CSS

Monday, February 7, 2011

Maaf, Terima Kasih dan Happy Birthday!!

Assalamualaikum..


Selamat pagi semua. Diharap semuanya sihat sihat ye. Maaf dah lama tak muncul dengan entry terbaru. Huhuhu..idak le merajuk tapi merehatkan diri sekejap cuma. Wahh... Sangat rindu dengan kawan kawan semua. Lepas ni akan saya rempit ke rumah kengkawan ye..


Terima kasih banyak banyak atas sokongan, nasihat dan galakan dari kawan semua. Komen komen anda sangat menyentuh hati, mencuit hati, mensayukan hati dan tak menyangka dihati rupanya diri rasa dihargai. Bila membaca komen anda semua ada yang saya tersenyum lebar, membeningkan air mata juga, ada juga yang tergelak saya membacanya (ada jugak org tumpang gelak!!) dan yang pasti sangat saya hargai.

Terima kasih juga Mas yang text saya menanya kabar, buat yang emel juga tak lupa Mas dan Mamazieza dan yang call saya, Ana tapi tak sempat nak jawab dan terlupa lak nak return. Dok tangguh tangguh sampai la tak return call Ana. Hampoon Ana.. I lap U bebeh!! Dan tak lupa juga yang skype saya kak Norrr... Kak Nor miss u!! Yang menjenguk blog saya walaupun tak de post baru..mekasih semua. Yang sudi tinggal 'miss u miss me' kat chat box..miss u all lah!! hehe..



Terima kasih kerna nasihat untuk bercuti dari berblog sementara ni memang membantu sebab terasa fresh dan kerinduan pada blog tu terasa ke hati.. Mekasih kawan kawan semua!! I love u all..




Akhirnya Happy Birthday ni ditujukan khas buat my darling my dear my sayang  and my soul..My Hubby yang dah belated ppun semalam. Semoga abang sentiasa berbahagia dikelilingi orang2 yang disayangi dan menyayangi dan semoga doa, cita cita dan harapan abang dimakbulkan Allah... berbahagia didunia dan akhirat insyaAllah.

Tak lupa buat sorang makcik tuuuu.. Mashitah!!! Mas.. aku akan ingat birthday ko sampai bila bila sebab sama tarikh ngan my laling. Happy birthday buat Mas semoga sentiasa berbahagia dikelilingi insan2 yang tercinta, dikurniakan anak2 yang ceria dan sihat..insyaAllah aku doakan..dan juga semoga doa-doamu dimakbulkan Allah.

Nah untuk Mas Duniaku special dari aku..





53 comments:

hana said...[Reply to comment]

yihaaaaaaaaaaaaaaa... haaaa kan bagus gtu... mana bleh tak baca celoteh izahdaut wehhh... welkem back dear! and epi besday utk en.daut... mudah2an pjg umuq murah reseki.... jgn marah2 izah lupa lipat kain taw... cian izah... nanti2 izah lipat lepas bw.. kekekekeke

Anna Qawina said...[Reply to comment]

huh..lamo aku tunggu k baru muncul...siap tayang kek lak tuh...hepi besdy 2 en.somi u eh...semoga dirahmati dunia akhirat..ingat aku dok? tak ingat nak majuks ah....(@_@)

anymz said...[Reply to comment]

waaaaaaaah..izah den dah kembali..rinduuuu sgt kek ko lah zah..ko tak rinduan kat kitorang ker??..
Epi besday utk hubby tu ya..bg kek je ke?...bagi lah anak pompuan pulak ke,anak kembar ke...wakakakaka....ngusik tahap gaban dah ni..balik dulu lah..kang izah ngajok payah crito..
enjit2 semut sape sakit naik atas..lalalala(senang hati tgk izah dah balik)....

