Monday, September 26, 2011

Gader bersama teman Blogger lagi


Assalamualaikum..


Ini lah rakan2 blogger yang sudi n berpeluang berkunjung ke rumah saya sabtu hujung minggu baru ni. Terima kasih banyak buat Kak Anim dari Rembau, Anna dari Damansara Damai, Mimiey dari Wangsa Maju dan Mas dari TUDM Subang, dan kegembiraan gader2 ni sukar diungkapkan. Walaupun tak lama mana berjumpa n berborak, tapi itu lah momen momen yang indah. Sebelum tu buat kak Dayang Jack, mohon maaf banyak2. Saya memang tak perasan yang akak Dayang tu, dekat je ngan rumah saya. Sebab dalam otak je, nampak kak Dayang nampak Sarawak. Sampai terlupa yg akak Dayang dekat KL. Maaf ye kak. Jangan majuk2 ye kak. Terasa jugak frust tak mengundang..huuhu. Dan kak Shiela pun tak dpt dtg di saat2 akhir kan.

Terima kasih buat akak anim yg amat lah sporting. Banyak bekalan dari Rembau di bawanya. Bila tengok buah tangan dari kak Anim tu, haa mula la keluar cerita tok moyang tok nenek bagaikan Kak Anim. Haaa... tu la hasil tangan org dah berpengalaman ni. Sangat sukar diterjemahkan dalam bahasa seharian, Cewahhh...  Tapi menu2 semuanya tak snap. Jurukamere verat vontot nak bangun gi ke meja makan gamaknya. Kikiki... Saya pun bila majlis usai, dah tak mandang dah nak snap bagai. Ngunyah je sedap time tu. Dan yang part sesat kat lif tu mmg tak boleh blah. Instinct cik abg kak Anim hanya boleh diguna pakai kat jalanraya je ke kak Anim, kat lif instinct dah hilang. Hahaha.. Kalau teringat ni nak gelak pun ado, nak kesian pun ado. Hehe.. 

Tak lupa buat teman sepermainan, sebasikalan, semerempit halal kat kampung dulu iaitu Norlida. TQ so much Nor sebab banyak tolong dikala kelam kabut tu. Hahaha... tq tq.. kenyang ke Nor makan ritu? Hehehe...

Anna pulak, aduhaii.. kek karemelnya yang sangat cantik dan sangat sedap. Betul2 cantik. Sampai memikat hati orang nak mengodernyer. Masyuukkk... hihihi.. Tq anna.. yg segan2 manja tu. Kekenyangan ngan kek ko tu.

Si anak dara mimiey pun ado jugak turut memeriahkan majlis. Ada jugak buah tangan buat budak2 ber2 tuha. Excited sungguh diorg. Sampai buat breakfast pun makan donut tu jugak. hihi. Dan ini 1st time la kami jumpa si Mimiey ni. Comel org nyer. Dah ada calon blom tu? hehe

Last sekali si Mas. Macam tak aci je tau...Dah la sampai lewat, pastu cepat2 je nak balik. Sabau jela.. haha.. tapi bawak jugak buah tangan. Mak aihhh sangat la elok menambbah lemak disamping gulai lemak tu kan. hehe.. Tq Mas. Suke nyer aku ngan cheese tart tu. Sapa2 nak order cheese tart si Mas ni, boleh la order sekarang. Order sedang dibuka. Hehehe... Nanti aku nk try buat lak. Comel sesangat dijadikan buah tangan kan.

Dan untuk kenangan..biarlah gambar bicara sendiri.











Terima kasih semua yang sudi bertandang. Terima kasih dan sudi2 lh datang lagi.  Maaf jika ada layanan n hidangan yg kurang sempurna dari tuan rumah ye. TQ..


