CSS

Monday, May 16, 2011

Konyakku Jelly


Assalamualaikum..

Pagi pagi dah tunjuk jelly. Tak padan sungguh. Tapi ni buat kelmarin nyer jelly, dah menikmati dah pun kesejukan dan kelazatannya. Jelly ni pemberian insan yang sangat baik hati dan dekat di hati. Saya doakan semoga Allah memurahkan dan mencurahkan banyak2 rezeki buat insan itu. Amin.. Ok, jelly ni ilham dari ratu jelly.. *sesuai ke ratu jelly? haha.. marah kak Nor dengor neh.. tak kire ratu jelly gak.. iaitu kak Nor secubit garam kita tu la. Jelly n puding2 nye sangat menambat selera kan kan kan. 

Sorry morning glory, tak de recepi ye.. Resepi kat pack jelly tu je. Tapi kalau nak tengok n nak resepi boleh ke Secubitgaram di SINI. Lain jenis jelly lain pulak cara membuatnya. Yang penting jenis jelly apakah yang kita beli tu. Memula pastikan halal dulu, pastu kalau ada resepi kat packnya, ikutkan aje lah directionnya. Tapi kalau nak yang sesedap rasa mcm kat rumah ratu jelly tu, boleh terjah dan geledah rumah kak Nor tu.

Okay..... layannn




34 comments:

Wanieyra said...[Reply to comment]

Salam pagi Izah....

ni, kalau anak ira tgk jelly ni, mesti dok buka tutup peti ais je. ira pun dah lama tak buat....

lina said...[Reply to comment]

salam izah jelly kamu tu nampak menggoda la....sedap nya

Yat Maria said...[Reply to comment]

Pagiiii Zah...wahhhh kaler santek jello ni...akak suka..nak yg biru 5 :)

Diana @ Melley Mey said...[Reply to comment]

Assalamualaikum izah.. selamat pagi...
izaah.... jelly tu terlalu mengoda akak taaau... cantik akak tgk... nak buat x rajin... huhuu... kalau dkt nak mintak jer dr izah... ehheheee

Sari Yusa Ibrahim said...[Reply to comment]

bagus tau makan jelly pagi2..

Ctnaemah said...[Reply to comment]

izzah..klu telan tu tentu sejuk aje tekak..khennn..hihihi

izahdaut said...[Reply to comment]

@Wanieyra
a ah memang pun. bebudak ni mmg pantang menda2 sejuk ni. tu belum kalau ada eskrim lagi.. haii mcm2

izahdaut said...[Reply to comment]

@lina
ada buah kat dalam tu mmg lagi sedap la... hhehe

izahdaut said...[Reply to comment]

@Yat Maria
kak yat... ni lagi satu ratu jello dari singapore..hahaha.. kak yat lagi la terror men jello kan kan

izahdaut said...[Reply to comment]

@Diana @ Melley Mey
waalaikumussalam warahmatullah..
betui tu... kalau dekat saya pun dah bagi kat akk merasa..hehehe.. ada lagi dalam peti es tu

izahdaut said...[Reply to comment]

@Sari Yusa Ibrahim
kak yus.. betui ka.. nak makan la gitu

izahdaut said...[Reply to comment]

@Ctnaemah
a ah,.. menyejukkan tekak.. sesedap rasa.. kunyah ada buah lagi la best kan

Mas said...[Reply to comment]

makcik..sukanya aku tengok jelly kau..
cantikkkk.....

CT Delima said...[Reply to comment]

Assalamulaikum Izah

Cantknya kaler jely2 tu, macam ada berlian dalam dia. ada simpan lagi tak ni. bolehlah mintak sikit..sikit jer.. hihihi

izahdaut said...[Reply to comment]

mas..
aku tiru kak nor nyer jelly. warne biru.. lawa je warne dia mcm laut.. hehehe

kak ct..
waalaikumussalam warahmatullah..
akak, ada lagi ni..kalau nak cikit boleh je.. dasar nak kedekut neh..hehhehe...

Rabiatun said...[Reply to comment]

assalamualaikum...cantiknyer jelly..warna warni..terliur le plak..

ijayuji said...[Reply to comment]

Salam zah! pagiiii! haaaaaaa...kalau mkn jelly ni mesti rasa malu2 sbb kalau lepuk2 jelly tu mesti lantun2 gituuuu wakakakaka.... u phm kan maksud i ahahaha... santek kaler dia!

