CSS

Wednesday, September 7, 2011

Satu Pagi di Hari Raya..


Assalamualaikum...

Apa khabar semuaaaaaa.. Huwaaa mood ngantukan lagi neh. Ku gagahi jua nak upload gambo n mengentry blog IML ni. Tau tau... ramai je enjin masuk air tak panas2 lagi nak mengupdate blog kan. Nak update apa? Update gambo raya je la ye.. aci la yee.. walaupun dah berapa Syawal dah. 

Antara gambo yang terpilih, sebab pagi raya kamere tersalah setting. Banyak gambo kurang menjadi. Sakit telinga jap kena bebel. Mueekeeke.. Sabau jela, bukan bulan puasa je kena banyak sabo, bulan raya pun ..sabauuu jelaaa.. Gambo 1 syawal di Kg Berchang Lipis.




ehem ehem.. no komen plzz no komen.. kikiki




Kelako nengokkan cara Bais bersongkok, suka jugak nunjukkan dahinyer tu. Muaz yang tak boleh dipisahkan dengan songkok.




Family abang sulung n kak ipar with Hassan Fahmi.




Adik paling bongsu. Pose exclusive sebab 1st time anak sedara dapat duir raya. Siap syarat sah duit dari dia hanya yang ada dipagi 1 syawal. Saboo jela. Yang ada cume 5 orang jela. Lagi 12 orang anak sedara tak dapat pun. Kan kan..





Pose2 gedik tuan tanah.. wakaka



Bersalaman dipagi syawal






Kami yang oren.

dan  

selamat hari raya...
















29 comments:

noradzlina.kamdani said...[Reply to comment]

wah..pak su kedekut tul..ade ke 1st raya jek bg duit raya...

izahdaut said...[Reply to comment]

hehee.. tu la pasal. saboo jela pak su sorang tuhh...

ilahjy said...[Reply to comment]

canteknya dek izah oiii kala oren kak ilah mmg suka...
kuning...pink...pinang masak... amboi upin ipin mak long kan main lagi berkucupan ..mama kata lepas tu gaduh..kekeke.. suka long ilah tgok 2 beradik niii..mcm kembar... nanti ajak mama dtg umah long ilah tauuu...dekat jer
mohon kemaafan dari ku tuk izah salah silap jgn simpan..cuma simpan ingatan kita pernah kenal
mesra dimaya ini

kasihredha said...[Reply to comment]

tak kira nak komen jugak..hihi
cantik gambar hitam putih tu...klasik dan romantik :))

Kakwan (K1) - citarasawan said...[Reply to comment]

selamat hari raye izah,, sronok tgk tema2 hari raye nih K1 lum cuba oren lgi...

CikGu Ma said...[Reply to comment]

NK KOMEN JUGAK...HAPPY FAMILY =,=

tun_telani said...[Reply to comment]

ehemm ehemm,,, fisrt taim nengok gambo hasben kak izah... setakat ni xpenah agi tema kaler oren. omey jer bais pakai songkok nampk dahi. hehe
ps: best betul nengok gambo kak izah yg background kampung tu.. bukit ke kt depan umah. nmpk sgt aman damai n permai=)

Naz said...[Reply to comment]

Selamat hari raya Izah.. Wah Oren yer.. Oren tema kak Naz last year.. Tapi oren mmg cantik bila berposing.. Ceria jer Izah sekeluarga..

Huhuhu..mood nak update blog akak pun still lemau lagi ni.. Bila la nak rajin..hehehe...

desperate mama said...[Reply to comment]

selamat hari raya izaaaahhh!!!!! :)

Mas said...[Reply to comment]

wahhh...tema oren...sama macam tema mak mertua mas....satu rumah oren tau....he3

selamat hari raya ijahhh....
cantik gambar raya kau..

Gee® said...[Reply to comment]

cantekk!! selamat hari raya izah maap zahir & batin

Sharifah Nadzarah said...[Reply to comment]

salam lebaran...eh!! tajuk n3 kita samalah...hihihi cuma lain cerita jer..jemput dtg

HaSue said...[Reply to comment]

Selamat hari raya Puan Izah sekeluarga...saye dtg nak beraya...agak2 adik puan yg bongsu tu bg det raya x?huehuee..

wahh2..meriahnya di pagi raya...suke nengok gambo2 ko nih...aku masa raya nih x kuasa nak setting2 bagai..abg aku je rajin kot..kamera aku kalo x guna auto,guna no flash jer...hahaha...x fikir bokeh2 bagai tu haa...
baru thn dpn bercadang nak tema oren..eh..krim?kekuningan ke apa..lupa aku.ahaha..

aku nak upload gamba raya gak..x kire biar abis syawal pun...