56 comments:

Sheila Shafeareen said...[Reply to comment]

Assalamualaikum Izah... sama2 kita ye maaf akk x tempat mehadirikan diri InsyaAllah ada jodoh kita jumpa buat mkn or potluck pulak yeee boleh sama2 merasa...seronok negok pic2 yg ceria tu...Miss u izah

azira said...[Reply to comment]

KITE PUN TINGIN NK MERASA AIR TGN K.IZAH NI...HUHU....BOLE KE, BILE KE...

tun_telani said...[Reply to comment]

uish.. ada pak imam laa.. hasben kak anna ye? hihi.. dh tgk masak lemak kt dapur kak mas tadi.. uwaa... sedapnyerrrr~~ x menangis ke smb mkn? biasa msk lomak n9 berapiiii.. hihi... xkira! xkira!! nnti blk semenanjung nk paksa semua org gader2 lg sekali.. nk turun ganu mmg susah, kene ada org volunteer umah. umah kak nim besar kan?? hihi..

Anna Qawina said...[Reply to comment]

eh..cam kenal je..kenal gak nih..hehe..
adooii..sarat perut nak gelak nih..hehe
tq to tuan rumah yg ramah tamah, tak sempat nak mencelah, sbb mulut dok ngunyah je kan..hehe
eh..mana gambar aku Jah? mmg tak laku masuk kamera nih..
hmm...sedap juadah yg dibawa olh tetamu dr jauh & tuan rumah buat..kek2 yg sedap masih terbayang hingga ke hari ni..eh..terbayang menu jek..haha..
apa2pon mmg momen terindah bersama teman2 alam maya ni kan..harap berpanjangan & blh jumpa selalu..

izahdaut said...[Reply to comment]

@Sheila Shafeareen
insyaAllah kak.. menarik tuu.. ada jodoh nanti boleh jumpa kan

izahdaut said...[Reply to comment]

@azira
azira.. boleh boleh.. nanti set time. hehehe... ala apa la sangat air tangan nyer. biasa2 je..

izahdaut said...[Reply to comment]

@tun_telani
tun, masak lomak kak anim yg sebenarnya memang nak nagis la kalau makan. tapi ni sebab ada org ala ala berpantang, tu yg kak anim masak tak berapa pedas tu. rumah kak anim la.. kalau rumah sejenis akak ni senggol senggolan la kan kan kak anim? hahaha.. a ah la.. ce matchingkan yg pakai kopiah ngan yang pakai jubah tu. sepadan kan?

Naz / Nadz COSK said...[Reply to comment]

SETUJU!..SETUJU!..SETUJU!...SETUJU dgn Tun.. Nanti hujung tahun gader2 lg kat umah kak Nim lah ek sbb umah kak Nim bosar... Sesukati jer nak tempah umah org kan..hehehe..
I"m looking foward to meet you IZAH...:))

izahdaut said...[Reply to comment]

@Anna Qawina
itu laaa aku cakap masa gi umah kak anim ritu. aku tak berapa bercakap sebab, masa dtg umah kak anim tu perut kosong. hidangan lak mabeles. apa lagi... tak buka mulut. memang mengunyah je.. hahaha..pastu kak anim kata ai pendiam okeh.. kikiki...

ana, gambo ko ada. tapi ada yang tengah ngunyah.. tengah ternganga.. tengah tersipu2.. hahaha..

insyaAllah.. lagi ramai berkumpul, lagi mesraa kan. boleh bertukar2 topik yg berilmu mcm kite borak ngan kak anim tu. ko dengar ke idak? ke ko ngunyah je masa tu. hehee

izahdaut said...[Reply to comment]

kak NADZ..
eh kak naz tuko nma kat profile ek? betui tu kak naz. kite buat rombongan gi umah kak anim. bior kak nim pening kepala nak terima tetamu dari pelbagai keturunann. pening tengkuk kata kak anim tu. hahhaa.

sama la.. masa kat rumah saya ritu, nama akak pun naik jugak. org yg comel kecik halus gitu. hehehe

Mas said...[Reply to comment]

agak sopan awek berbaju kurung hijau tu makan kan ijahhhhh...
sabo jerk aku nengok gambar tu..
nasib baik laki kau tak snap masa aku nganga....muahahaha

ijahhh..betul la..agak kelam kabut bila sampai lambatkan...
tu la..konon2 sakan beraya..
sampai kat ampang masuk rumah ke-4..he3
dengan sesat la, jalan jem la..
yg diplan....berterabur jadinya..
alhamdudillah..sempat juga jumpa semuanya...
seronok sangat jumpa kak anim, anna ngan mimiey..
dengan kau pun aku tak puas lagi berborak..he3...
maceh atas layanan kau sekeluarga..
seronok sangat ....
insyaAllah..panjang umur..kita semua gader2 lagi yerk..lagi ramai dari hari tu..
mesti lagi meriah kan ijah..

weehh..sakan kau promot yerk...
nanti kau pun try la buat cheese tart tu..
tak de susah la makcik...

maceh sekali lagi atas layanan kau sekeluarga..
aku sekeluarga happy sangat...

