CSS

Monday, July 4, 2011

Bertemu teman Blogger Kak Anim....


Assalamualaikum..

Gambor eksklusif  ni. Walaupun kak Anim segan nak tunjuk muka.
Sebab muke kak Anim sembab sikit, sakit gigi.
Moga cepat sembuh, sebab kalau org ada darah tinggi ni kak Nim kata bahaya sangat kalau sakit gigi.

Pertemuan eksklusif julung2 kalinya bersama teman blogger masak2 kak ANYMZ.
Walaupun ada terkilan sebab tak dapat nak jumpa Noorsha.
Sabar ye sayang.. nanti ada jodoh kite leh buat date baru. Uweekk. haha
Setiap teman2 blogger ni memang ada impian nak bersua muka.
Pulak2 kalau dah mesra kat blog dan FB.

Sebenarnya saya mengikut en suami ke PD sebab dia ada kerja kat sana semalam. Peluang tu tak sesia sebab memang berniat nak jumpa kak Anymz n nak cuit-cuit si Noorsha Dira yang memang stay kat PD tu. Walaupun dah lewat petang sebab program hubby lewat sikit habis, dan nyaris tak jadi pun nak jumpa kak Anim, tapi semuanya dah tersurat yang Allah jodohkan kite untuk berjumpa jugak. 

Memang kak Anim ni seorang yang humble, mudah mesra dan baik hati. Rumah kak Anim pun sejuuk je. Hilang jugak rasa segan2 tu bila kak Nim agak selamba je macam dah lama kenal. Siap duk melepak kat dapur sebenar kak Anim lagi. Yela sebelum ni melepak dapur maya je kan. Eksklusif betui bila dapat melepak kat dapur kak Nim sambil ngunyah brownies red velvet yang sedap itu. Hahaha.. Stress Hasue mendengarnya. En suami siap buat ayat lagi, duk belajar masak ke sampai melangut kat dapur orang tu.
Eh anak beranak ok berulang masuk dapur kak Nim makan kek sedap tu. Bais punnnn.. siap buat mcm rumah sendrik lagi. Tak malu tul. Kikiki..

Banyak menu kak Nim semalam yang sedap2 dan menyengat belaka. Lauk yang saya ngidam dah dapat makan. Hehe..gulai lomak pure nogeri punya. Perghh. Last nyer makan laksa Kedah. Sedap tau tapi perut dah sendat ngan gulai lomak, sup tulang, petai bagai.. Trasa2 lagi pekat kuahnya tu. Ishh.. 

Apa pun... mekasih kak Nim bagi barang baik punya bawak balik KL. Siap ngan tapuware lagi tu. Tapi kak Nim kata tak pe sebab Tapuware kak Nim banyak dalam gobok. Kalau simpan nanti cik mickey mouse je yang kerik kan. Kan Kan. Hehe.. Semalam walaupun masa sangat suntuk tapi sangat puas. Terima kasih kak Anim sebab menjadikan saya sebagai tetamu semalam. Pss anak dara kak Nim pandai buat air weh.. Comel lak tu si Ainul tu. 

Buat Noorsha Dira Darwish.. walaupun segan2 sambil meset bawah meja, hehe tak dapat bersua muka lagi, hope 1 day, insyaAllah ada jodoh kita ek. Tq 


37 comments:

Princess Nur said...[Reply to comment]

bestnyer jumpa kawan alam maya =)

K.Nor said...[Reply to comment]

dah abis baca. balik dulu ya.. huhh :)

Eliza said...[Reply to comment]

Salam Izah..

Lamanya tak komen kat sini. Main singgah2 jer awak... Seronok nampak jumpa member cyber?

Rindunya nak masak pelbagai resepi cam dulu. nantilah bila bitamin R dah ada balik.

Kak Animmmm..i miss u too..

Anna Qawina said...[Reply to comment]

huh....tang menu2 best tu yg aku rasa nak je lepuk pale ko Izah...balik aaa..ikut montot kak nor...

nOOrsha said...[Reply to comment]

relaku menunggumu...
10000 tahun lama lagiii..
lalalalala...


hahaha..aku da siap gosok gaun lace pink berlaBUCI LG TAW...
TP X DPT JUMPE LAK...
SEDEYH..
TAPER, NEXT TIME YE..KOL BP KO BLIK D?

MaDiHaA a.k.a Ratna said...[Reply to comment]

seronoknya jumpa kak anymz... senyum sokmo kak anymz kita walaupun tak sihat..

HaSue said...[Reply to comment]

Jom kak Nor..kite balik sama2 sambil pegang tangan. huh!! *paling muke deras2..

Kak Rose said...[Reply to comment]

jeles je nengok kalau dapat jumpa kawan2 maya ni...

lina said...[Reply to comment]

salam izah - jom kita pulak pakat jumpa kat KL ni.....ni dengki nya comment ni....nak jumpa juga ngan kamu....

anymz said...[Reply to comment]

aduuuuuuuh..susah betul nak senyum masa ni..berat betul rasa pipi yang bengkak tu..en daut pulak ambik masa betul nak kelik2...

