Tuesday, September 20, 2011

10 minit...

ASssalamualaikum


Tajuk mcm tak de kena mengena..
Puas pikir nak letak tajuk apa..
10 minit terus berlalu.. masih belum dapat tajuk..
Letak jela 10 minit..

Tak de apa2 nak update..
Dapur berasap mcm biasa, cume mood nak snap gambar menghilang.
Ada la jugak 1,2 menu yang di snap.
Menu untuk anak2, tapi snap masa diorng makan je.
Malas nak angkut meja, kain, pingan mangkuk, sudu garfu nak buat sesi potograpy.
Macam la gempak sangat sesi potograpinyer kan.
Setakat garfu 2 bijik, dengan pinggan cap ayam tu kan.
Tapi masih jugak dilanda kelazy an yang tak bertepi.

Cuaca pun membantu dlm mood begini.
Dengan kesejukan dan suram muram2 gitu kan.
Belingkor dlm gebor lagi sedap.
Walaupun... kg makin bertambah, tapi sangat malas untuk berpeluh kuarkan lemak
Emakkk..tulun.. amik lemak saya mak.
Tetibe teringat emak kat kampung..

nampak..nampak..
nampak sangat entry ni tak de haluan..
hehehe..
ok lah geng..saja saja melalut malam2 ni..
lappy ni semalam seharian je duk off
Hari ni pun baru petang tadi di on kan
memang belum BW, hanya intai di FB je
nanti lah..
kalau mood dtg balik
berderet nak post entry masak2 kan 
Buat masa ni mcm nak bersantai dengan anak2
bergolek2 dengan family
sesambil menunggu hujung minggu yg dijangka meriah
adiossss 



Ada gaya cover novel tak?
Sukeeee



36 comments:

anymz said...[Reply to comment]

Jah ada pasang belon2 di dinding tak?..siap dgn lampu lip lap lip lap...kalau tggu mggu depan boleh celebrate bday akak sekali...hehehe

Sheila Shafeareen said...[Reply to comment]

salam menarik mcm cover novel 'cinta 10 minit 'hehehhe....

dah senari manu2 yg menarik ke

Cheq Sue said...[Reply to comment]

phewwww.... kalau orang Kelantan kata... "Kemah molek gamba nih.."

Lovely Kitchen said...[Reply to comment]

comei2 gambar yg di edit tu...layaannnn je mood yg malas nak photoshot food tu...hihii kalau e-na dah dtg angin xde mood cam tu mau 1/2 thn menyepi....

Mas said...[Reply to comment]

kikikikiki...macam2 la kau jah...
yerk la tu tak de mood...
siap belingkor dalam gebar lagi tu..
he3...
aku faham...
mood pasrah dah hilang kan...

wehhh...macam tengok winter sonata lak aku rasa bila tengok gambar tu..
tu pokok kat msia kan..he3

kita berjumpa sabtu ni yerk jahhhh....
masak sedap2 tau..
nak rasa air tangan kau lak...

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said...[Reply to comment]

Salam Izah, memang gambarnya menawan. .lepas ni boleh buat blog photography pulak ya.

Acik Erna said...[Reply to comment]

izah..sesuai lah tajuk tu..akak pun selalau susah nak cari tajuk yang sesuai..tak terfikir pulak nak buat tajuk macam izah buat..

tun_telani said...[Reply to comment]

ish.. menciiii.. mencii.... xnak tau apa yg bakal berlaku wiken nii... huh! (walaupun dh ter-tahu.. uhuk)

K.Nor said...[Reply to comment]

lepas ni kan.. ada la entri seploh minit.. doploh minit.. pastu ada lak.. pasrah ... sekelumit pasrah.. ermm apa lg ek mas.. hihihii

Diana @ Melley Mey said...[Reply to comment]

Assalamualikum izah...
mula2 tu tadi ingatkan apa ler 10 mins nie kan.. rupa2nya... hehehehe... comey jer izah nie tau.. ;)
pic tu pun comey... cantik... nampak kemesraan antara ibu n anak2.. suka tgk

izahdaut said...[Reply to comment]

@anymz
kak nim... lor besday girl nak dtg neh. awal oktober ye.. ishh ishh... besday girl la sangat kan.. hehhee...

izahdaut said...[Reply to comment]

@Sheila Shafeareen

haha..
kak shiela sajaa tau.. cinta 10 minut.. wah jauh bermaginasi neh. kiki

izahdaut said...[Reply to comment]

@Cheq Sue
haha..cheq sue.. aku suko deh ayak mu tuh.. lantakk situ mcm org siam dah ni. kiki

izahdaut said...[Reply to comment]

@Lovely Kitchen
tu la kan. agak2 1/2 tahun menyepi, nak buat come back tu ada sambutan ke idak ek... hahhaa

izahdaut said...[Reply to comment]

@Mas

mass.. paham sangat yee.. kikiki..
mas.. aku kat ober sea tu. sila percaya sila sila.. hahhaa..

tu la, stil memikir menu apa yang paling senang ni. haha.. teruk tul, paling senang tu

izahdaut said...[Reply to comment]

@Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot
terima kasih.. tak de la, belum sampai lagi tahap tu. sedang belajar lagi ni.. hehe

Sue @ Nenie said...[Reply to comment]

Salam...betul2 muncul seploh minit ni....

