CSS

Tuesday, February 8, 2011

My Feberet Blog


Assalamualaikum..

Tak sangka sangat bila sifu suka jenguk blog saya ni. Award ni dapat dari kak Hana yang  glemer dalam dunia blog masak memasak. Sangat laa ramah tamah berbudi bahas, sopan dan santuk..(jek lebih sikit).. comel dan loten, lemah dan lembun orangnya.. Blognya pulak sangatlah the vavavasss. Gambo yang mantap dan melecun, menu yang theeee meliurkan, skill yang mengkagoomkan dan gambo gambo family dan negara jepon yang sangat memikat hati..sangat suke melepak tak tentu arah kat blog kak Hana tu. Hanamemories sangat menjadi sumber inspirasi buat saya, walaupun dimana anda berada jasamu totap dikonang. Mekasih kak Hana sudi sudikan menjenguk ku lagi yo..

Syarat:

1. Copy gambar atas ni di entry. Letak kat atas sekali.
  • Udah terpampang

2. Nyatakan dari mana dapat tag ni.

3. Listkan 5 blog yg menjadi favorite serta sebabnya- Nak diikutkan saya ada feberet juga blog bukan khusus masak memasak, tapi kali ni saya akan bagi award ni ke blog yang menjadi sumber inspirasi saya dalam bidang masak memasak. Kalau blog sifu memang semua pun sya suke menepek. Hanamemories sendiri sangat menjadi kegemaran saya, tapi untuk tak jadi pi mai pi mai tang tu..saya nak bagi my favourite blog ni kat blog yang juga saya tak miss menjenguknya.


1. Secubit Garam - Waduhh.. kak nor. Terpaksa bagi juga walaupun kak nor tak suke di tag. Masakan tidak, blog kak nor lah menjadi pojaan hati. Duk melanguk melepaking kat blog akak tu la untuk melihat menu menu segar buat lauk dinner. Blog akak ku sorang ni, semua sedia makelum, gambar nyer  the bom.. tang derhaka edit mengedit resepi tu menjadii je..suke kongsi tips yang sangat membantu..antara bloggers sifu yang awal saya kenal dan ramah. Sangat suke berkongsi ilmu dan semoga ilmu yang kak nor beri mendapat berkat dan pahala hingga ke sana nanti. InsyaAllah.

2. Duniaku- Mas - Yang ni memang wajib singgah tetiap hari. Antara blogger yang ramah tamah dan lemah lembut ayat ayat komennya. Hahaha.. Seorang kawan yang tak pernah bersua muka yang sangat caring dan sangat baik hati juga prihatin. I love u mas!! Hehehe..Blog Mas Duniaku ni menghidangkan menu menu terkini mcm jet turbo jugak ni, kira up to date la. Banyak menjadi rujukan saya dan kaunter pertanyaan saya. Semoga Duniaku terus suksess dan berkembang.

3. Anymz.Kitchen - Blog kak Anim ni bagi saya mencerminkan orangnya. Happy go lucky dan ceria walaupun disebaliknya. Apa sebaliknya ek? Hehee..hentam je la..tapi bagi saya blog kak anim tempat saya suke jenguk dan membaca celoteh celoteh dalam entry entry nyer tu. Selalu tersenyum membacanya bila kak anim bercerita  kejadian lucu disebalik pembikinan masak memasak kak anim tu, dan hidangan yang amat menambat hati ialah apeke lagi..masak lomak la.. orang nogori la katakan.  Kak anim..janji durian jangan lupo den yo...kikiki

4. Topsyturymum - Letak jugak sebab memang tak miss tiap entry hakak vogue ni. Nak buat camno memang feberet blog. Celotehnya tu memang menghilangkan stress. Kengkadang terbalik pun ada, makin stress.. hahaha.. Memang class blog kak sorang ni..tak caya boleh klik jenguk pot pet nya tu.. Mula mula masuk blog kak Razana ni dulu bila lepas baca satu entry, nak jenguk balik entry entry nyer yang dulu dulu. Lawak tul.. Memang otak gila gila punye olang. Moga TTM terus suksess ye..

5. Sinar Kehidupanku -  sama  ngan kak Hana..tapi memang suke blog kak Yatie. Dari sana la saya mula pandai nak buat kuih kukus mengukus ni. Dari sana la bila balik kampung je saya di cop 'rajin buat kuih' kukus mengukus ni. Ye la baru tahu pelbagai resepi kuih kukus yang sedap sedap. Kalau tengok cantik molek kuih kak Yatie ni memang mendatangkan aura nak buat. Dan sangat terpegun dengan kelembutan gaya ibu yang ada pada kak Yatie tu. Tengok je gambo kak Yatie pun dah tau muka slalu kena stim, cantik..kan kan kan..hehehhe. Satu lagi, komen komen kak Yatie selalu terkesan kat hati saya ni. Ok kak Yatie semoga sinar kehidupanku memberi cahaya inspirasi buat semua dan sentiasa suksess.