Anawahid said...[Reply to comment]

izah!!!... cantik sungguh kaler jelly mu ala2 blue ocean gitewww... hampir menggugat iman posa ku 10%... huhuhu...

wei ika!!!!.. sempat ngko sambung main lepuk2 kat sini ek!!!... nk kene sekeh x???... haha... lepuk2 lantun * ngn muka confuse*... hahaha...????

Anna Qawina said...[Reply to comment]

wei Jah..lawo gambo..heheh...

aku nakpak cam bijik guli lak..hihi...kak. nor tu mmg hari2 wat jelly ek..huhu

K.Nor said...[Reply to comment]

1. wahhhhhhh dah tukar gambo profile! manis senyuman mu ituuuu hehe

2. haiiiiiiiiiipp!! silap org lorr ratu2 tu.. yat nun ratu jelly :)

3. cantik!!! clear jer kaler dia.. :)

tun_telani said...[Reply to comment]

alaa.. omeynyer jelly nih.. tun try aritu, tp agak pejal kan jelly nih.. so prefer mkn dadih/ agar2 lagi.

MaDiHaA a.k.a Ratna said...[Reply to comment]

wahhhh.. comelnyer jelly & gambar profile baru... ;-)

Nur Ede said...[Reply to comment]

Izah...
Cantikkk nyer jelly biru biruan tu... Waaa.. gambar profile baru... baru terperasan.. senyuman yang maniss gituww..

izahdaut said...[Reply to comment]

@Rabiatun
waalaikumussalam warahmatullah..
tu la.. mcm sumi jelly.. sedap

izahdaut said...[Reply to comment]

@ijayuji
sekeh ikaaa..
banyak maksud neh.. kalau maksud yang tu i trasa tau.. hahahhaa...ngengada betui budak ni tau.kite kena kan dia, dia kenakan kita balik..haishhh

izahdaut said...[Reply to comment]

@Anawahid
a ah..ala lupa, ingat nak puasa gak ari ni.. ishhh... lupa lak..

tu la kak ana, sekeh pala dia lagi.. sampai lantun lantun..adehh...betui la budak ika neh

izahdaut said...[Reply to comment]

@Anna Qawina
a ah kan, mcm guli ... puas aku nak menyamakan menda alah ni ngan apa tah.. hehee.. kak nor kata dia suke puding, jelly ni kite bagi kak yat singapore tu jadi ratu..hehe

izahdaut said...[Reply to comment]

@K.Nor
1. mekasih.. senyum kamben
2. a ah.. tak kire ratu jely ngan puding la jugak. boleh ek
3. tiru kak nor.. halal ye..hhaha

izahdaut said...[Reply to comment]

@tun_telani
yang ni rasa cam sumi jelly.. bila kunyah ngan buah tu sedap. pernah jugak akak buat satu jenis jelly, tapi kalau nak makan tu mcm melekat kat tekak. hehee.. sama ..suke puding ngan dadih jugak.. i likee

izahdaut said...[Reply to comment]

@MaDiHaA a.k.a Ratna
mekasih kak... hehe... mana satu yg paling comel ni kak.. akakakaka..biasa.. amik peluang nak perasan kan..

izahdaut said...[Reply to comment]

@Nur Ede
mekasih kak..
ala gambo biasa2 jek.. makin membulat adoo.. ishh bila la nak diet betui2 nih..

HaSue said...[Reply to comment]

Aku pun baru nmpk avatar baru nih..ingat anak daro mana td..hihi..

kemain ko tyg jeli biru tuh yer..aku dengki tau tak!dengki!huhh

HALAMANKU said...[Reply to comment]

Salam.. terlewatkah aku.. line tenet meragamlah Zah.. ker.. bab tepek gambo baru yang cun melecun neh he he he

izahdaut said...[Reply to comment]

sue..
anak daro? ahak... yang ado ...
aku saja nak buat ko dengki.. bagoss sampai sudah hasrat ku..hahhaa

erma..
tu la.. line tenet meragam.. busy memanjang ye... hehee.. aloo tak de la cun pun erma.. malu aiii