"Wahai orang yang berselimut..Bangkit engkau...."

Kih kih gurau jee..chowwwww

izahdaut said...[Reply to comment]

@Acik Erna
tu la kan.. hehe sama la nak buat tajuk apa pun tak tau, pulak2 kalau bukan entry masak2 la kan. nanti akak buat tajuk mcm ni, maka kami pun paham la, tu tak tau nak letak tajuk amende la tu. hehee

izahdaut said...[Reply to comment]

@K.Nor
huh.. tu dengki sebab tak de gambo ala ala cover nobel la tuh. kiki

izahdaut said...[Reply to comment]

@Diana @ Melley Mey
waalaikumussalam warahmatullah..

hahhaa... tak tau nak letak tajuk apa kak. idea tak de.. tu la, saya pun suke gambo ni. ada sesuatu gitu

Yana Shaiful said...[Reply to comment]

Salam Kak Izah..hmm..dh 10 minit renung cover novel tu..sukenyaa :=)

Maria said...[Reply to comment]

Zah,cantek jer gambo tu...suke tengok..

sitiezahim said...[Reply to comment]

hehee saya pon mode tangkap gamba masak2 ke laut mana tah semuanye...huhuhuhu

Nur-nba said...[Reply to comment]

Cantiknya gambar ni.. Macam mana nak setting sampai jadi gambar seperti ini?? (just curious..)

chikadakbiru said...[Reply to comment]

sama la...lepas2 raya ni..mood nak amik gambar semuanye ke laut...heheh aku memahami keadaan mu..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...[Reply to comment]

izah best belingkor dlm gebor... yg akak ni.. hairan sunggoh.. kemanalah peginya mood mengupdate... 3 minggu dah berlalu... blog dah naik sawang.. hehe..

p/s: tak dpt ler nak join gather2 izah sabtu ni... abg akak kerja.. kerja shift mlm.. sepupu akak kat semenyih pun buat open house tak tau dia nak pegi ke idak... TQ ye jemput akak..

Anna Qawina said...[Reply to comment]

laaa dah habis tempoh 10 minit yer? aku datang lewat ni takpe ke? hihi..cun la tuh gambonyer..ala2 gaya mak & anak-anak menunggu ayahnya pulang..huhu

Ummi said...[Reply to comment]

Ahahahahhaa...apasai 10 minit lak, akak baca 10 saat jek dah habis...mcm2 la ko ni Izah! Xpa akak nnt wat entry utk setahun la eh... X aci la Izah ni..gambar edit sebegitu rupa sampai xkenal mana anak dara, mana mak dara.....hehehehe

Naz said...[Reply to comment]

"..sesambil menunggu hujung minggu yang dijangka meriah.." Ayatttt..buat ramai org menangis ni..hehehe.. terutama org kat Mukah nun dan org kat KT tuuu..hihihi..
Tak nak ajak akak sekali ker???
Pandai letak apa nama tu??.. aaaa.."watermark"??? hehehe..

lizz said...[Reply to comment]

ingatkan wat kuih...10 minit...hehe

♫ mokwo® ♫ said...[Reply to comment]

dah lebih 10 min dah mokwo nih terkebil2 di sini ..tak tau nak komen ape...balik dulu lah!!

indahhouse said...[Reply to comment]

Salam kak izah,
salam hari raya. :))
yala, ada gaya cover novel la. sian kak izah, pegang kiri kanan lagi. mesti anak2 bujang tgah lasak.
Moga ceria di aidilfitri tahun ni. :))

quinnie said...[Reply to comment]

izah..bila nak terbit buku? cover dah cun dah nih...hahhaha

HaSue said...[Reply to comment]

Zah..ko memang kan zah!!masa tenet aku laju memecut aritu ko x ngentri pun kann..ko takut aku ngomen byk2 yerrr??ni dari smlm aku refresh nak nengok gambo..x lepas2..ni lom kuar gambo lg aku ngomen jugak..lantak ler kan.hahaha...

apa2pun mesti ko sibuk prepare menu sedap2 utk sabtu nih kan..ko tolong bookingkn aku tiket pegi kl jumaat balik ahad yer.jgn lupa sediakan limo skali utk ke depan umah ko sabtu tu..aa,pastu baby chair ada tak?khas utk anak i yg kecik tu..oh..my!x sabarnya nak pergi

Cheq Ana said...[Reply to comment]

huhu cam xde story je akak nk cite..fuhhh...tiup semangat angin rajin...

Juwita Jamaludin said...[Reply to comment]

salam izah.. jangan la diet sampai tak ada entry masak2.. hihihhi rindu tgk resepi2 izah