Wednesday, July 21, 2010

Geledah Dapur Ramadhan Ben Ashaari

Assalamualaikum.. Tetiba nak join pulak Geledah Dapur Ramadhan bersama Ben ni. Tujuannya sebab nak kongsi resepi je. Sebab bila tengok dapur yang En Ben dah terjah tu, menu menunya sangat berlainan dari yang lain dan boleh di cuba bila Ramadhan nanti.

Syarat cume letakkan gambar Banner Geledah Dapur Ramadhan dan link Di sini.


Resepi yang saya nak kongsi ni bukan biskut atau menu berbuka. Tapi menu membangkitkan selera time bersahur. Yela kan time bersahur ni kadang kadang tu susah nak ada selera pulak pulak dah sampai ke penghujung Ramadhan. So ada satu menu simple yang saya belajar dari emak saya dan popular di Pahang. Iaitu Sambal Hitam Pahang. Simple, sedap dan membangkitkan selera.


Boleh lihat di sini. Sambal Hitam Pahang.

8 comments:

fzi said...[Reply to comment]

Salam izah...
Woah cantik langsir baru...rasa nak kutip makan je buah tu...hehe

Bestnya nampak sambal tu izah... terliur akak... :)

izahdaut said...[Reply to comment]

hehe..kak fzi sihat ke? teringat akak, teringat bawang..hehee..jangan marah.memang sedap n selera sambal nih. bau dia memang melenyapkan diet makan malam...hehee

MAS ( DUNIAKU ) said...[Reply to comment]

mas pun cadang nak buat untuk sahor nanti...makan ngan nasi panas..memang sedap ni..

azian said...[Reply to comment]

Salam Izah, masakan beginilah laju aje kita makan bila berbuka mahupun bersahur.

ijan said...[Reply to comment]

Salam...
esh nak nak masuk bulan ramadhan kan.. cepatnye.. lepas tu raya... lepas tu makan kuih raya..heheheh

moklong said...[Reply to comment]

lauk cam gitu mmg laju jerk mkn nasi...

mummyseri said...[Reply to comment]

sedapnye ni izah..nnt da smpai ramadhan boleh try ni :)

izahdaut said...[Reply to comment]

mas..memang pun, buat sambal mcm ni mmg selera, dan boleh adjust kepedasan ikut selera juga

azian..tula kak, tapi kalau bersahur tu memang sesuai sangat, kalau berbuka tu biasanya nak lauk sedapsedap lagi kan.tapi saya kalau dtg time virus M tu, hehhee sambal ni juga saya buat

ijan..aikk..nak raya dah ye..sabo je la..hehee

moklong..betul tu, semalam pun baru buat,hamboi laju je makan tak hengat

mummyseri..memang tu boleh try..buat time sahur..senang pun senang nak sedia di time limited mcm waktu sahur tu..cuba lah!!