Kak Sam said...[Reply to comment]

Huahhh tak aci. gambar saya takde pun. Tak pe le bayangkan aje saya berdiri kat sebelah kak anymz

Amie said...[Reply to comment]

bestnya... aktif di alam maya, aktif juga di alam reality... moga persahabatan kekal abadi...

Zaliedana said...[Reply to comment]

Kak izah jeles toi nengoknya,huhu,tapi nak juga tgk..Semua mak dara n awek cun2 la..Segak2..Masak lemak mana nak tgk..Mana menu kak izah masak nak juga tgk..Kt sini tgh ujan lbt,merempit kjab2 jer nih,takut gak ujan2 gini..NANTI KITE GADER2 LAGI WAT BESAR BESARAN EKS..

AZLINA said...[Reply to comment]

Assalamualaikum Izah...sonoknye dpt jumpa gader2 cam ni, kalau dekat nk jugak tumpang sekaki..jelita2 semuanya berposing dgn baju raya tu :)

zahim said...[Reply to comment]

wah wah besnyee..heheh

inahar ali said...[Reply to comment]

huwaaaa...kita pun owg x ajak..huhuuu!! mmg jeless tahap gaban nih..

Nieza said...[Reply to comment]

salam windu izah!!...lamanya tak bertandang ke sini.tak sempat online pun sejak blk hari tu. wahhh meriahnya gader2 tu...kalau dekat nak juga join sama...tapi blk cuti hari tu tak kesempatan nak beraya kat mana2 pun.tumpang gumbira nengok kan pic kwn2 ni jer lah...:)

Anonymous said...[Reply to comment]

salam izah..bestnyer dpt gader2..klu dekat bleh join...lawa mak2 dara ^_^ zila66

nonierahman said...[Reply to comment]

bestnya lepak ramai2,mkn2..kita pon teringin gak nk join.huhu

Ummi said...[Reply to comment]

Amboiii amboiiii..kenyang perut suka hati kata org....dah la tu x hengat kat akak..kejiii taaauuu.. Xpa nnt akak datang, akak tarik tangan Dayang sekali ke rumah Izah tau...masak spesel2 sikit tau Izah...wakakkakaka (*ayat2 jeles kuar dah ni...)

Sha HomeMade Cake n Choc said...[Reply to comment]

ambooii... bestlah dpt jumpa gader2 mcm ni sambil menjamu selera..mesti meriah kan..kan

Ayu said...[Reply to comment]

Wah!!! memang terasa seronok benarkan izah bila dapat bertemu teman2 yang sebelum itu dikenali dialam maya..kita ni pulak bilalah dapat bertemu ya..heheh tapi akak ni pemalu..hahaha..

quinnie said...[Reply to comment]

seronoknya tengok gambar org bergather2..:)

lina_pg said...[Reply to comment]

assalam Izah, best kan bila gadering camtu..len kali kena wat besar2an suma bleh joint

Mimiey.. (^-^) said...[Reply to comment]

tq kak izah sudi ajak mie gader2 skali sabtu lepas...
sonok sngt!!!!!
nanti nak gader2 lgi gtau la...hehheheh....
makanan pn best2 lah...

♫ mokwo® ♫ said...[Reply to comment]

betui cakap lina tuh..apasai ajak 4 orang jek??ish3x tak aci, aci bukak pintu betul!! haha
love to see gader2..merapatkan silaturrahim..alhamdulillah..moga mendapat rahmat dan rezki bagi puan rumah!
niezaaaa!!! mana poei..lamo menghilang diri mu??