K.Nor said...[Reply to comment]

yeayyyyyyyyyyyyyy!!!! welkam bek dear!! huihhhhh baru td sebut tang izah majuk ni masa jawab komen mas.. mmg rindu sungguh! alhamdulillah.. dah kembali on air.. jgn majuk lg ya.. chedih kita org bila izah majuk nih.. mas kan.. ooo mas nama penuh dia mashitah ya.. elok benor la tu kan, sampai sama date birthday dgn hubby izah.. happy tengok izah dah on air balik.. yes!!! mmmmmuah!

opss.. happy belated birthday buat cik abg izah.. semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.. rezeki nak dpt bb girl ok gak kan.. heeeeee....

izah!!!! miss u :)

izahdaut said...[Reply to comment]

kak hana...
hahahhaa..teruk aaaa..sapa la org yang buat spekulasi tak lipat baju nih..nak kena piat telinge dia neh..jaga dia kalau mek sue tu datang..hahaaa..

maceehh tuk wish tuu ye..nanti aku kembali berceloteh yang syok sendiri nii..hehee

Kak Rose said...[Reply to comment]

welcomeback izah.... siap tayang kek welkambak tu.... sedapnay n happy belated b'day to cik abang izah ya, muga murah rezki (bby girl?) dipanjangkan unur dan sihat selalu....

psstttt.. jgn majuk lagi ya!

Yatie said...[Reply to comment]

Assalammualaikum Izah,
Happy Birthday buat suami Izah, moga sentiasa dlm limpah rahmat Allah selalu..

Buat Izah, jngn majuk2 lagi ya...mcm akak, buat deekkkk jekkkk dngn orng2 yg dengki2 tu..biarkan derang dngn dunia derang...uwaaaa akak pon trus dtng umah Izah ni bila lihat Izah komen kat apam harum manis tadi...padahal akak nak keluar umah kejap...tetiba nmpk Izah dah kembali...welcam back....kami semua menyokongmu dik..

izahdaut said...[Reply to comment]

anna..mana leh lupaa wehh..sekilas bunga ngan rama2 itam tu aku dah kenal weh..hahaha

mekasih for the birthday wish dear

Ummi said...[Reply to comment]

Salam Izah...haaa, ni nak bgtau, sunyi tau comment box akak tanpa Izah datang bertandang...alhamdulillah jika semuanya dah setel....selamat kembali berblogging..muaaahhh! i lep u Izzah!

Ummi said...[Reply to comment]

Eh lupa nak wish besday cik abang Izah tu..hehe...Hepi Besday to him..moga kasihnya bertambah2 tuk isteri dan anak2 tercinta...

izahdaut said...[Reply to comment]

kak animmmmmmmmmmmmm...hahahhahaa.. berpeloh den bace komen kak anim ni...peluh tiak den..akakakaaa.. camno nak jawab neh...
huhuhu..doa doakan lah yo.. anak pompuan tu bagi kuat skit cakap suara masa doa tu yo kak nim..akakaka..teruk aaaaahh..

mekasih kak nim..i miss u too la kak!!

Mas said...[Reply to comment]

makcikkkk....sambil berlari2 ni gi rumah kau....
Alhamdudillah....makcik dah kembaliiii....sukanya aku....
makcik...birthday aku sama ngan hubby kau rupanya....wakakaka...bonus untuk aku sebab kau takkan lupa birthday aku.....
mesti3 kau ingat tarirh tu...he..he...
dah la kek pun sama.....macam berjanji lak kita ni...
sedapp kan makcik kek coklat tu...
macehhh bebanyak makcik hadiah kau ni...sangat3 comei tau...aku memang suka sangat kucing....
nanti aku nak ambik hadiah aku ni....kau kan kasi kat aku...
untuk hubby kau lak...happy birthday untuk hubby izah...moga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik dan menjadi suami, bapa dan anak yang soleh dunia dan akhirat...dan sentiasa diberkati dan dirahmati Allah.
kau kasi hadiah pe kat hubby kau..he..he..tak kan kek jer....wakaka..

izahdaut said...[Reply to comment]

kak norrr..miss u too lah..kak nor dah kembali mendung sikit ke dear dia dah balik jordan tu? semoga akak ceria ceria ye..
akak mekasih ye kerna menyokong saya jugak walaupun tak pernah bersua muka..wah cam sedih pulak..hahaa..mekasih mekasih..tak de la merajuk cuma cuti kejap supaya mood datang balik kan..

anak pompuan ye kak..aipp cam kak anim juge tau..hahaa..insyaAllah insyaAllah..hahaha..

