CSS

Wednesday, August 18, 2010

Sup Sayur Simple


Assalamualaikum..

Ada yang pening pikir menu apa nak masak petang karang? Mesti pening kan. Ala saya selalu buat simple je.. Asal hubby makan, syukur alhamdulillah. Yang penting pesanan jangan membazir tu dipegang. Masih menu berbuka semalam. Sup sayur simple je.

Eh dah ada perang kuih raya ek.. Saya masih mencari resepi biskut yang simple dan kos yang murah. Heehee..bukan ape, semua bebahan biskut dah naik harga weh.. Buat la 2, 3 jenis sudah la kan. At least ada jugak buah tangan balik kampung. 

Erkk.. ni sup sayur ni simple je. Semua orang pun pandai buat dan banyak version.  Ada suka rampaikan dengan udang atau sotong atau ayam dan daging. Ikut suka la kan. Fishball n fishcake pun boleh.



Selamat berfikir untuk menu petang ni ye.. Adiosss!!

12 comments:

ain said...[Reply to comment]

salam izah..betul lah. kdg2 pening kepala nak msk apa utk buka.lum lg sahur tu. senang citer, beli aje la.hehe

Kerull said...[Reply to comment]

Salam Izah..cadanganku kuih yang ringkas dan low kos..salah satunya cornflakes madu...dan biskut nestum...

moklong said...[Reply to comment]

haah yerkkk....blum pk lg nk buat kuih apa....nnt ler jeling2 kat blog kekwn kot2 dtg idea nk buat apa...hehehe...

Deliah's Deli said...[Reply to comment]

salam izah..nak buah2 kat bwh tu...ada smoothie lagi sedapnyer haus2 gini minum tu...ayam tu plak kena plak ngan sup sayur mmg laju tu :p~

Jiya said...[Reply to comment]

jiya memang ngah pikir nak wat apa menu berbuka petang ni. huarrghhh!! tensi plak. akekeke

Kak Rose said...[Reply to comment]

kak rose pun suka masak yang simple2 jer.. yg penting kenyang kan...

fara dean said...[Reply to comment]

sup ni klau bdk2 mesti suka kan..simply delicious

mizwa said...[Reply to comment]

salam izah...
betoi tuh biar simple janji abes ni buat pelik2 nnt xabes lg rugi...

izahdaut said...[Reply to comment]

kak ain..
ngahhaa..kalau beli lain citer, sah sah tak pening..tu la, ada gak kes dah pening sangat beli jek la kan

kerull..
biskut nestum ek..ok ok..kan ku turutkan kata kata mu..yg conflakes tu memang wajib tuuu

moklong..
ehhee.tu yg bagus berblog ni..kire tak le kering kontang idea...kite gi jeling2 blog kengkawan..idea pun dtg la kan


deliah deli..
tu la..buat simple je..tapi tak membazir sebab semua sapu bersih..hehee..tapi buah buah tu jek lambat nak habis..maklum la puase kan

jiya..
ko pi tanya doremon nak masak apa..mana tau dia kasik idea..ngehehhee.pok dahi jiya maka idea pun datang..

kak rose..
setuju kak..yg penting kenyang dan tak membazir..yg simple tu la yg laku kan


fara dean..
betul tu..sama kan kite sup jugak..

mizwa..
kengkadang yg pelik tuh lambat je deme nak ngusiknya..rasa frust sungguh..bior simple2 tapi ada touchup sikit lain..masih sedap kan

cikmanggis said...[Reply to comment]

cm pun buat sup sayur camni hehe taruk cendawan:)

indahhouse said...[Reply to comment]

Salam kak izah,
saya saangat suka sup sayur campur ngan cendawan. hari2 pun takpe.. hihi. my hubby pun suka. kena2 kalu letak cili padi pedas2..huhu. telan air liur.

izahdaut said...[Reply to comment]

cm..
betul mmg sedapkan.kalau cendawan fresh mmg laju je ratah

nurindah..
oo kalau pedas sedap ye sup sayur..akak tak pernah pulak buat pedas2..nanti boleh try pulak