CSS

Sunday, August 21, 2011

TERIMA KASIH semuaaaa...


Assalamualaikumm..

Hari ni tanggal 21.8.2011, bertambah +1 lagi umur saya. Pada 31 tahun yang lepas, lahirlah seorang baby perempuan yang berkulit coklat sawo matang, di sebuah rumah pusaka, di sebuah kampung bernama Kampung Berchang, Kuala Lipis Pahang. Itulah saya..

Yee.. umur saya dah 31 tahun ni. Ada ke yang tersedak tersilap panggil saya kakak, atau tersilap memanggil nama sahaja tanpa di'kakak' kan? Hehe... biasa lah tu lumrah la kita berblogging ni. Bukannya sama kelas tingkatan atau pun darjah kan. Saya pun mohon maaf jugak sekiranya dah tersalah panggil kakak atau nama aje. Nanti note kat komen ye... Tapi pada NOORSHA DHIRA dan ANNA QAWINA, wlaaupun kita lain umur, aku da tak reti nak tukar gaya bahasa dah ngan korang. Hehehe... 

Biasanya saya tak buat entry pun sempena birthday saya. Terasa segan, bukan segan sebab umur bertambah, tapi segan tak de alasan. Segan jee.. tapi dek kerna berterima kasih saya dengan wish yang saya dapat di FB dan di blog ni oleh kawan2..saya terpanggil untuk buat entry ni. 

Terima kasihhh sesangat kepada teman2 yang wish birthday saya. Tahun ni terasa amat bermakna dan terasa ramai kawan2 disekeliling. Yang pertama wish ialah NOORSHA, awal 2 hari ye Sha, dan saya pun berkongsi tarikh lahir yang sama dengan anak sulungnya, Darwish.. Happy birthday Aisy.. semoga membesar dengan sihat dan cergas! Kepada teman2 yang lain.. terima kasih atas ucapan dan ingatan dan yang pentign sekali doa2 kalian. Semoga doa2 kalian, yang ada gak kelako2 tu..siap acuan bagai keluar tu..saya amin kan dan semga Allah makbulkan.
Terima kasih buat UCU FARIDAH yang buat entry wish birthday saya, TQ sangat. Terharu saya. Tak pernah terasa diingati dan dihargai begini. 

Kemudian buat suami, yang mendoakan saya sempena hari lahir saya kali ni tq dear. Walaupun lewat, tapi sangat bermakna... Sebenarnya tiap kali birthday saya, suka je saya nak tunggu si suami ni akan ingat ke tidak. Biasanya dia ada reminder ingatkan, tapi mcm tak syok je, pulak2 klau reminder tu berbunyi depan kita. Tapi kali ni henphone en suami problem , jadi tak de reminder, saya sukeee.  Saja la kan, nak tengok.. Walaupun lewat wish, tapi yang penting sentiasa doa mendoakan dan keikhlasannya tu. 

Dan akhirnya...semoga bertambah lagi umur ni, semoga saya dapat menambahkan keimanan, menambahkan kematangan dalam kehidupan dan semoga orang2 terlibat dengan saya dapat menyerap kebaikan dari saya kepada mereka dan saya mendapatt kebaikan juga dari mereka. InsyaAllah.

TERIMA KASIH CARD DAN UCAPAN DARI SEMUA.





Dari Queens linda kulinary kitchen (fb)




Dari kak Nor




dari mas




dari kak Naz yang nakaall





dari kak Shiela





dari LOVE!! 



Terima kasih semuanyaaaaa...



Ini pula dari ayu dalam entry wishnya buat saya. Terharu sangat.tq ayuuu.


Dari Nazima Shima (fb)







29 comments:

Fazlinil Irma said...[Reply to comment]

salam ulangtahun kak izah. moga umur yg berbaki lagi sentiasa dlm redha Ilahi. :)

Mieza said...[Reply to comment]

Izah cayangggg..sorry akk tak sempat nak cari kad utk izah tp di kesempatan ini nak ucapkan selamat hari lahir utk izah yg bnyk bantu akk dlm dunia masak memasak ni..suka tgk resepi kat blog izah..semuga izah akan sentiasa mendapat keberkatan dan happy alwiz..HAPPY BIRTHDAY AGAIN!

mrs plain-june said...[Reply to comment]

hepi besday izah!!! semoga bertambah berkat usiamudamu...