Kak Sam said...[Reply to comment]

Asslamualaikum...
Yea..yea izah dah kembali. Suka..suka..suka... kembali dengan begitu ceria sekali. Mari le bersama2 kita memeriahkan dunia blog ini. Hehehehe
Hepi besday to en hubby nye ye. (Bagi hadiah apa taun ni.. tetttt)

♥LOVE2COOK♥ said...[Reply to comment]

Welcome back Izah! Continue rocking ;)

Belated Birthday wishes to your dearest Hubby...yummy cake ;)

ain (sweet thots) said...[Reply to comment]

izaahhh... yeay! adik manis dah balik. aritu tiap2 ari singgah cni sunyi je, sedih tau.
happy birthday untuk hubby izah...moga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik & segala2 yg baik lah buat dia n izah sekeluarga ;)

MeknaBlog said...[Reply to comment]

Welcome back kak izah...huhuhu sib bek kak x merajuk...windu nk tgk akak bebl2....huk lupa pula..hepy besday utk cik abe akak. Semoga dirahmati Allah selalu...

Rima said...[Reply to comment]

Woahhhh dia dah on air kembali.. eh macam dj pulak hahha.. welcome back dear.. keep on blogging.. if tak leh angs.. take a break and then come back again.. amacam?? better kan now??

Happy belated bday to ur hb and also to Mas!

izahdaut said...[Reply to comment]

kak rose..mekasih akak..alaaa bukan majuk ..malu aii..hehehe..
baby girl ye..insyaAllah..doa tu kan..hehe

izahdaut said...[Reply to comment]

waalaikumussalam warahmatullah..

kak yatieee...miss uu..tu yang datang umah akak tu tadi tu..hehe..akak tu la, bila baca komen akak aritu sedihh je..menusuk ke jantung rasanya kak..hehe mekasi ye kak

dan mekasih jugak utnuk wish akak tu..tak majuk dah..ececeh macam betul je sebelum ni merajuk kan..hahhaa..

izahdaut said...[Reply to comment]

kak ummi...mekasih sudi jugak akak mencemar duli ke blog saya ni..hahaha..malu ni bila sifu datang ni..shy shy cat gitu..hehe..

tu la kak..nanti saya merempit balik nak tengok entry entry akak yang best2 tu..musti punye..mekasih juga untuk wish tu ye kak..

izahdaut said...[Reply to comment]

mas..tu la..aku pun tak tau la asik kebetulan je ni..apakah hikmah disebaliknya..hehehehe..aku tak de anak pompuan ni kalau nak berbesan..coming soon kot mana tau kan.hahahhaha..

ko suke kucin ye..aku pun suke wehh..tu la bila buka blog memalam hari tengok birthday ko sama ngan hubby.tapi aku tak sempat tinggal komen.happy belated ye..

hadiah untuk hubby?huhuhu..kasih sayang yang melimpah ruah dan banjir..aci tak jawapan mcm tu?haha

izahdaut said...[Reply to comment]

mas..tu la..aku pun tak tau la asik kebetulan je ni..apakah hikmah disebaliknya..hehehehe..aku tak de anak pompuan ni kalau nak berbesan..coming soon kot mana tau kan.hahahhaha..