HaSue said...[Reply to comment]

Sebelum balik nak doakan kak nim semoga cepat2 sembuh yer kak nim..ada masa panjang umur kite berjumpa pula..ijah,ko xde nawaitu ke nak ajak cik abg ko tuh hanimun ke sini?hihih

cik cek said...[Reply to comment]

Bestnya jumpa kawan alam maya....jelez kita...he he he...len kali izah ke n9...roger2la kak cek ...kak cek dok kat Seremban 2 je...he he ....
Hope kak nim dah elok sakit giginya....

Mimiey.. (^-^) said...[Reply to comment]

wahhhhhh...jeles...jeles....
mie pn ade kat PD gak tapi smpai sabtu je...
kan best kalau leh laga-laga pipi same...
auuuwwww......
jeles tahap nak tido dh ni...
huhuhuhuhu...

AZLITA AZIZ said...[Reply to comment]

waaaaa....tak aci.. napa tak turun JB sekali ... bila ni nak ke mari pulak..

Ida,Japan said...[Reply to comment]

bestnyer gether2 ngan k'anim tu..senyum sokmo akak sorang tu..izah, suka la tu, dpt masuk dapur reality k'nim...jelesnyer , nk jugak mkn brownies tu...

Yatie said...[Reply to comment]

uwaaaa seronoknya dia...akak pun dok teringin nak jumpa kawan2 di alam maya ni...jeles tawww..

izahdaut said...[Reply to comment]

@Princess Nur
tu la.. dah lama nak berjumpa dengan kak nim ni... jom kite gader2 lak jom.. hehehe

izahdaut said...[Reply to comment]

@K.Nor
kak nor... lepak la dulu.. amboi cepat betui nak balik.. hehehee

izahdaut said...[Reply to comment]

@Eliza
a ah..lama tak nampak ek... jom kite jumpa lak jom.. seronok jugak jumpa kawan baru nii

tun_telani said...[Reply to comment]

jeles!! jeles!!!

umi said...[Reply to comment]

jeles ni tgk kak anim hidang segala macam menu sedap2 utk izah. nak jugak..!

aeinio said...[Reply to comment]

uihhhhhh jeles2 sesi perjumpaan rupa2nya..

Cheq Sue said...[Reply to comment]

wah...sonoknyer... errrrr kalau ada sesape yang bercuti ke CH tu...jangan lupa bagitau cheq sue eh...leh jumpa2 gak... :)

Mas said...[Reply to comment]

aku pun nak join kak nor ngan sue balik......hu..hu..hu..
dah abis baca dah.....

dengar cerita kau jadi pemalu yerk mek...

CT Delima said...[Reply to comment]

As'salam Izah

memang seronok bila berjumpa dengan teman2 dialam maya ni. selalunya bila dah jumpa hilang pulak rasa segan2 kita tu kan..hihihi

Nieza said...[Reply to comment]

wahh bestnyer jumpa Kak Anim tu...tersenyum manis jer kak anim tu...hehe dan izah pun apa kurangnya..slim melim jer yer..:)

Ummi said...[Reply to comment]

Waaaaaaaaaaaa...best tu bila sesi gader2 camni...jom pegi PD...Anim, dalam banyak2 pantai, Pantai PD la ummi x pergi lagik...nnt boleh gak serang sana eh...hahahaa...

♥♥azatiesayang ♥♥ said...[Reply to comment]

Salam Izah,dah jumpa kak anim yer.Jelesnya k.atie....tp mmg impian setiap blogger nk jumpa ngan ngan kwn2 alam maya nie kan...

Naz said...[Reply to comment]

Seronok kan Izah.. Mcm blind date lak rasanya kan.. Nanti kita buat blind date reramai lak ek..hehehe... Tomei jer awak! Kak nim seperti biasa la ..ayu gitu!

noorsafone said...[Reply to comment]

bestnya dpt jumpa kawan alam maya...jumpa Anim,,memang dia mask lauk pure lemak cili padi n9 la...

Gee® said...[Reply to comment]

Tumpang suke...no komen...tata!!

ijayuji said...[Reply to comment]

Arghhhhhhhhhhhh nk balik jugaklah mcm Kak nor, huhu, sonok sgt kn Klu dpt jumpa blogger face to face gini, dtg Siam pulak tauuu hihihi....

Deliah's Deli said...[Reply to comment]

bdating dgn kak anim rupanya cik adik ni..:))

♫ mokwo® ♫ said...[Reply to comment]

comeiiinyerrr mak cik2 berdua nih..mcm nak cubit2 jo pipi tuh!!ooopss pipi kak nymz sakit tak leh cubit..cubit pipi izah banyak2 skit lerrr!hihihi

Zaliedana said...[Reply to comment]

Uish dah g jumpa kaknim eks..Wah kak izah mmg cam perempuan melayu terakhir gitu..Amboi kak nim,gelas kristal lip lap lip lap..Igt nx wek nak singgah gak umah kak nim,tapi cik hubby segan,tgk dulu lah,huhu..

Juwita Jamaludin said...[Reply to comment]

izah syoknya gather2 gitu.. selalu jumpa kat dapur maya pastu jumpa kat dapur betulkan.. bestkan

Diana @ Melley Mey said...[Reply to comment]

seronoknya dapat bertemu... pasti banyak yg d bualkan kan kan kan... pasti amat seronok sekali...