Thursday, June 30, 2011

Apam Labu 2


Assalamualaikum..

Blogspot ada problem yeee.. tak leh nak sign in blog.
Ramai gak yang terkena kan. Sabooo..
Saya pun baruuu je boleh niha. Terus ngentry.
Sebelum tu, semalam tu pening2 je, tanpa disertakan dengan muntah muntah ye.
Hahaha.. ada yang buat spekulasi tau...
Terkesima aiii..
Biasa la spekulasi bedah bedah FB ku ituww. Heee
Tapi terima kasih buat yang mendoakan saya. Amiinn.
Bebalik pada apam labu ni.
Satu lagi resepi apam labu yang simple dan sedap.
Bahan pun basic je tak guna telur n santan.
Satu adunan ni dapat banyak jugak.
Terima kasih buat Rosmazamri@myR.



APAM LABU 
by: izahdaut

Bahan-bahan ( 4 orang makan )

1 cawan labu yg telah direbus dan dilenyek ) boleh juga pisang atau ape2 je 
1 1/2 cawan air
3/4 cawan gula pasir
2 sudu makan yis mauripan *izah kurangkan ke 1 1/2 sm
1 1/2 cawan tepung beras
1/2 cawan tepung gandum

Cara-cara

blend labu, air dan gula
dalam bekas lain campurkan tepung beras, tpg gandum dan yis
masukkan labu kedalam campuran tepung dan gaul sebati
peram adunan selama setengah jam atau lebih
kukus adunan selama setengah jam atau sampai masak


23 comments:

Cheq Sue said...[Reply to comment]

cheq sue takde stok labu lagi nak nerai nih...tego je la kawan2 buat

noorsafone said...[Reply to comment]

Izah...nk sikit buat berbuka..sedap.jom mkn puding kristal mangga Nor @Secubit garam

MaDiHaA a.k.a Ratna said...[Reply to comment]

panik akak tau blogspot wat hal.. hehe.. akak guna google chrome baru leh update.. adoiiila...

ehh..lembut nampak apam labu tu.......... nakkkk ada lagi tak??

Nazrah Bakery & Dunia Kuih said...[Reply to comment]

As salam...dah lama kita cuti ..sekali tengok apam tu comel betul..banyak plak tu...

Mas said...[Reply to comment]

alhamdudillah..dah ok yerk makcik..
wehh..labu aku dah abiss la...
nanti beli labu aku nk try la apam labu ni..
nampak lembut la...

indahhouse said...[Reply to comment]

salam kak izah,
feewit! sama la kita, mengapam..
apam labu ni, mesti enak rasanya. terbau-bau dah dr jauh.

UTManja said...[Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
Mieza said...[Reply to comment]

Assalamualaikum izah, labu lg hari ni..tergoda sungguh tgk izah asek tayang labu! :)

::Azura Rahman:: said...[Reply to comment]

nmpk sgt gebus la apam izah ni.. rasa macam nk jamah skit.. tp dpt skrin PC aje.. huhu.. sure sedap bangat kan..

Mas said...[Reply to comment]

cantiknya apam labu dia :) gebus sungguh! nak sikit boleh?

Ida,Japan said...[Reply to comment]

alahai..izah, comei lote apam tu...kecik2 come jaa...labu pun labu la...janji sedap

Kak Sam said...[Reply to comment]

Assalamualaikum...
Zah ngko ada ladang labu erk?

tun_telani said...[Reply to comment]

hahaha... xleh blahh ngan komen kak sam.. ada betul ke ladang labunyer kak izah? hihi.. tun baru nk tanye brp kilo labu kak izah beli? kui kui..

K.Nor said...[Reply to comment]

mmg sah!! ratu labu :)

Diana @ Melley Mey said...[Reply to comment]

Assalamualaikum izah...
akak pun alami masalah tu semalam.. bukan tu jer.. nak upload pic tu punya ler lambat.. hari nie lg ler teruk akak... blackout.. huhuu.. bertmbh ler prob tu berganda2.. huhu

wah izah... comelnya apam labu tu izah... sedaaaap tu... labu gitu lg... suka2..

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...[Reply to comment]

tak pernah cuba guna buah labu..lain kali saya cuba..

kak izah, nak tanya nih..hehehe...akak guna nikon D7000 kan...akak guna lens apa n guna setting scenery for foods ke? saya jatoh chenta dgn gmbr akak yang cantik n clear tu..

cik cek said...[Reply to comment]

Comel-comelnya apam....nak mintak seketul dua bolehke Izah....cam sedap nampaknya...:)

Gee® said...[Reply to comment]

yuhu mem labu....nak apam seketoi... pos laju ek

Adzriel @ Liza AB said...[Reply to comment]

betul tu, petang semlam tak dpt published entry lansung. TQ sebab antara trafik tertinggi ke blog kak liza datang dari blog izah.

lizz said...[Reply to comment]

sodap2....nanti nak try mesti abg & adik suker...

Lan said...[Reply to comment]

alahai..izah, comei lote apam tu...kecik2 come jaa...labu pun labu la...janji sedap

Anonymous said...[Reply to comment]

Whats up! I just want to give an enormous thumbs up for
the nice info you will have right here on this post.
I shall be coming back to your weblog for more soon.


My page; used semi trucks for sale in michigan

Anonymous said...[Reply to comment]

Howdy! I simply want to give a huge thumbs up for the good info you could have right here on this post.
I will probably be coming again to your weblog for extra soon.


Look at my homepage - cherry blossom themed birthday party