Tuesday, June 22, 2010

Mango Smoothie

Assalamualaikum...
Dah naik lunch pun. Lambat sikit enrty hari ni, melayan si abang yang sakit kaki. Semalam duk tengah telompat lompat tetibe tepijak toy sendiri, terus jalan capik. Tapi tengok kaki tak de plak bengkak ke merah ke. Alhamdulillah naik tengahari ni dah ok jalannye. Smoothie ni saya buat petang semalam, nak entry dah maleh nak ngadap pc dah. Semalam Ika dan kak Hana pun memasing ada buat jus buah kan. Lebih kurang la saya pun melayan smoothie mangga nih dengan anak anak. Diorang pun memang suka smoothie macam ni. Skodeng resepi kat rumah kak Hana. Thnaks kak Hana.


Tuh, tak payah hias bagai sebab ada hiasan asli..jari jemari segar. Haiss..slalu nyibuk padahal dah bagi segelas kat dia tau.

Mango Smoothie
Source: K.Yatie MyR
Copy: Kak Hana
Bahan-bahan:
1/2 biji isi mangga masak
2 sb yogurt perisa asli / mangga
1/2 cawan low fat milk
1 sb gula
1/2 cawan air
Ais ketul secukupnya



Cara-cara
Masukkan semua bhn kedlm blender dan kisar sehingga smooth / halus
Tuangkan ke dlm gelas kesukaan anda dan sedia utk dinikmati ... senangkan!


5 comments:

JaSSNaNi said...[Reply to comment]

wow... smootie manggo.. nyuuummyyy...
sedap tull... :D

Watierman, rmanbkr said...[Reply to comment]

Weeeei Penang cuaca redup jer..sejuk.....macam tak daya nak minum benda sejuk...rasa nak tarik selimut jer...

Cute hiasan asli tu!!

hana said...[Reply to comment]

haiipppp jari sape yg montoks tuh! jari izahdaut kah?? ishhh ishhhhh! kikikiki

NiezaMan said...[Reply to comment]

izah..
suka tgk blog awak la..
mcm2 yg awak masak...
best sgt2..

izahdaut said...[Reply to comment]

jassnani..
mungkin musim mangga kot no, sebab tengok banyak je jual kat pasaraya n tepi jalan

watierman..
kak watie, tu bukan tak lalu minum sejuk, tu nak tido namanya tu tarik selimut..kikikii

hana..
kak hana...haiiiss..mukan tangan ai tau.tu tangan budak budak..auu tangan ai selembut budak budak kot..kekeke

niezaman..
eh ye ke..trima kasih la.tapi perasan tak saya masak simple simple je..kalau yg susah susah tu tak berani je nak try..yg simple tu la saya suke..betul dak?trima kasih nanti dtg jenguk lagi, kita share smaa sama ek