Juwita Jamaludin said...[Reply to comment]

syoknya gader2.. ada open house lagi..:)meriah tengok...

anymz said...[Reply to comment]

alhamdulillah..Allah swt memberi jugak kita ruang dan waktu untuk mengeratkan lagi tali silaturrahim yang sudah mula terjalin.Ini semua atas kehendak dan izin nya jugak kan zah?..
Akak dan abang amat2 berpuashati atas layanan dari Izah dan En Daut.Kenangan itu akan kami abadikan dalam lipatan kamus sejarah hidup kami.Moga kita akan bertemu lagi dan kembali menceriakan suasana dan harap2 kali ini muaz tak meragam.Akak rasa dia cemburukan bais sebab melayan org lain hari tu..hehe
Okay2 kembali ke diri akak lah ya.tak best formal2 nih..
Jah,..sambal itam tu mabeles laaah.nanti thn depan buat kan utk akak masa akak...ya.(paham kan?)
rugilah ko ana.tak mintak2.tgk cam akak selamba rock je.rasa izah dah mcm adik2 akak je tu yg tak berapa tau nak segan tuh...mintak aje.hehe:))))

E-na Lovely Kitchen said...[Reply to comment]

bestnya gather2 raya lum abis lg ye...camna agaknya 1st time jumpa di alam nyata, adakah kelu lidah tak terkata, nak santap pun segan2 manja...hiks....

Diana @ Melley Mey said...[Reply to comment]

Assalamualaikum izah..
seronoknya akak tgk tau.... mmg kenangan yg sangat berharga kan izah... kalau dulu hanya bersembang2.. gurau2 kat alam maya... nie dah dapat bersua muka... Seronoknya tu....

harleena said...[Reply to comment]

wah bestnya dapat gader2... Raya tahun depan insyaAllah saya pun nak join la kalau ada yang buat open house. InsyaAllah, dapat balik beraya Malaysia tahun depan...

izahdaut said...[Reply to comment]

@Mas
jap gosok mata.. sapa yg pakai baju kurung ijo neh. mcm kilat guruh je datang. pot pet pot pet, terus balik.. saboo jela... ahahhaa

ko pun, tq gak beri buah tangan tuha. terlebih2 kekenyangan makan nyer. tapikan, bila amik satu, aku telekkk je tart tu. amik satu lagi renung je. comel sungguh rupanya...

ye la.kan.. nak ke area sini mmg kereta banyak. mcm kami ni dh biasa sangat dengan area ni. tak pe, dtg lagi sekali baru ko biasa. hehee

izahdaut said...[Reply to comment]

@Kak Sam
kak sam... erkk ada ye sebela kak anim tu,hehe.. ke ada kat belakang kitorang tu tengah melantak. hehe

izahdaut said...[Reply to comment]

@Amie
insyaAllah... 1 day kite berjumpa pulak ye kak amie

izahdaut said...[Reply to comment]

@Zaliedana
kite buat gader kat area utara lak lah. rumah ct... nak rasa masakan or utara pulak.. huii pasti best mengancam

izahdaut said...[Reply to comment]

@AZLINA
waalaikumussalam warahmatullah..
insyaAllah kak. nanti kita buat gader2 area yang dekat2 lak. tak pun area PD ker best jugak tuu

izahdaut said...[Reply to comment]

@zahim
tu la... mengeratkan silaturrahim sambil makan2. mau nyer tak sedap. hehee

izahdaut said...[Reply to comment]

@inahar ali
uikss.. kakak doc jangan marah naa... nanti next time gader kite rajak akak doc pulak. jgn lupa bawak ubat panadol kot ada yg pening dengan anak2 menangis. hahaha

izahdaut said...[Reply to comment]

@Nieza
insyaAllah nieza.. nanti kite ketemu yer... tau, kalau balik mesia ni sibuk dengan bonda yang tak sihat kan. saya pun doakan ibu nieza cepat sembuh ...

izahdaut said...[Reply to comment]

@Anonymous
kak zilaaaa..
insyaAllah.. nanti buat gader lagi akak join pulak. kak zila kat ner/ johor ke?

izahdaut said...[Reply to comment]

