CSS

Saturday, January 15, 2011

Adengan bila kena marah...

Assalamualaikum..

Dah tiba ke hujung minggu lagi. Bagi saya tiap kali hujung minggu mesti berlainan aktivitinya, tetapi rutin. Eh kata lain, tetiba rutin. Sengal di situ.. Hmm maksudnya selang minggu tu mesti la lain halnya tapi sama je la bila melaluinya. Apa maksudnya? Hahaha..jangan tanya, sendri pun tak paham. Layan je la gambo ni.

Entry masak-masak jap lagi la kuar. Ni warm up je dulu. Suka jugak tengok bila budak kecik kena marah. Mesti nak ngadu kat abang dia yang akan peluk dia konon-konon untuk memujuknya. Kali ni dapat saya snap gambar adengan ni sebab saya tengah pegang camera.



Terus terpa kat abangnya..kikiki

Merajuk sambil mata tengok katun!


Abang join skali tengok katun, mulut tu penuh ngan makanan!


Posing perasan!!

Ok enjoy ur weekend ebibody!


20 comments:

Kak Rosaliza said...[Reply to comment]

Salam Izah..begitulah adik beradik kan..kdg2 suka ngan keletah bdk2..itu pun belum berpisah kejap..pas tu jumpa blk peluk..rindu hehehhe

Antan Bertingkah said...[Reply to comment]

Comeinya......tengok diorang...tambah2 bila merajuk camtu...itu belum lg buat muka cembeng tu.....

hani said...[Reply to comment]

alolololo...tomeinye dak 2 org tu...manja2...

Mas said...[Reply to comment]

cian muaz kena marah....ckp kt aunty mas sapa tu yg marah.....haaaaa....yg pegang kamera la tu..he..he...
macam ain ngan daniel lak bila tengok muaz ngan bais ni....sangat comei..suka aku tengok muka menahan sebek tu....alaaa bucukkk......

izahdaut said...[Reply to comment]

kak rosaliza..
ha ah kak..tak yah berpisah pun, kalau sorang baru bangun tido, kan main lagi suke sampai berpeluk sakan, mcm dah lama nor tak jumpa..hehee

antan bertingkah..
akak, kalau muka cembeng pun ada..haha.memang tak tahan nengoknya..

hani..
tu lah, kdg2 tengok sambil nak marah tu, ilang jugak rasa marah..ekeke

mas..
makcik..hahaha..tu lah bahana dapat mak garang..kikiki..ala dak kecik tu manja sikit.tegur sikit pun nak cembeng..cam tu la kan mas..ikiki...

Noorma Ismail said...[Reply to comment]

ala ala...comelnyer merajuk..pandai plak abang tu pujuk...so sweet nengoknyer... bukan mcm anak akak..kalau sorang kena marah, sorang lagi mesti akan cakap "padan muka ko" pastu diorang plak bergaduh sesama sendiri...si adik kecik tengok jer...

Anna Qawina said...[Reply to comment]

kikikiii....ank kecik kat umah ni pun sama..tp takde nak g sembam kat abang2nya, dia cari bantal/tilam, sembam muka..ngeh..ngeh...

Deliah's Deli said...[Reply to comment]

salam izah..anak2 pun tahu..klu ibu marah kejap jer..pas tu panggil,syg balik..:)

hana said...[Reply to comment]

hihihihi.... mmg comey! klu darwish carik mama dier wpon aku yg marah dier.. danial mcm anak anna carik bantal or tilam sembam! danish wat muka macho tp cembeng! hahahahaaaaa

weiiihhh klu aku jumpa budak konat nih mmg tak leh nk cam la mn satu adik or abg! sebijik gedebom! hahaa..

Sizuka said...[Reply to comment]

baiknya abang, sanggup pujuk adik. so cute! :D

kak Erna said...[Reply to comment]

salam izzah..ala sian nya dia..
nasib ada abang tempat mengadu..
suka bila tengok anak2 rapat adik beradik..

izahdaut said...[Reply to comment]

kak noorma..
hahaha..kak, tu lum besor lagi..kalau dah beso lain punya story..haha..lawak lah anak2 akak neh..bebudak biasa cam tu lah kan..

anna qawinna.
hehe..tu la pasal..besor sikit nanti gitu la gamaknya..sembam kat bantal pulak..ni kalau abg dia tak layan sembam kat riba emak nya jugak la...

izahdaut said...[Reply to comment]

deliah deli..
ha ah..susah kita nak marah lama sangat.ala budak kecik ni mmg gitu.tapi kena tegur marah jugakkan..kalau tak naik lomak deme..

kak hana..
hahahhaaaa... deme kalau botak memang slalu org cakap kembor.sian dak konat berdua neh..haha

weiii dulu gitu jugak.kita marah dia cari kita nak sembam muka.nanti dah besar musti buat muka macho cembeng cam danish tu..hahaa..

izahdaut said...[Reply to comment]

sizuka..
ala kak..ada time ok..ikut time la, kalau gaduh tak de nyer nak pujuk..kiki

kak erna..
hehe..kalau ada ayah, kat ayah la dia ngadu..tapi budak kecik tu mmg cepat benor merajuknya..hehee..

HaSue said...[Reply to comment]

comel jek anak2 nih kalo majuk.macam2 pesen..anak aku si kecik Yana tuh kalo majuk nangis kejap gi bilik.dah ok baru kuar sendiri.hehe..
tapi aku tau zah,cara ko nak mengatasi masalah ini adalah dengan meng'ada'kan adik untuk diorg..eekeke..larikkk ;P

Yatie said...[Reply to comment]

Salam Izah,
Mcm kembarlah diaorang ni...alolololo...makin hensem bila majuk nih....garang betullah Ummi budak2 ni.....uissshhh siap sape yg marah budak2 cute ni....
=Pasti gara2 Bais/adiknya nak curik muffin sbb nak bagi kat Hamka kottttt....wakakakaka...

izahdaut said...[Reply to comment]

ha sue..
ha iye la tuuu..pandai la ko nyer teori tuh.. tapi mungkin jugakkan, mana tau leh pakai teori mak anak 4 neh..nanti aku usahakan..hahahhaa... pok pale mek sue

kak yatie..
haha..gelak saya bace komen kak yatie ni..ado ado aje la kak..tak busy ke hujung minggu ni kak.jap lagi tengok la hasil tangan kak yatie hujung minggu cam ni..musti ngencess...hehee..

desperate mama said...[Reply to comment]

sweetttnyeeeeeeeee dua beradik ni!!!!!!!!!! ni yang buat i teringin nak ada baby baru ni.... hehehehehe

Nieza said...[Reply to comment]

alahai comeinya 2 beradik ni...bagus la mcm ni diorang pandai bawa diri bila kena marah...maknya pun garang juga yer...hehe

ijan said...[Reply to comment]

Alalala comeynye... bagus abang pandai pujuk adik :D