CSS

Monday, October 10, 2011

Sambutan harijadi yang terkejut di taman


Assalamualaikum...

Muahaha.. tajuk cam kena buat karangan pulak.
Macam kena mulakan dengan "pada suatu hari.. saya.." Ngeeee..
Bukan harijadi saya, tapi ada worang suruh subahat dengan dia untuk merahsiakan sambutan tersebut. Kunun surpriseee gitukan. Sebenornya birthday adik saya hari ahad baru ni. En suami dia order kek, terus nak surprisekan bini dia a.k.a adik saya tu la. Dah tu suh buat kek apa apa aje, asal murah. Syarat asal murah, terus aje terbantut nak buat kek mewah2 kan. Hehhee... material sungguh kakak dia ni kan. 
Sebenornya tak pikir pun mahal ke idak, cume pikir bebahan yang ada kat rumah jela. Biasa la depa ni mmg suke surprise2 sampai kite yang kena buat kek ni pun surprise jugak last minit gitu kan. Apa pun kek nyer pun dah habis.. alhamdulillah. 


Birthday gurl potong kek yang comot tapi harga menten. Erkk..Cuaca pun sangat cantik hari ahad baru ni. Main kelah2 la kami. Sempat bawak bekal nasi lemak dan apam mentega. Orang gi tasik titiwangsa kurangkan lemak, kami pergi sana tambah lemak. Huhuhu... Ni la antara gambo2 kami yang telah menyeperisekan birthday girl. Memang dia tak tahu pun kami menunggu kat taman tu. Kira berjaya gak la en suami  memperbodoh2 kan bini dia. muahaha.. Mamposs la makcik tu berasap telinge baca ni.









Mereka di atas ialah hero2 adik saya. 


4 hero main bola sepak. 


Cutee..


Interprem jugak.


Kek pandan layer kastard yang sememeh. Hehhee



45 comments:

Citarasa Rinduan said...[Reply to comment]

happy belated birthday buat adik izah..
bestnya sambut di situ.. lagilah tempatnya open..
oh ya.......
kek tu nampak gebu dan sedap...........

ayu sukakan suprise.. ada sesiapa nak beri kejutan hari ulang tahun kelahiran ayu yang ke 31 akan datang?
hehehe

Chah said...[Reply to comment]

waaa..sehati sejiwa laaa.sama kek! hehehe..nanti nk try resepi izah plak..ada resepi dlm blog ni tak?

cik cek said...[Reply to comment]

Happy belated bday tuk adik Izah...suprise!...senyum2 sumenya...bahagia happy n ceria...abis kek tu kira ok dah tu....
Kak cek tak pernah pun disuprisekan..hu hu hu...sian kita..

EmbunRosaliza said...[Reply to comment]

Assalam Izah, hepi belated besday buat adik izah..emm kalo akk suka suprise gini, best dpt mkn kek yg kakak sendiri buat n deko

Ummi said...[Reply to comment]

Happy Birthday buat adik Izah...cantik jer kek yg kakaknya tu buatkan...surprise camni mmg happening kan... ^__^ Nanti buatkan tuk akak yea..

HomeKreation said...[Reply to comment]

Along pun cam Ummi gak, nak tempah satu kek surprise utk Along taun depan k...hehe. Happy birthday buat adik Izah, untung ada kakak yg baik-hati.

liemaopurut said...[Reply to comment]

kek pandan tu nampak mewah la izah...nyum nyum.
suka sangat kalo tetibe ada orang nak buat suprise camni...epi besday buat adik izah

Sheila Shafeareen said...[Reply to comment]

Salam Izah best kan dapat buat kejutan utk org hehhe mejadi pulak tu..nak pulak adik sendiri..hpy b'day buat adik Izah ye...krk tu bekenan pulak npk tebal boleh lah shering yeee...lama x melepak kat taman heheh

Zaliedana said...[Reply to comment]

Mesti adik kak izah hepi kan,sbb da kek yg sedap dari kakanda yg baik ati kan..Kira cantiklah tu kak kek tu..Antara adik n kakak sapa lagi cun eks,


erm




ermmmmm



ermmmmmmm



adik akak lagi cun la,haha,bara kak izah..

