CSS

Thursday, July 8, 2010

Jus Pear Soda



Assalamuaalikum...

Air simple ni buat sebab ada sebijik pear ranum tergolek dari peti ais. Hikhik... Bais kata nak minum, ummi kata kalau buah kena makan, tapi dia kata nak minum.. Oooo sebab dia ada tengok ummi pernah buat pear jadi air la tu. So jadi lah jus pear soda ni. Sedaaap yoooo..boleh menghasilkan 2 gelas sederhana besar.



Sebijik pear potong dadu
1/4 air minum
air aiscrim soda secukupnya

Blend buah pear bersama air. Tapiskan jus yang telah diblend. Capurkan aiscrim soda. Minummmm....

9 comments:

MAS ( DUNIAKU ) said...[Reply to comment]

kat rumah mas pulak ada sebuji buah lai..tak tahu kesudahannya macam mana..

CERITAKUASN said...[Reply to comment]

fuuuhhhh... tergambar kesejukan dan kesedapannya huhuhuhu

HALAMANKU said...[Reply to comment]

zah... sedapnyer...terasa sejuk jek kat tekak ni..

hana said...[Reply to comment]

jom tuko airrrr! cam tk penah jumpa jerk pear kat sini! ker aku yg tk nampak! or pura2 tak nampak! haahahaha... nak nakkk!

izahdaut said...[Reply to comment]

mas..
hikhik....bergolek je la tu mas..kat rumah ni jarang masuk lai..kalu pear tu, mmg gemor bebudak nih suka

anasalwa..
memang la tuh...sedap tamba ngan soda tu na..peehh masuk tekak tak hingattt


erma..
tu la..kalau ada jual kat gerai, sah dah kite order air camni

hana..
haiishh.takkan kat sana tak de pear kot kak hana..bumi sana lagi la sesuai nga buah tuh, ...wah tuko? memang suke tengok air mengamuk tu kak...cam nak try gak nnati

::from::kitchen::with::love:: said...[Reply to comment]

adus...trus haus tekak...mtak barang seteguk dua bley..(*_*)

ain said...[Reply to comment]

nakkkk!!! kat sini tgh pns, syok klu dpt segelas!

Deliah's Deli said...[Reply to comment]

salam izah :) nak gelas besaaaar punye ye..yg kecik mn cukup :p~

izahdaut said...[Reply to comment]

from kichen with love..
oppss...haus ye..cian..nanti kite buat air lain lah plak..air apa ye..tungguuuuu

ain..
tu la kak ain..panas camni, dapat air juice alahai..sedap betul...rasa cam puas tekak nih

deliah deli..
haiipp...demand nak beso pi buat sendrik..nah sebijik pear besor nih..hehehhee