ko suke kucin ye..aku pun suke wehh..tu la bila buka blog memalam hari tengok birthday ko sama ngan hubby.tapi aku tak sempat tinggal komen.happy belated ye..

hadiah untuk hubby?huhuhu..kasih sayang yang melimpah ruah dan banjir..aci tak jawapan mcm tu?haha

izahdaut said...[Reply to comment]

waalaikumussalam warahmartullah..

tettt..hadiah apakah?hahaa..tu la, hubby saya ni bukan suke sangat hadiah2 ni..time nak kasi bila bila je kasi..dia kata tak mo sempena sempena ni..cam ner tu?haha..

mekasih kak sam..jom sesama memeriahkannya ye

izahdaut said...[Reply to comment]

love2cook..
thank u dear... and miss uuu.... musti rock!!ehhe

izahdaut said...[Reply to comment]

mekasih kak ain..malu lak ek.hehe..tapi bila rehat kejap ni rasa segar n tak sabo2 nak merempit kat blog ni..tapi tu la..time pun limited kan.ada kesempatan memang insyaAllah...muncul lah saya..

tak mo sedih2..mekasih singgah juga blog kerdil saya ni..hehee

izahdaut said...[Reply to comment]

mekna..mekasih ye...tak majuk majuk dah..nanti akak membebel panjang lagi ek..hahahaha...mekasih yee

izahdaut said...[Reply to comment]

kak rima..
thank kak..ha ah betul tu.. bila rest ni rasa segar nak berblog balik..terutama kerinduan ngan celoteh kawan2 semua..


dan mekasih for the wish ye kak...tak sabar nak gi umah akak tengok kek best2 tu

Anie said...[Reply to comment]

Izah,

Welcome back dear ;) alhamdullilah dah kembali tenang. Enjoy blogging....

Happy Belated bday to ur encik hb.

inaku79 said...[Reply to comment]

hehehe...akak tau mesti izah tak sanggup nyer nk tinggalkn 'Izah Muffin Lover' ni....hehehehe.... sib baik...lepas ni boleh la terus mencedok idea kt sini..... keep going izah! :pompom:!!! ;)

inaku79 said...[Reply to comment]

oooopppsss...lupa nk wish happy belated besday untuk cik abe zah. semoga korang seisi keluarga bahagia dunia akhirat hendaknya... Amin.

atme310 said...[Reply to comment]

Assalamualaikum Buat Isteriku Tersayang...

Terima Kasih di atas iklan ini. Terima Kasih juga kepada kawan2 izah dan doa2 mereka. Hanya doa boleh mendekatkan dan mengeratkan ikatan sesama manusia.

Hanya doa yang ikhlas dan berperasaan sahaja yang boleh membuatkan diri ini sentiasa gembira dan bernilai sepanjang hayat.

Abg tidak mengharapkan apa2 hadiah tetapi cukuplah hanya sekeping doa ikhlas yang penuh berperasaan drp Allah swt.

I know what you did last night..Sedapnya KEK hehe. Sebelum terlupa Happy Belated Birthday To Your Best Fren...Pn Mas(macam nama PA i la pula..).

Thanks To All Your Fren....:-)

Note:Izah bukan merajuk tetapi ingin di pujuk2 sahaja...;-)

ilahjy said...[Reply to comment]

salam izah kak ilah mmg baca n3 merajuk dan roti tu.. kak ilah mmg merasai dan memahaminya ..sbb kak dah terkena.. tapi masa kak nak pos komen tu 3 kali tak boleh tak tau apa tak kena..geram juga..apapun tahniah dah kembali ceria dunia kita.. jasa dikenang sbb dari dapo izah kak dapat sambal hitam pahanggg muahhh sedap...