Nieza said...[Reply to comment]

happy belated birthday buat adik izah...cun la kek tu zah..suka warna hijau terang tu..cantikx2:)

HaSue said...[Reply to comment]

Happy belated birthday buat adik izah.. semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.. eh cam ucapan kat pengantin lak..takpe laa kan.hehe..

amboi ko jah,tu laa mende yg ko sibukkn ujung minggu aritu yer...kitorg piknik gak aritu..tapi dalam keta je sebab ujan.haha..

apa2pun teringat kak akak aku yg suka pakat ngan laki aku ms dia masih duk miri dulu..mmg terkejut beruk dgn keluarga beruk sekali bila disurprise kan tanpa usul periksa..hahak...bahye2..


eh!eh..tu apsal main amik gambo tepi2 je tu..nyorok blkg adik yer..kurus2 pun nk nyorok gak.huhh!tu mesti hasil kayuh beskal muaz tu..ieee,comel hero2 malaya..!

Mas said...[Reply to comment]

happy birthday buat adik izahdaut...
untungnya sikakak rajin buatkan kek...
cantik pe jah kek kau tu..
klu aku buat..entah rupa apa yg jadi..he3

seronoknya berkelah gitu..
lama dah aku tak gi berkelah..he3

Gee® said...[Reply to comment]

bagusnya kakak, buat kek untuk adik yer... cantik la kek izah tu...teringin nak buat

Asmara said...[Reply to comment]

best betul dapat surprise. hehe.. wah kek feveret, sedapnya!! seronok tengok budak2 tu bermain, suka la tu jumpa geng! :D

noradzlina.kamdani said...[Reply to comment]

best nye klu dpt org buat surprise birthday party... kek hijau tu nmpk sgt mengecurkan air liur la..akk ade resepi nye ke? (nk nk nk)

Tina Othman said...[Reply to comment]

happy belated birthday untuk adik izah

comel lah kek tu

izahdaut said...[Reply to comment]

@Citarasa Rinduan
hehehe.. ramai je suke disurprise kan.. cume nak kena timing yang betul.. kan

izahdaut said...[Reply to comment]

@Chah
tu la.. kan dah bagitau kek saya jauhhh sesangat sememeh nyer.. kek chah tu sangat la cantik.. heheh.. resepi nanti saya bagi link kat new entry ye

izahdaut said...[Reply to comment]

@cik cek
nanti anak2 kak cek buat surprise la tu.. ala semuanya rezeki la kan.. asal ada org yang sayangg alhamdulillah..

izahdaut said...[Reply to comment]

@EmbunRosaliza
hehe entah la kak suke ke idak akak yang deco.. deco mcm apaa je kan. hehehe

izahdaut said...[Reply to comment]

@Ummi
kak ummii.. kek sememh laa.. jgn ler kabo lawo.. haha

izahdaut said...[Reply to comment]

@HomeKreation
tak de nyer baik hati sangat la along... kirenyer kalau kena timing tu, insyaAllah menjadi la kan.. opsss jgn ler tempah tempah.. kejung tngan saya ni along

izahdaut said...[Reply to comment]

@liemaopurut
kan.. kite pun nak berangan di surprise jugak la kan. hehehe... mana ada mewah..tu kastard diia je tu. hehehhe

izahdaut said...[Reply to comment]

@Sheila Shafeareen
kek ni mmg tebal kak shiela. Sbab satu buku kek tu pun dah tebal, pastu letak layer pulak. mmg tebal la kan

izahdaut said...[Reply to comment]

@Zaliedana
sekeh pala siti.. ko kaaannn...

izahdaut said...[Reply to comment]

@Nieza
haha.. kek cun ye.. tu la yang membuat nyer cun jugak la tu. haha

izahdaut said...[Reply to comment]

@HaSue
hahaha ampeh ko sue.. aku kaber la tu.. kaber kot ternampak lemak2.. lagipun kalau aku bergambo depan pada birthday gurl karang obershadow dia lak kan..
tu la, aku pun doa la bagi cuaca elok ritu, alhamdulillah mmg cantikk

izahdaut said...[Reply to comment]