6. Aik dah 6 ke...looo banyak lagi ni yang feberet ni... baru ingat nak bagi mek Hasue kepala sengal tu. Wanita yang bermasalah..masalah apa ke lagi..masalah internet lah....hahaha.. Selamat ko Sue. Nanti nanti belum tentu..kikiki..

Tag ke blog tersebut dan tinggalkan link.



Award seterusnya dari puan Deliah deli.. Mekasih kerna mengingati diri ku. 


12 comments:

anymz said...[Reply to comment]

ko takdo kojo lain ko zah?..pagi2 dah bagi akak homework..
suko2 yo ko kato akak kan?...

hahahaha..betul lah tu zah..org yg kenal akak semua kata akak mcm tu..tak caya tanya kak Erna tu hah..pandai lah izah ni..mcm ahli nujum pak belalang pulak..

kompom zah.jgn risau..dah gugur nanti akak bg tau..ajak besfren tu sekali sape lagi kalo bukan mas Duniaku..eh!kalau mek jepung da balik dia pun leh turun sekali..akak sajikan dgn masak lomak banyak2 biar korang balik dgn zip terbukak yo..hehehehe...

inaku79 said...[Reply to comment]

tu mesti blog sifu2 semua kan, zah? jap lg akak nk gi skodeng derang. macih.....hehehehe...

Yatie said...[Reply to comment]

Assalammualaikum Izah,
Setiap kali Izah n3 mmng cepat2 akak dtng..tapi tulah kdng2 tak sempat nak tinggal jejak sbb kebizian tahap gaban..tapi akak tetap dtng lagi tak kira waktu...Tq ya selalu singgah blog akak, kalau Izah tak dtng mmng terasa sunyi jek...
= Pepagi ni dah buat akak gelak tawww...pnjng lebar Izah tulis...yg klakor bab Izah kata..kalau tngk je gambor akak dah tau muka selalu kena stim....walawei stim macamana tuuuuu....kui3..

hana said...[Reply to comment]

hah! hambik ko... berjela2 ko punyer ayat..kembang berasap vontot aku wehhhh... maap la satu sen xde.. satu yen jer ado... kekekekekekee.. maceh jah...

izahdaut said...[Reply to comment]

kak anim..kakakkaa..suke suke suke....mak nujum kot kak..hehehe.. ah tak kiree durian duriann durian..kikiki

kak ina..ha ah la..sifu sifu ku dihati..dan teman teman sepondok kak..kiki

kak yatie..tang stim tu tang kulit halus gebu akak tu la..hahaa

kak hana..yen je ko..cehh penat jek bodek lebih lebih...

Kak Sam said...[Reply to comment]

Assalamualaikum.....
Waa pjg nye celoteh tuan tanah pagi ni. Terasa keceriaannya. Keep it up. I really like it.

TopsyTurvyMum said...[Reply to comment]

Auww..terharu ahkak! Thanks Izah..
wehh..tang mana yang makin stress tu? hahaha

K.Nor said...[Reply to comment]

waduh.. waduh... panjangnyer pujian izah utk k.nor ya.. tak leh puji banyak2, nanti masak dn baking tak menjadi kang.. hehe.. nanti akak amik tag ni ya.. maceh sbb mengingati diriku.. hehe .. nah amik seposen.. td dah dpt 1 yen kan.. hihi

camna akak nak tag org lain ni, semua izah dah borong habis? hehe

k.anim!! sampai hati tak ingat kat adik sorang nih ya.. hu hu... majuk ler.. :)

izahdaut said...[Reply to comment]

kak sam ..waalaikumussalam warahmatullah... tu la kalau dah cuti panang ask nak berceloteh je..hehe

TTM..stress tang gambo makanan la..apo ke lagi..hahaa

kak nor..aduhai..jangan la gitu..tu puji ikhlas tu..tu pun dapat seposen.cisss..hehee.haha kak animm...kak nor majuk tak ajak makan durian tuuu..iikiki

HaSue said...[Reply to comment]

weihh..ada hati ko nak tag haku heh?dah2..aku sibuk nih..jgn sebok2 nak tag okeh..hakhak :P

masalah tenet skrg makin kurang dah zah...tahun lepas paling dasyattt..hahaha

K.Nor said...[Reply to comment]

dun weri izah, akak dah taq sue.. hehehehe

Adzriel AB said...[Reply to comment]

TQ izah coz sudi panjangkan tag ni. semua blog yg di tag memang hebat2. kalau ikut hati memang banyak yg nak di tag sebab banyak yg best2. dapat pula blog masakan begini. terliur je..