CSS

Tuesday, November 23, 2010

Roti Puri Lagi


Assalamualaikum..

Roti puri ni memang menu 2 minggu skali mesti buat punyer. Senang senang aje menu sarapan. Memang menjadi pojaan dan kegemaran. Cicah dengan sambal tumis ikan bilis memang best. Kalau ada lebihan kari pun sedap, tapi hubby still kena ada sambal tumis jugak.




Roti ni kembunngg je bila digoreng. Nampak tu nipis rangup dan lembut. Eh dah rangup lembut pulak kan... Tula special roti ni. Waa pandai promote kan. Nah amik sorang satu cicah sambal tumis. Yuk sarapan!!




Resepi DI SINI, yang di ambil dari dapur kak Rosaliza.


13 comments:

lina said...[Reply to comment]

sedap nyer izan...bila la nak buat ini pulak....ni kat office sementara nk start meeting

Anna Qawina said...[Reply to comment]

menu sarapan kita sama cuma kita beli je roti..roti canai lak tu..haha...nak kena cuba buat ni..ish..

Kak Rosaliza said...[Reply to comment]

Salam izah..kalo lah anak2 akk tgk roti puri ni mesti disuruh buat jam ni juga...masa terhad lah pulak ngan dak kecik ni. Dah lama akk tk buat..

Anawahid said...[Reply to comment]

ishhh... bila dipikir, dh bertahon x wat roti arab ni... nakkkk!!!

Yatie said...[Reply to comment]

Salam Izah,
Akak mmng suka roti puri ni...nak 5 ketoi, sambal tumis akak ada ni...cepat2 dah terliur tngk roti puri yg mengelembung2 tu...

Mas said...[Reply to comment]

makcikkk..cantiknya roti puri tu kembonggg...
nak 5 ketoi.....upah dah jawab tag makcik tu...

cplud miera said...[Reply to comment]

kak izah, akk cplud penah ajr wat puri ni..mmg sedap. tp lame dh sy xbuat. tp kitrg cicah kari ayam..nnt nk try uat lg ar. my housemate xpenah jumpe ni roti puri ;)

desperate mama said...[Reply to comment]

izaaaaahhhhh.... kecur airliurkuuuuuu...... sedapnyeeeeeee.....

♥LOVE2COOK♥ said...[Reply to comment]

My favourite puri is here! Love suka cicah ngan kentang masala, habis lupa dunia! hehehe ;)

Tak pernah buat sendiri, dunno why...selalu suruh Mak yang buat :D

Izah, untuk muruku takleh guna tpg gandum. It's a mix of tepung beras, tpg kacang hitam, tpg kacang kuda dsb. Love malas pulak nak proses semua tu, so beli yang ready made je. ^___^

izahdaut said...[Reply to comment]

kak lina..
aipp sempat lagi ye jeling2 blog..hehee

anna qawinna..
senang je wehh..harus di cuba..kalau bebudak ni mmg suka, mak bapak budak mmm tak yah cakap lee

kak rosaliza..
ye la kan kak..ada baby kecik sangat la terhad masa.tu blum kalau baby yg tak leh berenggang plak..fuh lagi la kena sabar.

ana wahid..
hehe..kat rumah ni slalu je ada..sonang plak tuh..yg senang itu lah yg slalu ada

kak yatie..
nah campak 4 ketoi je..nak 5 ketoi akak uli sendrikk..hahaa

mas..
ceehh nak upah plak..hehheee..

cplud miera..
boleh la..senang je kan, makan bujang2 siok ni..buat lak ramai2 gitu sambil nyembang..hehe

izahdaut said...[Reply to comment]

desperate mama..
memang best tau fidza..first time buat cam tak caya je menjadi kembung cantik dan sedap!!

love..
fuuhh memang gandingan yg sedap tu love!!

thank love..saja2 testing tanya kot kot boleh guna tepung gandum..hikhik..suke ngan maruku krup krap sedap!!

acepa weet said...[Reply to comment]

akak!!
roti puri nie mmg feveret saye
sdap sgt..haritu makcik buat.
terkenang kenang sampai sekrang

izahdaut said...[Reply to comment]

acepa weet..
dik..apa nak dikenang barang yang sudah..hahha.. meh buat sendrik nanti bleh tunjuk kat makcik..'makcikk kite dah pandai buat sendrik'..sedapkan ..mesti la sedap tu sampai terkonang konang...hehee