Saturday, June 25, 2011

Hobby nya....

bais

Sesambil nak balas komen, saje ngentry tah apa apa ni.
Ini lah port kesukaan mereka.
Susun kusyen tu tinggi tinggi.
Bukan susun atas lantai tu.
Tapi susun atas kerusi sofa .
Lepak atas tu sambil  tengok kartun .
Ye memang kalau gaduh ada la yang tergolek2 jatuh.
Nangis tak hengat.
Maknya pun kena bawak2 bersabooorrrr.
Pulak2 bile tengok rumah macam...susah untuk digambarkan.
naik tension rasanya..
Tingat crite hubby, staffnyer pernah tegur.
Yang en hubby kerja mcm tak pernah stress.
Saya jawab, senang je nak tengok en suami stress.
Sila mintak tolong dia jagakan anak2.
Suami kata,mana stress jaga anak2 ni, sebab anak2 ni umpama hiburan pada dia.
Hakhakhak..betul..betul..betul..
*dalam hati betul lah sangat..
mintak tolong jaga masa time bini dia kat dapur pun, bini kat dapur pulak naik stress..
hahaha.. ampoonn bang..

Benar.. anak2 lah anugerah Allah yang paling indah..
Mereka lah peneman.mereka penghibur.
merekalah penawar. merekalah dirindu.
mereka dikasihi.mereka disayangi.

entry ni tak de motif apa2 pun.
saje entry di satu sore yang agak boring.
tq




16 comments:

nuwairani ismail said...[Reply to comment]

simpan entry ni sampai bila2 kak utk tatapan anak2 akak bila mereka dh besar nanti...pasti menitis air mata diorg tu kalau baca ni...

Diana @ Melley Mey said...[Reply to comment]

Assalamualaikum izah..
alolololooo.. comelnya anak2 izah tu.. ermmm.. kebiasaan anak2 skg tu kan izah... suka main susun kusyen gini kan.. macam anak saudara akak pun mcm nie.. cuma anak2 akak kat rumah nie x boleh buat mcm tu.. hehehe... x d bagi oleh hubby..:D

arryani said...[Reply to comment]

tomeinye...ehehe..ank2 saya dh besar2 la plak..tak de plak main2 kusyen bagai ni smua..main robot jek..

Mas said...[Reply to comment]

kikikikikiki...makcik..betul tu..
aku pun macam tu gak....
memang kekadang angin dibuatnya...
tapi penghibur hati..
pengarang jantung...
lumrah dalam membesarkan anak...

kadang2 teringat masa kita kecik2 kan...
kadang2 aku terpikir gak bila tengok gelagat anak2 aku tu..
macam ikut perangai aku macam kecik lak...he..he...

eina said...[Reply to comment]

hihihi...anak2 mmg cam tu kan kak..kena byk2 bersabar...umah ni pun cam gitu gak la...tambah2 3 heroes...pengsan mama die...

Gee® said...[Reply to comment]

masa anak2 kecik begitulah karenah mereka...kadang2 buat kita gembira kdg2 stress & kdg2 smpi menangis... bkn anak nangis mak yg nangis sbb dh tension giler...bila besar dgn peel besar pulak...yg degil, melawan, malas & mcm2... yg penting kita sayangkn mereka, asuh mereka & bimbing mereka ke jalan yg diredhai... InsyaAllah bahagian dunia akhirat... aminnn... cam ustazah pulak...hihihi

suri solehah said...[Reply to comment]

samalah ngan hero akak 2 org kat umah ni..diaorang panggil susun2 tu buat rumah...huhu
wanita memang hebatkan...

Yatie said...[Reply to comment]

alalalalala Bais dan Muaz....makin buat pe'el makin comellah...susun lagi tinggi2 ya.....Ummi suka sebenanya tu...kalau boleh nak join sekali....ekekekkee...perangai maknya masa kecik2 dululah tuuuu..hah3...jngn tak ngaku Izah oiiii..

Juwita Jamaludin said...[Reply to comment]

Anak2 memang mcm tu tara nak besarkan mcm2 perangai.. Happy je kan walaupun datang naik datah gak.. Hihihi.. Anak angerah dr Allah paling bernilai

tun_telani said...[Reply to comment]

uish.. x bahaya ke?? tun imagine pun takut.. kene letak tilam kt bawah.
tun time kecik2 suka susun kerusi pastu wat kemah ngan selimut.. angkut semua brg bawah 'kemah' tu.. meh aunty tun ajar muaz meh.. hehe.. kompom lagi pening mak dia..

ain (sweet thots) said...[Reply to comment]

memang indah kan. alhamdulillah diberi peluang jd ibu. time stress dgn karenah dorang tu mmg geram sungguh. tapi bila ingat2 balik, tanpa dorang sunyi je rumah... tentu bosan.

Zaliedana said...[Reply to comment]

Kak izah,a"ah budak2 nih mmg mcm2 peel kan,syazana nih pon xla pandai atur2 kusyen lagi,tapi abis baitai kusyen di baling kat bawah,baju kita lipat dia tarik,Arini lak syifa kena gigit sampai lebam n lekat kesan gigi dia,mmg kena gak la panampaq ngan ummi,abah mmg la xpernah mrh n pukul,yerla jaga sat2 time weekend kan,kita nih ari2,mau xsabaq,haha..

Naz said...[Reply to comment]

Izah, tak pola Zah.. Dia org tu nak menolong sebenarnya tu..Tolong jagakan badan mak diaorg...hehehe.. Bagi kerja lebih sikit sbb mak dia kan selalu masak2..Masak2 pas tu mesti ngap sekali kan.. Ha tu nak kasi mak diaorg tetap maintain dan mantop tu!!Biar bnyk lemak2 dibakar...kui..kui..kui..

Ryo Azhar Rahza said...[Reply to comment]

terharunya...*eh,apesal lak aku yang terharu yer..haha

rasa mcm aku nak join sekali lepak atas kusyen tinggi2 tuh...dah lama aku tak main susun2 kusyen buat rumah.

oklah,nak g susun sekarang!!!!...ngeeee

ShashaCatering said...[Reply to comment]

Ye ke camni? Kesian, sabar ya. Harap husband u dpt tolong & rasa camner tensionnya jaga bebudak... ;)

Mamasya said...[Reply to comment]

Assalammualaikum Izah

nasib baik anak2 Izah susun tinggi utk tengok tv...ingatkan nak lompat tinggi2..
itulah anak dg pelbagai ragam... kdg2 pusing kita dibuatnya tp anak2 juga penghibur kita...
re;tk Izah wish besday.