Ida Ddapur said...[Reply to comment]

Dik izah dah kembali..welcome back!Rindu tau...pas tu happy belated birthday buat hubby izah..sama ngan mas erk...mmg tak bole lupa sampai bila2 sbb sama
Rindu ngan n3 izah juga....yg best2 tu

HaSue said...[Reply to comment]

Haaaa..ijah,ko mesti tertunggu2 aku sampai kan kan..aku sampai awal tadi dah,tapi tengok org ramai aku buat2 low profile laa dulu buat2 sibuk tolong ko buat air utk tetamu..kang ko piat tinger aku dpn org ramai malu aku woo..aku rela jer ko nak piat tinger zah,asal ko x stop blogging jer..kakaka..welkam back welkam back..meh2 peluk2 laga2 pipi ala2 org balik haji..hmmpp..hmmpp..ko dah mandi kan zah?ekeke

Ops,nih kat atas nih encik daut laa ni ek..

wah2..lomantik oo incik daut..nih mesti dah pakat elok2 nak tolong izah lipat kain sementara izah blogging kan kan kan..hihihi..
jangan mrh incik daut...dah besday2 makan kek sedap2(x bagi kite lak tu) mana bleh marah kann..heee..
Nak wish hepi besday gak ler buat incik daut yer..semoga sentiasa berbahagia di samping isteri n keluarga tersayang.. kwn2 izah nih memang ada yg perangai sengal semulajadi..macam bini incik daut gak laa..hakhak.. adehh..nape pjg lagik komen aku nih..ingat dah pendek td.huh..balik dulu zah,nak gi umah mas lak..kot2 ada belen kek ceklat kat sana kan..tu gelas2 tu ko cuci sendiri yek.aeheh

izahdaut said...[Reply to comment]

anie..
mekasih...rindu ngan teman2 semua...dan thank for wish tu..

izahdaut said...[Reply to comment]

kak inaku79..tu la..akak memang paham..haha..tak sanggup nak lepaskan izah muffin lover ni..ish ish... rindu bebenar rupanya..walaupun ada org kata blog syok sendiri ni kan..tapi dengan kehadiran akak n teman2 buat saya seronokkkkk..

terima kasih kak for birthday wish tuu

Mas said...[Reply to comment]

makcik...amboiiii...laling kau pun komen gak kat sini....
mesti kau tersipu2 baca kan...he..he..
ayat laling kau memang penuh bermakna la makcik...siap cover line bini tu...he..he...
ayat yang last tu...haaa..izah dah dipujuk ke....wakaka...
untuk laling kau, maceh yer....tok ucapan happy birthday tu...

izahdaut said...[Reply to comment]

atme310..
gataiiiiiiiiii... u make me laugh la....mas adila ok...ni mashitah Duniaku..gataiii

thank sudi memotong kek itu juga ye cik abang..

and all my prayers alwaz for u dear, deep from my heart..insyaAllah..

ececeh terlebih sudah..shy shy cat lak

izahdaut said...[Reply to comment]

kak ilah..mekasih akak...mekasih juga kerna memahami..tu la kadang2 kalau tak kena, kita terlupa untuk berhati2..mcm bebudak melintas jalan, sesuka hati je kan..eh sesuai ke perbandingan ni..

haha..apa pun mekasih atas doa dan sokongan akak ilah..sangat saya hargai..mekasih kak

izahdaut said...[Reply to comment]

kak ida..miss u tooo..muah muah.. mekasih kak..jom ler kita sama2 menyemarakkan dunia blog masak2 ni..kite kite je la kan..sapa ke lagi..ehhee..mekasih utnuk wish tu juga ye

izahdaut said...[Reply to comment]

hasueeeeeeeeee..
adoooiiiiiii sakit perut aku wehhh..gelak sampai lapoo aku..ko memang sengal tau..eeeee dia dah buat dah dia dah buat dah...aduhhh hahahahaa..

kahkahkah..aku baca 2,3 kali komen ko ni aku gelak lagi weh..giler tul ko..spekulasi tak habis2 tau mek sue ni..aduiii.. aiii musti la romantik kau..lipat kain sama sama kan..ha ye la sangat..jauh panggang dari oven wehh..