AZLINA said...[Reply to comment]

Selamat Ulangtahun ke-31 Izahhh. Alahai tersangat la muda lagi...

Semoga dipanjanagkn umur, murah rezeki, bahagia hidup disisi suami & anak2 & dikurniakan dgn anak2 yang ramaiii lg lepas ni yea..

Kak Rosaliza said...[Reply to comment]

Assalam Izah, selamat hari lahir ya, akk ni selalu ketinggalan, FB sebulan sekali je on heheh..

Akk dulu masa umur 31 tahun anak 4, emmm izah pun leh tambah lagi tu heheh.

Semoga apa yg diidamkan menjadi kenyataan

umi said...[Reply to comment]

Sanah helwah izah, moga sentiasa dlm rahmatNya. Masa izah lahir, umi dah darjah 1. Pernah lalu kat kg berchang tu.dah lama x gi lipis.kalu balik jerantut pun kalut x smpt nk gi jln2.

Deliah's Deli said...[Reply to comment]

slmt hari jadi bt cik adik manis yg br 13 tahun ni :))) smg pnjng umur n murah rezeki ya.

Cheq Sue said...[Reply to comment]

selamat ulang tahun izah.... semoga dlindungi Allah setiasa dan harmoni hidupnya bersama keluarga...
*from CH with luv...lambat sampai lak eh...jenuh nak naik turun bukit

anymz said...[Reply to comment]

Adeh ni yang tak suka ni..Bila tengok umur Izah tu rasa diri ini terlalu kerdil pulak..eh!terlalu tua pulak..

Masa Izah lahir akak baruuuuuu tingkatan 4..masih muda dan sedang hangat di pasaran masa tu..Izah pulak sedang kuwak..kuwak..nangis2 nak susu.
Dah wish kat fb pagi2 tadi kan?
Happy Bday zah.mengenali mu telah menjadikan salah sati kenangan terindah dalam hidup ini..Semoga kebahagiaan akan terus kekal milik Izah dan kita semua.insyaAllah amiiiiiiiinnnnn.

AZLITA AZIZ said...[Reply to comment]

selamat ulang tahun izah..
semoga berbahagia selalu.. di murahkan rezeki.. dan hidup sentiasa di berkati..

♥LOVE2COOK♥ said...[Reply to comment]

Happy Birthday again dear!!! Hehe..nice knowing you! Thanks for accepting my mapin!!! ^_____^

Asmara said...[Reply to comment]

Selamat ulangtahun Izah! Moga sentiasa dirahmati dan diberkati. InsyaAllah.. Moga terus success dalam bidang masak memasak terutama untuk yang tersayang dan juga utk business barangkali.  Amin..

Amie said...[Reply to comment]

selamat ulang tahun Izah...laaa muda lagi, budak lagi... hi hi hiii boleh beranak 2-3 orang lagi ni, kalau dapat anak pompuan, bagi kak Amie 1 ye Izah... hi hi hiiii, moga terus dilimpahi rezeki, bahagian dunia akhirat...

Puan Ros @ Tadika Sinaran Intelek said...[Reply to comment]

Salam Izah, happy b-day.Semuga panjang umur dan happy selalu ya.

Mas said...[Reply to comment]

muahaha...suka aku baca komen kak anim tu...
makcik...insyaAllah...
mudah2an doa2 kau dan semuanya dimakbulkan Allah...
berkat dibulan ramadhan ni....

wehhhh...sama la ngan laki aku...
selalunya adik ipar aku yg wishkan dulu..
baru dia tersipu2 wish kat aku..
sabo jerk kan..he3..
biasa la lelaki...
janji dia ingat kan..

