CSS

Friday, October 29, 2010

Dah 3 Tahun

Assalamualaikum..

Dah masuk 3 tahun dah umur Bais Umair. Tanggal 29 oktober 2007,  hari Isnin, sebelah petang, seorang budak lelaki keluar ke dunia ini. Masa tu ummi tak sedar kerana dimatikan seketika. Tragis sungguh lah nak melahirkan budak yang satu ini. Hehehe. Bertarung nyawa hampir berejam di labour room, pindah ke operation room, dan terus dibius penuh tak sedar. Alhamdulillah... Keluar dengan selamat jugak budak ni.

Berumur sehari


Tup tup penjam celik, kini dia dah masuk tahun ke 3 di dunia ini. Mengenangkan kelahirannya, maka teringat jua pemergian ayahanda tercinta seminggu sebelum lahirnya Bais. Tak sempat juga abah nak berjumpa cucu yang ini. Tapi kepulangan ummi dan Bais ke kampung untuk berpantang adalah mengubat sepi Wan yang baru kehilangan. Ingat lagi, ramai yang kata Bais macam iras muka arwah Atok di awal kelahirannya.









Sebahagian gambar-gambar yang membuatkan ummi tersenyum melihat gelagatnya. Macam-macam lagi dugaan dan ujian yang akan ditempuhi dalam membesarkan anak ini. Pesan ayah diingat selalu, didik lah anak demi untuk akhlaknya dan imannya. InsyaAllah...


kegemarannya


erk..nak interprem jugak..boleh?




 Selamat ulangtahun yang ke 3 buat budak yang suka melawak ini. Semoga menjadi anak yang beriman!!




25 comments:

anymz said...[Reply to comment]

selamat hari lahir bais,semoga menjadi anak yang beriman dan yang bertanggung jawab ya bais..menjadi kebanggaan ayah dan ummi..amiiin:)

psst2..ummi masak apa hari ni?buat cake apa ya?..

izahdaut said...[Reply to comment]

kak anymz..
amiin..terima kasih di atas doa.. kek? huh budak tu tiap2 minggu pun makan kek.malas a nak buat.kak nim buatkan boleh?pos ke ampang..hehe

Zaliedana said...[Reply to comment]

Slm kak izah,Epi besday wat anak bujang kak izah tu ya..Kak,bila mngenang blk detik2 nak bersalin tu,asa cam dah xmau peknen lagi kan kak..Bais rini ya besday,anak aunty ari selasa nih baru la ckup 1taun..Rini msti ummi msk spcial n watkan kek yg sempoi2 kan bais..Aunty order jer kek no 1 dari mamazieza,ari jumaat ambik n terus blk kg clbrate kat sana jer..

izahdaut said...[Reply to comment]

zaliedana..
tapikan..ni orang kata sakit tak serik..pas beranak ngandung lagi..pastu lagi dan lagi..hahaha... waaa..meriah tu clbrate kt kmpung tu..musti ramai jemputan tu..ntah la zlida, akak tak buat kot.. adeh..mlas nk main aising buttercream semua tu..hihi

Mas said...[Reply to comment]

Assalamualaikum makcik, selamat hari jadi buat Bais, geram tengok gambar Bais masa baby tu....
Moga Bais menjadi anak yang soleh, kebanggaan mak dan abah, menjadi insan yang beriman,berjaya dunia dan akhirat.
makcik buat kek pe untuk Bais tu..he..he...jngn kedekut, tunjuk tau nanti.

HALAMANKU said...[Reply to comment]

Salam... Izah, eh tepi sikit Ummi.. auntie nak Ucap Selamat Menyambut Ulg thn kelahiran ke-3
**Semoga
-panjang umur dgn kesihatan
-menjadi anak soleh n menyenangkan 2 ibubapa
-berjaya dan bahagia Dunia Akhirat..
Sampaikan Salam Peluk Tuk BAIS.. tau Ummi..he he he tomei2 masa baby lagi gebus kebas he he eh

ijayuji said...[Reply to comment]

Pok izah** happy besday bais!!! moga menjadi insan yg berguna dunia akhirat insyaALlah!!!!! jap g mesti masuk n3 kek ni, jgn lupa sedekah2 sikit kat sini wakakakaka... pssst>> natto tak de rasa izah, tp bau dia kurang menyenangkan sikit kalau 1st time makan :D

Kak Rose said...[Reply to comment]

Happy 3rd bday to Bais Umair... his smile look soooo cheeky... jgn noty2 tau.... ari ni Umi wat kek apa tuk bais? mesti spesel punya kan?...