tak pe tak pe..nanti aku kasi kek ni sikit kat ko ek..bagi suap banyak2 dalam mulut mek sue yang tak berenti bercakap ni kekdahnya..bior dia senyap sikit..uisshhh..dengan aku aku skali disengalnya..sabauuu jelaaaa..

izahdaut said...[Reply to comment]

mas..hahahhahaa....
mcm tau tau je..shy shy cat gitukan..ye la..tetiba komen kan ..terharu la jiwa bini daut neh..ikiki...

izahdaut said...[Reply to comment]

mas..satu lagi kebetulan..PA dia pun nama Mas jugak...tu la..asik kebetulan je kan

Mas said...[Reply to comment]

makcikk....cepat2 kau dapat baby girl....
memang kena berbesan kita ni...
banyak sangat kebetulan....
wakakaka..
kalau aku cerita kat laki aku..memang dia gelak besar ni....
baru semlm dia tanya..kau dah habis merajuk ke belummm..he..he...

K.Nor said...[Reply to comment]

heheheheh... hahahhahaha.. sakit perut akak gelak weh baca komen hasue.. tambah lg dgn komen incik suami tu izah.. mmg lomatik gitu.. hehehheeheh... dah la, tak ada word dah nak cakap, asyik duk gelak jer nih.. babai... hahahhahahahaha.. kang gelak lg tu.. welkam back ya... hahhahahaha

desperate mama said...[Reply to comment]

whoaaa.... terlambat sudah diriku memberi komen di sini... papepun... selamat kembali, izah.... selamat membuat diri ini terliur dengan hasil tangan mu.... hehehehe.....

CERITAKUASN said...[Reply to comment]

pae... ko mmg saje je ek... ana siap buat cerita kat my hubby lagi huhuhuhu.. dia pun "ha! ye ke?!" hahahahaa ko mmg pae ko memang komemang..... dont forget to return my call.. lap u lah bebeh

HALAMANKU said...[Reply to comment]

SAlam Izah.. tertinggal bas lah pulok.. aperpun erma dah rempit laju2 follow citer... Ok aperpun Happy bestday tuk en. Daut... Izah tanpa ko.. sunyilah... Zah.. abaikan anasir2 x baik.. kita ambil yg baik2 jek... pppsssttt ingatkan Izah pembawakan tadi... he he he caabbooottttt...

Nieza said...[Reply to comment]

yeahh!! welcome back izah!...sorry lambat sampai..org jauh ni sokmonya lambat...btw semoga izah ceria2 selalu dan happy belated birthday juga buat your lovely hubby.:)

kak Erna said...[Reply to comment]

izah..happy birthday tok laling izah..maaf lewat ye.semoga panjang umur..murah rezeki dan bahagia disamping izah dan anak2..

HaSue said...[Reply to comment]

ooo..lipat kain sesama yer...ntah2 x terlipat kain tu kalo duk sesama..hah,zah?baru perasan..sedapnyaaa KEK ko buat malam td kata incik daut..aku musykil nih napa 'kek' tu huruf beso zah?kakaka..
ala zah,aku pahamm,aku pahamm..*tepuk2 bahu izah
bajet nak dpt baby gegurl katekan..hakhakhak..larikkk2..ampunnn zahh,ampunnn..hahaha

mamazieza said...[Reply to comment]

Salam Izah

tak perasan tang entry ni. .hahaha.. sebab mama ni kan 'active' blogger.. dan selalu tertinggal ketapi yang selalu kepancitan tayarnya.. haha... so komen laa mama di entry yang dah berbulan berlalu..

Seronok rasanya bila dimasa2 ni.. kita tahu.. ada kawan yang akan merindui kita ... they r ur true frens.. dan muga jadi my fren too.. ahakzzz...semuga senyum-senyum selalu.. dan sayang dari kami semua di alam maya ini...