@nonierahman
ni kena buat gader lagi la ni. kena buat besar2 an mcm potluck gitukan. baru best ni

izahdaut said...[Reply to comment]

@Ummi
hahahaha.. mana ada akak dilupakan.. musti ingat laa... tapi ingat skit2 je sebab banyak melantak. hehehhe... saja gurauu kak.. ala.. kite gi umh k dayang je senng cerite, leh mkn kek swak. kan kan kan..hihihi

izahdaut said...[Reply to comment]

@Sha HomeMade Cake n Choc
mmg meriah... topik pun topik masak jugak duk nyembang. hihihi... nk join? nnti kite buat lagi ek

izahdaut said...[Reply to comment]

@Ayu
kak yuuu... saya pong pemalu tpi mahu ni kak. hihihi.. akk turun kl la semata nk gader baru best kan kak

izahdaut said...[Reply to comment]

@quinnie
kak Q.. nnti aku turun perak nk mkn kuih jongkong.. kikiki

izahdaut said...[Reply to comment]

@lina_pg
tu la kak, nnti kena buat tempt besar baru best. rumh saya ni senggol senggolan je kak.. hihihi

izahdaut said...[Reply to comment]

@Mimiey.. (^-^)
insyaAllah... pasti panggil. nex time bawak 'teman ' ke tunang ke' kan kan kan.. hihihi

izahdaut said...[Reply to comment]

@♫ mokwo® ♫
hahahaha..klako la mokwwo nehh.. nnti buat la di kawasan yg beso. baru boleh ramai yg dtg. nieza tu bru blik findlad. lma balik mesia jaga mak dia sakit mokwo. tu yang senyap tu

izahdaut said...[Reply to comment]

@Juwita Jamaludin
aduii org jauh leh tumpang tengok jela ... nanti balik mesia kite jumpa lak ye itaa

izahdaut said...[Reply to comment]

@anymz
alhamdulillah bila akak n suami puas hati.. maka ada lah juga dosa2 kami yg gugur bila tetamu puas hati kan.. terima kasih banyak2 akak n abang yang sporting sebab saya pun tak tau akak kurang sihat. tengok muka memang mcm org letih. tapi bila akak senyum tu, comel n ceria je... kesian la pulak bila teringat yg sesat keluar lif tu. hahaha... eh gelak pulak kan. kata kesian.. kiki..

insyaAllah..akan dibuat. saya pun dh menuntut resepi kat mak n akak sepupu kalau nak buat dlm amaun yg banyak. insyaAllah ada la tuu..

a ah kan, mcm adikberadik. tak segan2 tu yang tuan rumah sukee. kalau si mas tu lama lagi, hmm memang banyak cerita la yang keluar tu. tapi yela, nk dekat magrib masing2 nak balik dh kan.

izahdaut said...[Reply to comment]

@E-na Lovely Kitchen
hehehe.. tak de pun ena, semuanya masing potpet belaka. jumpa2 je dah ramah tamah. mcm yang kat alam maya tu la duk gurau senda. dh jumpa pun sama gitu laaa..hehe

izahdaut said...[Reply to comment]

@Diana @ Melley Mey
betul kak diana.. kenangan sukar diungkapkan.. walaupun sekejap rasa mcm close sangat... bila asas nyer masak2, kite tak susah2 nak tau mcm2. cukup dengan borak2 pasal ilmu yang itu jekan.

izahdaut said...[Reply to comment]

@harleena
wahhh best la balik mesia. balik lama ke... insyaAllahh... ramai yg menjemut tu nanti... insyaAllah dapat kite berjumpa jika ada jodoh kan

MaDiHaA a.k.a Ratna said...[Reply to comment]

izah.. kalau akak ada ritu.. dlm barisan tu mesti akak yg paling tinggi & paling BESOR kan? hihihi....

HaSue said...[Reply to comment]

eh napa komen aku x masuk semalam..punya panjang aku ngomel.. ke x berkat sebab jeles pertemuan korang nih?hehe..
tapi tumpang seronok tgk gader2 gini reramai kan..insyaallah nk join gak di lain kali jika dimurahkn rezeki..hee