P/s:ehem2..gambo kat atas skali tu feeling2 bersanding laa teww..hihi..mana tah dia campak bais ngan muaz masa tu gamaknya..hahak...*dengki2,sebab MC ilang..

comel budak 2 org tu dgn gaya masing2...

ermm..apa lg aku nk komen nih..ni kira memanaskan injin gak nih..smlm nak ngomen kat umah kak nor,punya panjang aku taip tiba2 lappy jammed..puas aku google kesabaran aku jap...x jumpa2 gak..nanti laa cuba search kat FB..kakaka...
haa,pasni kuar citer raya lg tak??

Nazrah said...[Reply to comment]

Selamat Hari raya Izah...tema oren memang cantik..tahun depan kita pun nak warna oren gak....

K.Nor said...[Reply to comment]

tak kira.. nak komen.. nak komen gak!! ehh nak komen apa ek.. dah ilang idea td.. masa mula2 baca caption tu mmg ada idea nak komen.. bila dah sampai gambo yg dah tak black & white.. terserlah keanggunan dlm kaler oren.. ilang la pulak idea ku itew.... ish...

jahhhhhhhhhh.. ku lihat orennnnnnnnnn hihihi.. nice kaler :)

gambo ketupat pun cun ler :)

K.Nor said...[Reply to comment]

ish.. ish.. mak dara mana la gediks sgt tu ya.. mentang2 la dpt beraya kat kg dia.. haha

K.Nor said...[Reply to comment]

eh nak komen lagi.. sbb baru abis baca komen hasue.. jgn marah ya.. meroyan nak ngomen tengok orenje arini..

sue!! tu bukan gambo sanding la.. kalau sanding, org pempuan duk sebelah kiri laaaaaaaa... hehe

huh.. dah la tu.. malas dah ngomen, letak montot dpn pc nak masuk cari resipi triffle... tup2 nampak gambo raya org tu.. berdesup datang.. daaaaaaaaa.. nak godek triffle jap :)

Wani said...[Reply to comment]

salam kak izah ..selamat hari raya utk sekeluarga... menarik buat tema oren hehe

Wanieyra said...[Reply to comment]

Salam Izah...

emmmm.....selamat hari raya

Deliah's Deli said...[Reply to comment]

nampak ceria dlm tema oren tu..slmt hari raya..maaf zahir batin. :)

AI said...[Reply to comment]

- kesian hari raya pon kene bebel...ilang mood nak raya...hehe

sitiezahim said...[Reply to comment]

cun cun...selamat ari raya kak...:)

Ummi said...[Reply to comment]

Waaaaaaaaaa...terbaiiikk dr Izah n cik abg ni kan...kan...! Dah komen kat FB, sini lg la nak komen...hahhaa.. Thn ni raya kat Lipis kan...suka hati la tu...thn dpn jgn letak gambar nangis dah la eh..hahahhaa.. *gurau jek izah..

Fiza Nordin said...[Reply to comment]

menyerlah kaler oren, berseri syawal tahun ni ye izah...

selamat hari raya aidil fitri utk izah dan keluarga. maaf zahir & batin.

Diana @ Melley Mey said...[Reply to comment]

wah cantiknya pic raya izah... anak2 izah tu comel sgt ler izah... utamanya yg pic bersalaman tu... aduh... sukanya akak tgk mereka tu.. comey sesgt...

Yatie said...[Reply to comment]

Selamat Hari Raya Izah, uwaaa cantiklah kaler oren..ceria dan meriah gitewwwww...akak thn ni spontan je, jadilah tema merah sedondon..ekekekekeke...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...[Reply to comment]

selamat hari raya buat izah sekeluarga...
lawo tema kaler oren ni izah.. berkenan lak tengok.. tp takut cik abang lak tak nak sebab tak sesuai ngan kaler kulit dia.. kikiki...

budak dua beradik tu pun bukan main bergaya lagi.. sekali imbas mmg nampak mcm kembor.. hehe.. tak dpt jumpa Muaz ritu kan sbb tidor.. takpela ada rezeki nnt kita jumpa lagi yer..

lawo gambor izah terlatar belakang bukit tu... tak perasan lak belah mana ada bukit tu ye? kat belakang rumah ye?

akak tak komen gambar berdua tu.. sbb dah larang.. hihi...

lina said...[Reply to comment]

salam izah - selamat hari raya ...oren meriah...keluarga ceria...je

Yani said...[Reply to comment]

Selamat Hari Raya Izah...
Muka kaka ipar tu macam familiar je