CSS

Wednesday, January 12, 2011

Roti Keledek Marble


Assalamualaikum..

Masih dengan menu keledek tapi yang telah dirotikan. Juga ilham dari resepi basic dough kak Nor. Nak try roti cam kat umah kak Hana tu,   tapi study nyer study rasa cam susah je. Kalau yang resepi roti kak Nor ni dah pernah try dah. So agak confident sikit.




Mekasih kak Nor. Kak Nor n Mas wat versi roti pintal. Saya pulak, versi 'cantum ikut suka kau lah labu'. Ha..panjang ye nama versi saya ni. Ikikiki... Yuk makan roti yuk.



Resepi Kak Nor: HERE
Mas: HERE




18 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...[Reply to comment]

tiba2 je perut jd lapor.. nak cari roti... nak cari roti..

hana said...[Reply to comment]

haha.... tak kesah lah! sama ajer.. klu tk konpiden humban jer semua then bahagi dua satu buh kaler.. akceli kita buat dier kan.... eh apa jd jiwa meroyan tadi? kakakakaka

aidah said...[Reply to comment]

Izah, walaupun buat dalam keadaan tak confident tapi hasilnya tetap cantik. Kalau akak lah, yg tangan tak berbedung ni tak tau lah rupa apa.

cik yatt said...[Reply to comment]

sedapnya...

kasihredha said...[Reply to comment]

cantik le roti ni
sure rasa pun cantik juga kan

K.Nor said...[Reply to comment]

wahh roti cantum ikut suka kau la labu.. pandai2.. :)

Yat Maria said...[Reply to comment]

zah

sangat berkenan ngan roti itew...sila kasi sikit mojo kerajinanmu...nak start wat roti tak taw tahun bila arrr..

Yatie said...[Reply to comment]

Salam Izah,
Rajinnya adik akak sorang ni...macam ni akak nak order roti dngn Izah jelah...cun betullah roti tu...

Fiza Amran said...[Reply to comment]

k izah .. waahhhhhhhhhh kaler kuning lawa la roti dier..

Mimiey.. (^-^) said...[Reply to comment]

wahhhhh..cun giler roti tuh!!!! mcm tukang pembuatnye...hahhahaha....nape tetiba rase terguda nih...musykil...musykil.... ni nk hempus yg resepi kak hana kasi buat...fuhhhh...fuhhhhh.... kasi kak izah terguda nk buat swirl bread tu...ngeh3...

Deliah's Deli said...[Reply to comment]

salam izah..terpukau tgk gambar donat yg cun melecun kat bwh tu td pg..nak komen x sempat bnyk keje...mlm ni tgk roti plak..cun!blh pengsan tgk..mmg tabik la kat izah :)))

Nieza said...[Reply to comment]

wah izah, angin meroti lagi...bila lak saya nak sampai seru nk buat roti cam gini lak..:)

Mas said...[Reply to comment]

makcik....nak makan roti keledek kau lak......
wooww...bijak2....cantik roti keledek kau tu....
nmpk lembut jerrr....

Anna Qawina said...[Reply to comment]

bilala aku nak meroti nih..BM pun dok lam kotak lg, takdan nak wat kluar lg haa..huhu..tompang makan dulule labu yea..hikhik

izahdaut said...[Reply to comment]

madihaa..
akak..tak yah cari..gi uli tepung kak.hehe

kak hana..
betul gaktu.nanti aku try la.nak jugak buat cenggitu.nanti ada keledek sure aku try lagi.ah jiwa kacau, jangan dikonang!!!kiki


kak aidah..
hehe..tangan takbedung pun mcm2 tu kakkeluar menu best2 nyer..tu la dlm takkonfiden, dah terkonfiden pun

cik yat..
sedap mata memandang,sedap lagi mulut mengunyah..hehee

izahdaut said...[Reply to comment]

kasihredha..
tu la, kena cuba tu..

kak nor..
hahha..kak nor..sesuka hati je kan

yat maria..
hmm rasanya tahun ni cukop bagus kak nak start meroti.BM ado?ace cube test tengok...

kak yatie..
rajin mengabis stok keledek kak..haha..beli bebanyak pastu pening nak habiskan.padan muka kan...kak yatie nakorder?beres..sampai JB roti dah habis tarikh luput.ekee

izahdaut said...[Reply to comment]

fiza amran..
haaa...jangan tak tau..kuning lagik...ada tirguda?ada?hehe

mimiey..
aloo mimieynanti akak try yg resepi tu pulak ye..keledek pun tak abis stok..alhamdulilah.sujud syukur..ekekee

deliah deli..
ala jangan la pujian melambung (sambil kembang idung) hahahaa..mekasih.tetap berterimakasih walaupun tahu sang pemuji itu lagi hebat n power..haha

nieza..
leh try lagi..nieza go nieza go..mari meroti nieza..mari...bagi semangat cam pom pom girl..huwaawawa

mas..
tak mau kongsi ngan makcik mabuk roti tu..nak gi main jauh jauh..

anna qawina..
nak buat pusaka ke BM tuh..huhh sabau je la..kalau sekalimeroti sah mabuk cam makcik sorang tu..hehe

armouris said...[Reply to comment]

lagi info tentang keledek di SIHAT SELALU - Kentang dan Keledek