CSS

Monday, January 9, 2012

Kek Pisang Bertatah serbuk Badam


Assalamualaikum..

Update memalam pulak.

Just nak share sikit, kot kot ada yg berkenan nak try atau ada serbuk badam yg tak tau nak buat apa.

Saya  buat kek pisang, dan taburkan serbuk badam diatasnya.

Dengan adanya serbuk badam tu, kek jadi lebih wangi dan lemak.

Seronok juga menikmati kek pisang dgn aroma dan lemak badam.





Untuk resepi keknya pula. Boleh aje google. Banyak sangat resepi2 kek pisang yang boleh digunakan.

Ada yang gebu. ada yang marble.ada yang moist dan ada  yang simple.

Dalam blog ni pun ada 3,4 jenis kek pisang juga yang lazat2 belaka.

Itu je.. tata..selamat malam.








27 comments:

rahel said...[Reply to comment]

Salam Kak Izah...
singgah skejap...kot-kot ada lagi kek pisang tu..leh tumpang makan sepotong dua..hehe..

LinRosly said...[Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
LinRosly said...[Reply to comment]

Assalamualaikum Izah
Selamat Tahun Baru 2012

*Kak Lin mmg suka kek pisang...ditabur dgn serbuk badam ni lagi bertambah kelazatannya..satu idea yg baik!.

umi's cup cake said...[Reply to comment]

Salam Kak Izah,
memang kek pisang ni fav suami umi..lain kali buat macam kak izah la kan...tq 4 the idea..akak, umi nak mohon doakan ayah umi juga ya..kak baca sini la
http://umiscupcake.blogspot.com/2012/01/tolong-doakan-ayah-umi.html

Yatie said...[Reply to comment]

adik manis kita suka sangat makan pisang...meh bagi kita sepotong kek pisang tu...he3...

Nieza said...[Reply to comment]

kat sini lum mlm lagi zah...masih ptng lagi ni.best kalau dapat layan kek pisang bertatahkan serbuk badam ni..:)

nuwairani ismail said...[Reply to comment]

nani suke sgt makan kek pisang yg garing2 sikit kat tepinya tu..makan panas2 tak sedar habis suku kek...heheh... yg versi letak badam ni memang tak pernah try lagi...

Sally Rashid said...[Reply to comment]

pisang...?? kompem sedap...hehehe
kita pun suka pisang jugak

♥♥azatiesayang ♥♥ said...[Reply to comment]

salam Izah,k.atie singgah nk tapau kek pisang yg bertatah badam tu..mesti tambah sedapkan...

JaSSNaNi said...[Reply to comment]

salam izah..
uikkss sedapnya.. ade lagi tak.. nak rasa bleh?

Mama Ann said...[Reply to comment]

Rajin sungguh Izah ni..Belum sempat mama nk cuba kueh Talam roti Lapis coklat tup..tup..ada pula kek pisang bertahta kan badam..Hai nampak nya mama duduk d dapur aja la jawab nya..

quinnie said...[Reply to comment]

izah...tergoda sungguh bila tengok kek pisang tu...nak kena tunggu ada pisang baru nak cuba nih...mesti sedap ada rasa kekacang..:)

pstt..kita sekarang jarang beli pisang..tunggu MIL makcik kasik pisang setandan...baru leh buat projek...kekeke

Yana Shaiful said...[Reply to comment]

salam Kak Izah..waahh bertambah lg kesedapan kek pisang ni bila ditaburi serbuk badam yg lemak2 gitew..nyumnyummm :=)

Tina Othman said...[Reply to comment]

hai tengah2 malam dok tgk kek pisang ni, menariknya lah hihi

CT Delima said...[Reply to comment]

As'salam Izah

.ct tak sempat singgah malam2 sebab CM kata malam2 untuk layan dia jer jangan layan lain..hehehe

kek pisang ni memang sedap kan izah tak kisahlah jenis apa pun corak2 ker kotak2 ker semuanya sedap. Tapikan serbuk badam k.ct tu dah 2-3 bulan dalam bekas boleh guna lagi ker izah..? takut ada alien jer nanti..hehehe

Chah said...[Reply to comment]

Izahhhh!! tang bertatah tu mak paling berkenan dek! hehehe

Zaliedana said...[Reply to comment]

Kak Izah,b4 nk komen kek pisang bertahtakan berlian halus nih nak gelak dulu ngan komen kak Ct Delima,adeiii kak ct nih lawak toi,hahahahaha..
Nih ai duk tgk la smp bawah nun,kut2 lah mek jah nak tempek resepi,erm kalo gitu,meh bagi rasa dahla kek nih..

Lya Colours said...[Reply to comment]

saya suka sume makanan berasaskan pisang. especially apam pisang. dap2

~K Ham~ said...[Reply to comment]

As salam adik sayang....kek pisang mmg sentiasa mjadi pojaan hatiku...

eina said...[Reply to comment]

salam..lamanya x singgah cni..bertatahkan badam ek?hehehe...sedapnye kek pisang..eina suka

Ayu Safieza @ Humaira' said...[Reply to comment]

Izah.......mak suke pisang.....jgn bertatahkan badam.....mmm batu pun jalan.....muehehehe...buruk nye nafsu makan...tak kose....

cik cek said...[Reply to comment]

Izahhhh...ni guna resepi yg mana ni...nampak sedap je...kongsi2 la kat sini...malas nak goggle2 kat tempat lain..he he..:)

nOOrsha said...[Reply to comment]

aik aik aik ngape singkat bebeno entry ko ni..ala2 mood ditepian gantang je..heheh...ko gune resepi ape..nmpak sedap kek pisang ni bubuh serbuk badam atas tu ye..mesti ade rasa garing2 ye x... aku pnh juge buat kek bubuh serbuk badan dlm bubuh dalam adunannye tu... mmg harum n best je.... :)

anymz said...[Reply to comment]

pisang,badam...wah boleh bersatu..sedap ek?..kena buat lah ek?..agak2 kalau akak buat abg tapa suka makan tak?..hahaha..sila marah ya mek jah..
huwaaaaa takdo resepi camno nak buek?maleh nak google aihhh...

Rima said...[Reply to comment]

Alamak izah.. That day dah buat cokodok izah.. Nak buat Kek ni harus tunggu cos nampaknye pisang laku kat rumah ku this week

Ezadlieza said...[Reply to comment]

salam izah....kek pisang ni nampak gebu betul...akak dah kenyang ni mkn kek pisang ni..buat ler kek lain pulak..tak sabor nih....hehehehe

Pink Diary said...[Reply to comment]

thanks for sharing