Anonymous said...[Reply to comment]

as salam izah....happy birthday utk bais....semoga dimurahkan rezeki, menjadi anak yang cemerlang dunia dan akhirat...amin..

Eliza said...[Reply to comment]

Salam Izah, betapa cepatnya masa berlalukan. pejam celik tup-tup dah jadi org bujang pulak nnt. neways, Happy besday to Bais, semoga menjadi anak yg soleh menjadi kebanggaan ibu ayah.Amin...

mummyseri said...[Reply to comment]

Salam izah,
hepy besday buat bais, smoga jadi anak yg soleh n kebanggaan keluarga..
wat kek sedap2 tau..

K.Nor said...[Reply to comment]

happy 3rd besday bais.. smoga menjadi anak soleh dan bertaqwa.. mudah2an segala doa yg dipanjatkan akan dimakbulkan ALLAH hendaknya.. amin.. ibu wat kek tak? acik nor nak sket boleh :)

hana said...[Reply to comment]

olololoooo bais bucuk cayang... epi besdayyyyy! mudah2an jd anak soleh nak yer! tuh gamba mak tuh zaman bile punyer tuh? kikikikiki.......

ain (sweet thots) said...[Reply to comment]

happy bday buat bais, moga jadi anak yg soleh & hambanya yg beriman

Ezadlieza said...[Reply to comment]

Selamat Hari Jadi Bais...comei nya die....semoga sentiasa sihat dan ceria ceria selalu...muaaahhhh...

zarin said...[Reply to comment]

happy birthday to bais...comel gambar2 dia

JaSSNaNi said...[Reply to comment]

salam izah...
aaa.. bais dah genap 3 tahun..
selamat menyambut hari lahir tuk bais.. semoga panjang umur.. sihat.. murah rezeki.. jadi anak yang soleh... dengar kata ibu bapa... dah semoga cepat besar sihat dan kuat.. :D

amiinnnn ya robbal alamin... :) :)

desperate mama said...[Reply to comment]

bais!!!!!!!!!!!!!! heppy bestday!!!!!! dengar cakap ummi taw!!!!! bais ni encemlaaa......

salju said...[Reply to comment]

alalala..tomey nyer bais..geram nk cubit pipi.. hehe anak buah laki ada sowang je..yang pompuan ada 5..tu yg geram je tgk baby boy..

Anna Qawina said...[Reply to comment]

selamat rhai lahir moga jd ank soleh berjaya dunia akhirat...wah kejap je ek 3 taun..tu omaknye watpe dlm N3 khas tuk anaknya?? heeee

MaDiHaA a.k.a Ratna said...[Reply to comment]

selamat hari lahir utk bais... moga menjadi anak kebanggan ummi & abah ye bais... jangan nakal2... kena dengar cakap ummi tau... be a good boy ye cayang!

izahdaut said...[Reply to comment]

mas, erma, ika, kak rose..
mekasih dan amiinn atas doa kalian.. tak de specel la..kek malas la nak buat..agak2 nak beli jela..hahhaaa.. malas nak main ngan aicing plak dah.

anonymous, kak eliza, mummyseri, kak nor..
terim kasih atas doa acik acik semua..semoga termakbul hendaknya.ayakk tak de kek la.umminya nak rasa kek kat kedai lak lah... haha

kak hana..
opss, tu time gemuk tu, sekarang dah kurusss tauu.sila percaya.kahkahkah...


kak ain, ezadliza, kak zarin..
mekasih untuk ucapan dan doa dari acik2 semua..amiinn

jassnani..
amiinnnnn...

desperate mama, salju..
maceeehhh...gimee 5 lah!! hehehe

anna qawinna, kak madiha..
mekasih untuk doa dan ucapan tu..owhh sungguh terharu..kek tak de..nak mintak kat acik acik semua je la..ehhee

moklong said...[Reply to comment]

hepy besday bais... semoga mjadi anak yg soleh...

Suzi said...[Reply to comment]

happy belated b'day bais. moga membesar jadi anak soleh.

sebaya dengan anak bongsu akak, Isa.

izahdaut said...[Reply to comment]

moklong dan suzi..
terimakasih dan amin..insyaAllah