Assalamualaikum..
Update memalam pulak.
Just nak share sikit, kot kot ada yg berkenan nak try atau ada serbuk badam yg tak tau nak buat apa.
Saya buat kek pisang, dan taburkan serbuk badam diatasnya.
Dengan adanya serbuk badam tu, kek jadi lebih wangi dan lemak.
Seronok juga menikmati kek pisang dgn aroma dan lemak badam.
Untuk resepi keknya pula. Boleh aje google. Banyak sangat resepi2 kek pisang yang boleh digunakan.
Ada yang gebu. ada yang marble.ada yang moist dan ada yang simple.
Dalam blog ni pun ada 3,4 jenis kek pisang juga yang lazat2 belaka.
Itu je.. tata..selamat malam.
26 comments:
Salam Kak Izah...
singgah skejap...kot-kot ada lagi kek pisang tu..leh tumpang makan sepotong dua..hehe..
Assalamualaikum Izah
Selamat Tahun Baru 2012
*Kak Lin mmg suka kek pisang...ditabur dgn serbuk badam ni lagi bertambah kelazatannya..satu idea yg baik!.
Salam Kak Izah,
memang kek pisang ni fav suami umi..lain kali buat macam kak izah la kan...tq 4 the idea..akak, umi nak mohon doakan ayah umi juga ya..kak baca sini la
http://umiscupcake.blogspot.com/2012/01/tolong-doakan-ayah-umi.html
adik manis kita suka sangat makan pisang...meh bagi kita sepotong kek pisang tu...he3...
kat sini lum mlm lagi zah...masih ptng lagi ni.best kalau dapat layan kek pisang bertatahkan serbuk badam ni..:)
nani suke sgt makan kek pisang yg garing2 sikit kat tepinya tu..makan panas2 tak sedar habis suku kek...heheh... yg versi letak badam ni memang tak pernah try lagi...
pisang...?? kompem sedap...hehehe
kita pun suka pisang jugak
salam Izah,k.atie singgah nk tapau kek pisang yg bertatah badam tu..mesti tambah sedapkan...
salam izah..
uikkss sedapnya.. ade lagi tak.. nak rasa bleh?
Rajin sungguh Izah ni..Belum sempat mama nk cuba kueh Talam roti Lapis coklat tup..tup..ada pula kek pisang bertahta kan badam..Hai nampak nya mama duduk d dapur aja la jawab nya..
izah...tergoda sungguh bila tengok kek pisang tu...nak kena tunggu ada pisang baru nak cuba nih...mesti sedap ada rasa kekacang..:)
pstt..kita sekarang jarang beli pisang..tunggu MIL makcik kasik pisang setandan...baru leh buat projek...kekeke
salam Kak Izah..waahh bertambah lg kesedapan kek pisang ni bila ditaburi serbuk badam yg lemak2 gitew..nyumnyummm :=)
hai tengah2 malam dok tgk kek pisang ni, menariknya lah hihi
As'salam Izah
.ct tak sempat singgah malam2 sebab CM kata malam2 untuk layan dia jer jangan layan lain..hehehe
kek pisang ni memang sedap kan izah tak kisahlah jenis apa pun corak2 ker kotak2 ker semuanya sedap. Tapikan serbuk badam k.ct tu dah 2-3 bulan dalam bekas boleh guna lagi ker izah..? takut ada alien jer nanti..hehehe
Izahhhh!! tang bertatah tu mak paling berkenan dek! hehehe
Kak Izah,b4 nk komen kek pisang bertahtakan berlian halus nih nak gelak dulu ngan komen kak Ct Delima,adeiii kak ct nih lawak toi,hahahahaha..
Nih ai duk tgk la smp bawah nun,kut2 lah mek jah nak tempek resepi,erm kalo gitu,meh bagi rasa dahla kek nih..
saya suka sume makanan berasaskan pisang. especially apam pisang. dap2
salam..lamanya x singgah cni..bertatahkan badam ek?hehehe...sedapnye kek pisang..eina suka
Izah.......mak suke pisang.....jgn bertatahkan badam.....mmm batu pun jalan.....muehehehe...buruk nye nafsu makan...tak kose....
Izahhhh...ni guna resepi yg mana ni...nampak sedap je...kongsi2 la kat sini...malas nak goggle2 kat tempat lain..he he..:)
aik aik aik ngape singkat bebeno entry ko ni..ala2 mood ditepian gantang je..heheh...ko gune resepi ape..nmpak sedap kek pisang ni bubuh serbuk badam atas tu ye..mesti ade rasa garing2 ye x... aku pnh juge buat kek bubuh serbuk badan dlm bubuh dalam adunannye tu... mmg harum n best je.... :)
pisang,badam...wah boleh bersatu..sedap ek?..kena buat lah ek?..agak2 kalau akak buat abg tapa suka makan tak?..hahaha..sila marah ya mek jah..
huwaaaaa takdo resepi camno nak buek?maleh nak google aihhh...
Alamak izah.. That day dah buat cokodok izah.. Nak buat Kek ni harus tunggu cos nampaknye pisang laku kat rumah ku this week
salam izah....kek pisang ni nampak gebu betul...akak dah kenyang ni mkn kek pisang ni..buat ler kek lain pulak..tak sabor nih....hehehehe
thanks for sharing
Post a Comment