Thursday, July 15, 2010

Saya suka blog Kak Wan kerana...

Assalamualaikum.. Hari ni memang saya cuti dari meng entry menu masak masak. Entah la napa, mungkin penangan 'APAM AMBON' tak jadi. Huhuhuhu..... Tertarik dengan entry kak Wan blog Citarasawan untuk berkongsi mempromosi blog, jadi apalah salahnya saya memparticipate kan blog saya di dalam promosi kak Wan tu. Syaratnya kena tulis satu entry tentang blog kak Wan.




Saya suka Citarasawan kerana kak Wan dengan murah hatinya berkongsi resepi resepi yang memang di cari cari oleh saya selama ini di dalam Blog Citarasawan. Saya mula mengenali nama Citarasawan di MyResepi.com dan membuka semua jenis kuih muih yang selalu kak Wan kongsi dan hantar resepi di myResepi.com. Kesemua kuihmuihnya terutama sekali yang menjadi poojaan hati saya ialah kuih muih jenis talam dan lapis yang sangat menarik, kreatif dan pelbagai jenis. Bilamana saya membuka satu blog tentang cubaan masak masak saya pula, di situlah saya berjumpa dengan blog Citarasawan. Alangkah gumbiranya hati sebab dapat mengenali tuan punya resepi yang sebelum ni saya juga banyak mencuba resepi kuih muihnya.

Rupanya sangat banyak resepi-resepi lain terutamanya biskut, muffin, kek dan lain lain lagi di dalam blog kak Wan. Memang boleh diktakan lubuk ilmu dunia masakan. Blog kak Wan ni memang menjadi rujukan saya terutamanya menghampiri Ramadhan dan hari raya ni. Ehehe..nak buat kuih raya lakan.. Walaupun saya antara silent reader blog kak Wan, tapi dah banyak juge resepi2 kak Wan yang saya cuba dan sangat berterima kasih dengan kak Wan. Saya juga suka dengan cara setiap entry resepi kak Wan yang kemas, mudah dan teratur. Sekian terima akasih.

Ngeee..dah macam karangan bahasa melayu budak tingkatan 3 je ni..ok ke kak Wan? Tapi saya memnag salute kak Wan dan sukee dengan kedua dua blog kak Wan. Maceehh...

4 comments:

LIPISLADY said...[Reply to comment]

Assalamualaikum, ziarah sini..sambil baca entry...

norlina said...[Reply to comment]

salam izah,
akak pun suka sangat blog kwan tuh..
walaupun x berapa pandai masak tapi suka mencuba.

Ayu Safieza said...[Reply to comment]

Assalamualaikumwbh.....Thank u izah sbb kenalkan Ayu dengan blog kak wan tu yer....baru jumpa first time ni. Baru perasan blog u tak der chat box yer....it is ok. Ayu selalu ke dapur izah...dah link pun to my blog...sebulan lalu...

Kamalia said...[Reply to comment]

salam izah..mekaseh coz cite psl blog kak wan ni..xtau pun..ngehehe..ni nak mncuba segala jenis resipi kat situ..tq for sharing izah..oppsss..lupe lak..sht x?