Friday, September 16, 2011

Beraya dengan teman blogger ANNA QAWINA & KAK NAZ


Assalamualaikum..

Hari ni mcm sepoi sepoi je orang ngupdate blog. Masing2 sibuk dengan hal family dan rumah terbuka lagi kan. Saya anak beranak lepak lepak badak je kat rumah. Pepagi tadi dikejutkan ngan berita di FB yang seorg teman tu dah turun berat sebanyak 4 kg dlm seminggu. Biar lah saya nama kan teman itu sebagai Nor *bukan nama sebenar, hhahaha.. Penangan xbox kaann. Semangat aku berkobar2 tadi sesambil ngunyah nasi lemak kukus. Sesambil berpikir cemana jalan yg mudah nak turunkan berat badan sehingga tanpa sedar 2 pinggan nasi lemak jua ku bedal. Haiishh.. Mana ada jalan mudah kan.

Ok cerita pasal pertemuan berdebar2 seperti tajuk di atas. Bukan mudah nak berjumpa ngan teman blogger yang ini, ANNA QAWINA. Lautan kereta terpaksa ditempuh. Amboii ayat. Sebenornya kebetulan masa ke Damansara tu, ada accident. Accident maybe dah lama, tapi biasa la rakyat Malaysiakan perihatin. Ramai yg slowkan kereta nak menyaksikan accident tu la kan. Sesampai kat rumah Anna tu, cam segan jugak sebab ramai rupanya tetamu si Anna masa tu. tapi celah2 tu perasan seorang wanita berkaca mata. Mcm familiar je. Rupanya kak Naz Bahulu Inti D Bayu. Tapi masa tu cam segan2 je nak nyembang. Hehe.. Kak Naz ni ramah tamah je orang nyer. Sweet chinese looking kan. 



Ini la kak Naz. Kak Naz tak pe ke gambo ni ditepek?hihi.. 

Ini baby si Anna yg comel. Baik je baby ni, asik tido je walaupun duk menyembang dekat ngan dia.


Anak2 Ana yg lain tak dan nak snap. Anak2 nya comel2 belaka. TQ Anna, susah2 menjamu kami semua walaupun masih dalam berpantang. Suami Anna la yang busy kan. Jadi orang dapur keletung keletang.. rajin betui suami nya.. Dan suka la sangat dapat tapau puding berkuah tu. Sesungguhnya, puding tu aku bedal sorang je. Hahaha... lama dah tak makan. Dan TQ untuk semua hidangan dan layanan dari Anna sefamily. Tq Anna. Gambar yang diabadikan sebagai kenangan terindah.. wah!




Terpaksa dikelabukan. Karang kena marah. Hehehhee.. 






32 comments:

dZana said...[Reply to comment]

seronoknya izah..

izahdaut said...[Reply to comment]

@dZana
tu la, kalau tak jauh ni memang dapat la berjumpa kak. dengan izin Allah

tun_telani said...[Reply to comment]

hahaha.. bab 2 bungkus nasu lemak yg xtahan tuh ;p tun baru pas menggoogle resepi diet.. kui kui..
bestnyer gi dpt jumpe kak anna n kak naz.. insyaAllah ada rezeki tun pun nk jumpa jugak ^^

Maria said...[Reply to comment]

Wah bestnya klu dpt jumpa teman bloger...

izahdaut said...[Reply to comment]

tun telani..
tu la pasal. hahaa.. weh tekad n nekad nampak nyer adik ku sowang neh. slow2 la tun jgn ko tinggalkan kakak mu kesorrangan bergelumang dengan lemak nii..

mesti berjumpa.insyaAllahh

izahdaut said...[Reply to comment]

maria..
seronok, sebab dah kenal mesra dlm blog..tu yg nak jumpa jugak tu.. sesuatu yg baru dlm hidup kan

Mas said...[Reply to comment]

muahaha..sabo jerk ngan kau ijah..
2 pinggan nasi lemak kau bedal..
pinggan beso ke kecik tu..

wehh...main kabur2 lak...
tak syok la macam ni..
tak puas merenung muka kau orang...
nasib baik gambar kak naz clear...
cantikk manis akak sorang tu...

anna..huhh..kau pun slim meling aku nengoknya..
pada hal baru lepas pantang tu..

jelesssnya aku tak de..
klu tak..dah menyebok antara kau orang bertiga tu..he3

Ijah..kau tak gi beraya kat rumah kak sheila ke,..
aku pun tak dapat gak..
laki aku keje la malam ni..

sitiezahim said...[Reply to comment]

amboi2 syok kak izah kan..hihi..jagalah akak, nanti 3 thn saya ketuk pintu umah akak tau..tak kireeee :D

izahdaut said...[Reply to comment]

Kena kaburkan, nanti anna kena marah ngan laki dia. Eh ada kaitan ke. Hahaa.. Mass memang dia kurus la mas. Kurus tinggi jalan melayang2 je.. Segan2 je nak dduk nyembang ngan dia. Hehehe..

Aku pun tak dpt nak gi umah kak shiela. Laki aku tak de. InsyaAllah lain kali la kita jumpa ye kak shiela.

Betui mas, maniss je org nya. Ramah je nyembang kak naz tu. Aku je segan2. Hehee

izahdaut said...[Reply to comment]

Hajar. Tahun bila tu? Hehee.. Boleh2 ketuk jee.. Kalau akak tak buka pintu tu maknanya akak gi joging kat taman la tu. Hahaa.. Ayat semangat pada hari ini. Sangatt la joging nyer kannn

K.Nor said...[Reply to comment]

ishhh... citer basi dah ni kan.. hehehee.. oooo tu rupa naz tokey bahulu ya.. sebut bahulu teringat nama glamer kuih bahulu yg dpt gelaran kat NZ, kuih your shoulder.. hehehe..

naz!! chumel ler :)

Acik Erna said...[Reply to comment]

izah..dalam pantang rupanya..memang rajin le dak anna ni.
memang comel betul baby dia..