LadyD said...[Reply to comment]

dari LadyD..

hanya ucapan yg ikhlas..
selamat menyambut ulangtahun.

nampaknya Izah yg kena panggil saya kakak ni.

moga bahagia slalu.

Ijan said...[Reply to comment]

Happy birthday Izah... kite beza satu tahun rupanya.. takpelah kalau tak panggil kak pun kan. hehe... :D
apepun, semoga Izah sentiasa berbahagia disamping keluarga tersayang, dikurniakan yang terbaik dari yang Esa, InsyaAllah :)

Acik Erna said...[Reply to comment]

Happybirthday izah.semoga reus berbahagia disamping keluarga di rahmati yang esa.
baru dapat buka blog..tenet problem..

Anonymous said...[Reply to comment]

salam izah..selamat ulang tahun..moga kebahgian milik izah..suka akk baca komen izah..muda lagi boleh tmbh lagi hihi:)..zila66

Citarasa Rinduan said...[Reply to comment]

happy birthday 31 Izah.. kita kongsi tahun kelahiran rupanya.. so kita, mas sebaya.. hahahhaa


izah, ku doakan ko dipanjangkan usia ya,agak terlambat ucap.. hehehhe, sibuk benor ko...

Yat Maria said...[Reply to comment]

Happy birthday Izah dear..

semoga panjang umur murah rezeki, diberi ketetapan iman & diberkati Allah..ameeennn...

kasihredha said...[Reply to comment]

happy birthday izzah..
semoga hari2 mendatang akan lebih ceia dan membahagiakan :)
Jauhnya umur kita...hihi

MaDiHaA a.k.a Ratna said...[Reply to comment]

hepi besday izah..
muda lagi... hampir 10 thn beza umur kita... moga bahagia sokmo ye izah..

p/s: samalah ngan akak.. segan nk heboh2 pasal besday.. besday blog pun buat2 lupa nak n3... kekeke.. biar je ia berlalu g2 aje... hehehe..

Naz said...[Reply to comment]

Hai Izah.. Hehehe..kak Naz yg 'nakal' yer.. Eh bukan kak lah..Kita sebaya..Nak terperasan muda cam Izah jap...muahahahaha..sila jangan muntah yer..

Anyway, love being one of your friend dear. Diberi peluang menjadi sahabat Izah adalah salah satu anugerah Allah SWT yang tak pernah akak termimpi sebelum ini. siapa sangka kan, dlm kita berblogging kita sama2 dpt menambah rakan2 yg semakin hari semakin mesra bagaikan di depan mata. Semoga persahabatan yang berlandaskan niat yg murni ini sentiasa mendapat keberkatan dari Allah SWT hendaknya..Insyallah..

HaSue said...[Reply to comment]

Aku nak wish kat sini jugak wpun dah masuk 22hb.maklum laa semalam balik soping raya terus pengsan!

Ehhh dah 31 thn umo ko yer..harus laa aku panggey kakak kalo gini..haihh...cam x hormat lak aku panggil nama jer kan..muekekee...aii baru 21 thn..baru nak buat i.c..eh,org buat i.c 12 thn kan..ahahahakk..

apa2pun aku doakan yg terbaik utk ko..ingat ye anak kembo tu..
semoga perkenalan kite gak berkekalan smpai biler2 yer KAK..ahak :P

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...[Reply to comment]

kak izah cayang...
sori lambat wish..baru online ari ni..
nak wish hepi belated befday...didoakan moga akak happy selalu, murah rezki, sentiasa sukses dlm apa jua bidang dceburi! =0).

Citarasa Rinduan said...[Reply to comment]

terima aksih izah, sudi ambil kad itu

wana yusuf said...[Reply to comment]

Salam Izah... happy belated birthday... tahniah dah bertambah kematangan... semoga berbahagia, panjang umur dan murahlah rezki mu....

lina said...[Reply to comment]

salam izah - happy belated birthday...semoga terus mendapat keberkatan usia dan mendpt redha ALLAH insya ALLAH.