@Mas
tu pun sememeh mas.. bantai jela. hehe..aku pun lama dah tak kelah gitu. siok pulak cuca cantik berangin.. bebudak pun suke kan

izahdaut said...[Reply to comment]

@Gee®
boleh la kalau ada masa nak buat..lagi pun minat je buat kek.. cume deco tu mmg tak pandai la kak

izahdaut said...[Reply to comment]

@Asmara
a ah suke la jumpa geng. pulak2 kat taman gini kan. suke la luas

izahdaut said...[Reply to comment]

@noradzlina.kamdani
kek tu saya ada bagi link kat entry roti arab entry baru. kek nyer mmg gebu sedap

izahdaut said...[Reply to comment]

TINA OTHMAN..
kek hentam je la labu tu ... hehehe..

Sari Yusa Ibrahim said...[Reply to comment]

Apalak sememehnya tu, Izah.. kalu akak, lagilah terbarai.. hahaha.

Happy Birthday utk adik Izah tu.. semoga panjang umur, beruntung awak dapat suami yang suka menterkejutkan isterinya macam tu tau, hehehe

chikadakbiru said...[Reply to comment]

selamat ari lahir buat adik kak izah...wahh memang betul2 suprise..!!kek pandan layer kastard tuh memang sedap!!...tak mampu nk cuba lagi..

tun_telani said...[Reply to comment]

happy birthday utk adik kak izah.. omey semua hero2nyer. mmg xtahan tajuk n3 ni. hehe.. mula2 apa2 mcm hari jadi tu yg terkejut.. kui kui..

hhmmm...

rasa2nya kalau BM perfect kene tulis sambutan hari jd yg mengejutkan di taman kot..

hahaha...

k

bye.

MaDiHaA a.k.a Ratna said...[Reply to comment]

happy belated besday buat adikmu yer izah.. syoklah kalu dpt surprise gini.... tak kisahlah kek murah pun.. yg penting ada org yg ingat hehe...

Anna Qawina said...[Reply to comment]

adoii..bnyk n3 aku terlepas nih..kena naik jet lak..hepi besday tuk adik ko jah..hehe

izahdaut said...[Reply to comment]

@Sari Yusa Ibrahim
hahaha.. kak yus. kalau kek terbarai kita lahap ler sama2.. akak mana ada buat kek terbarai.. nampak seni je masakan akak tuuu..

izahdaut said...[Reply to comment]

@chikadakbiru
tapikan dina sekali cube mcm nak try sekali lagi la. cume akak tersilap tang kastard tu, kalau lembik2 sikit lagi akak suke

izahdaut said...[Reply to comment]

@tun_telani
a ah tun..betul la tu.. mengejutkan kan.. hehehe... saja buat tajuk agak sewel disitu. hehee

izahdaut said...[Reply to comment]

@MaDiHaA a.k.a Ratna
kalau surprise ni tak de kek pun tak pe kan, bila tetibe gi taman ternampak muke famly sendiri... itu pun da besar rahmat..bukan nyer sesenang nak berjumpa walaupun duduk satu negeri

izahdaut said...[Reply to comment]

@Anna Qawina
biasa.. ko kan perempuan super mom... haha.. saboo na, tugasan dah bertukar tangan kannn

Ryo Azhar said...[Reply to comment]

kak izah..
gelak guling2 baca tang 'Birthday gurl potong kek yang comot tapi harga menten'..hahaha.

Aku harapkan jugak surprise dari family aku lelebih lg dari hakak blogger aku tu...paling2 pun tiket pegi balik ke aussie atau paris pun jadi la.

izahdaut said...[Reply to comment]

@Ryo Azhar
hahaa.. ko pehal ryo.. tu bukan nyer ko yg surprise.. tu hakak tu yang surprise nak membeli tiket tu.. ampehh jee

immdhafizz said...[Reply to comment]

Saya suka Teddy Bear!!
Kuala Lumpur, Malaysia
Anda Mengalami Masalah Berikut? *kekurangan idea untuk membeli hadiah tersayang? *kesukaran mencari Big Teddy Bear yang besar tapi murah? *susah membawa Big Teddy Bear ini pulang dari kedai ke rumah? sila klik utk penyelesaianya => http://www.bigteddybear2u.com/aff/?id=716645