesaat je sudah. Diingatkan celup je tau, bukannya rendam. Dah celup tu terus susun dalam bekas.
  5. Then lapiskan dengan bancuhan creamcheese tadi. Tak payah tebal sangat. Cukup sekadar menutupi.
  6. Then lapis lagi biskut2 yang da dicelup atasnya plak. Time lapis biskut ni tekan2 sket bagi dia mampat sket. Ulang lagi step 4 dan 5 sampai abes bancuhan creamcheese tadi.
  7. Atas sekali mesti lapisan creamcheese ye. simpan dalam peti ais. Biar semalaman ye bagi dia keras skit senang nak potong.
  8. nota: milo diktabur disetiap layer. Nestum ditabur di layer atas sekali bersama milo,