Gee® said...[Reply to comment]

jelesnya ngan izah nih... dh 3,4 rakan blogger beraya ngan ko yer... seronotnyaaa....

Nazrah said...[Reply to comment]

Ish... K.Nor kata kita Chomel :) maknanya kena ikut org tu yang dah turun berat badan 4 kg ... mulai esok kita x nak makan nasi..(boleh ker) .. hari ini dah bedal open house 4 biji rumah... Terima kasih wat Anna dan Izah..lain kali kita serbu rumah Izah dan teman2 lain..Insyallah

nOOrsha said...[Reply to comment]

ish ish ish x senonoh btol kawan ko tu, kurang brat bdn 4 kg dah ye die? zalim dye meninggalkan ko bergelumang lomak kn..hihihi....wyh ape gmbo kabor2 ni..nak sorok jerawat ke? hihi..pepon kowang ber3 mmg cumel..lg2 awek rempit tu..hihi

Naz said...[Reply to comment]

Izah..ni ada orang salah tak ni..Kang ada yang ingat kak Naz yang ni lak cam kak Ummi ari tu..huhuhu.. Tulah nama panggilan sama pun susah gak kan.. Cam ni nak kena cari nama glamer lain lah..hahaha.. Awatnya kelabu2 asap kan gambar2 tu..hehehe...

anymz said...[Reply to comment]

hahaha..sambil baca ni pun akak tgh melantak nasi padprik 1 pinggan beso di taiping ni jah..sedap bangat ni.maklum makan pree..sedap je kita membedal..rugi beso oooo org tu..syg dia hilangkan 4 kg tu kan jah?..(ayat jeles tahap cipan)

insyaAllah hari ahad ni nak jumpa ana pulak..nakj tambahkan lagi kg..

Juwita Jamaludin said...[Reply to comment]

syok2.. izah jumpa kawan2.. walaupun baru jumpa terus mesra sebab selalu dah ketuk2 kat blog.. hihiihihi.. syok baca korang turun berat berkilo2... jeles tau. terus rasa tak nak makan nasi gak dengan nak ada xbox.. hahahaha

izahdaut said...[Reply to comment]

@K.Nor
memang dah basi pun kak nor. tapi nyer kalau tak buat entry karang mcm tak de kenangan je kan, tapi kalau buat entry karang takut ada yg saman. haha.. marah ana

izahdaut said...[Reply to comment]

@Acik Erna
a ah kak, nak nengok si baby kecik ana ni la.. comel n tembab dah pun anak nyaa.hehe

izahdaut said...[Reply to comment]

@Gee®
kak gee jom kita lak jumpa.. jom

HaSue said...[Reply to comment]

lama aku tggu n3 nih kuar..rupanya kak naz yg diperkatakan itu kak naz bahulu yerr...hehee..
best2..ko citer laa lagi ko jumpa sapa zah.. *ayat pasrah

izahdaut said...[Reply to comment]

@Nazrah
hehe.. kak naz, kalau turun kg lagi sah hilang comel tu.. kdg2 yang berisi ni makin comel n awet muda jugak. tak mo la kecutt je kan. *ada nada2 jeles ke kak. hahha..

jom kak datang ampang lak

izahdaut said...[Reply to comment]

@nOOrsha
ehh mencik mencik mencik... kalau aku jumpa kawan aku tuh, aku bagi 4 kg aku kat dia. tampall jeee tauu

izahdaut said...[Reply to comment]

shaa.. blur tu sebab ada org tu tak kasi muka masuk blog aku. jual mahal tau pompuan tuhh.. hahaa

izahdaut said...[Reply to comment]

@Naz
kak naz, ok la gambar blur dari ada orang tu langsung tak mo masuk gambar dia dlm blog tau.. sabauu jela,.

kita bagi nama gelaran kat kak naz, kak naz model la.. akakakkaaa

izahdaut said...[Reply to comment]

@anymz
kak nim, kak nim la tolong tambah kan kg dak anna tu kak. dah kesian je tengok melepek gitu. kata nak tambah umat sorang lagi. kalau kurus sangat kesian benor nampaknya. *ada nada jeles sekali lagi dak? hahaha

izahdaut said...[Reply to comment]

@Juwita Jamaludin
hehehe.. ita.. nanti balik mesia insyaAllah jumpa k.. kalau sudi la.. kami2 ni org bese bese jee.. hehehe

izahdaut said...[Reply to comment]

hasue..
hahhaa.. ayat pasrah. sian ko sue. tu ko nak gi reunion tu ko bayang2 kan aje la berjumpa kawan2 blog keseronokannya tu ye,, hehee,,

a ah kak naz motor besor. kak naz model tu dah balik klate dah.

Lovely Kitchen said...[Reply to comment]

amboiii bestnya jumpa kwn2 maya...mailah terjah jepun pulak izah!
semuanya jelite gitu...

Diana @ Melley Mey said...[Reply to comment]

seronoknya akak tgk.... pasti banyak benda yg d bicarakan kan...;) comel sungguh baby anna tu yer izah... geram tgk...

Anna Qawina said...[Reply to comment]

zah...ni aku baru leh dtg komen ni..
t.kasih sudi dtg walau takde apa yg spesel kan..seronok jumpa..takde rasa kekok..tp nampak ko macam malu2 gitu..ke ko memang pemalu jah?? tapi hubby ko mmg peramah betul..bagusla tu..

hehe..bagus gak ko kaburkan pic tu..muka kita biasa2 je..hehe..
lain kali dtg lg yer..