CSS

Saturday, September 18, 2010

Hari Raya Aidilfitri 2010 (Kulim)


Assalamualaikum..

Dah seminggu raya dah baru nak cerita pasal raya. Boleh la kan.. Sebab baru rajin nak edit gambo. Ni gambar raya 2010 pada hari raya pertama di Kulim. Erkk bagi kelabu kelabu sikit aa..ai malu uu..hahaa..

Hari raya tahun ni di kampung encik suami tercinta di Kulim, Kedah. Balik Kedah 2,3 hari sebelum hari raya. Alhamdulillah perjalanan ke utara dimudahkan Allah. Cuma jumpa satu eksiden kereta terbalik di area Tapah, masa tu baru je eksiden. So hubby berenti nak jenguk, kalau boleh tolong mana yang patut. Katanya anak keciknya masih tak sedar pengsan, tapi tak de kecederaan parah. Cuma keretanya je cedera parah.

Raya pertama selepas solat raya, berkumpul sanak saudara, kemudian beraya ke rumah tok encik suami, kami pun bertolak pulang ke kampung ku tercinta di Lipis, Pahang pulak. Bertolak dalam pukul 2 petang, rentas jalan Kuala Kubu naik Genting highlands. Jumpa la jugak 3,4 bijik kereta tergolek dok ke dalam longkang sebab jalan licin. Sampai ke Lipis pukul 7.30 malam. Alhamdulillah perjalanan yang rilex dan santai.

Syukur alhamdulillah, Allah memberi peluang merayakan hari raya tahun ini dengan penuh makna dan bahagia. InsyaAllah. 

Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir dan Batin.

Ikhlas : Izah & Family

11 comments:

MysDear said...[Reply to comment]

Assalamualaikum...

salam aidilfitri buat izah sekeluarga.. :)

Noorma Ismail said...[Reply to comment]

Salam Izah..ooo..suami orang Kulim ke? area mana? kg apa? sbb keluarga akak pun orang kulim gak. Akak pun pernah sekolah kat sana..

Ayu Safieza said...[Reply to comment]

Assalamualaikumwbh Izah....

Wa...asbend kita pun orang kulim gak, kat sungai taka...ayah kita org kuala lipis gak.....kita orang terengganu....

Selamat Hari Raya yer Izah......

Yat Maria said...[Reply to comment]

Gambo lawo happy family...akak suker :)..bila ko nak start membaking zah.. :)

Kuman Chaos said...[Reply to comment]

ramai gak org kulim ekk.. dah melawat Landmark Mall? ehheheh
kumanx latest entry

ilahjy said...[Reply to comment]

wah cantik gmbr nie dah mcm lukisan..lak.. tapi kalu yg ori tu kak ilah teringin nak lihat wajah ayu izah huhuuu boleh dak??

hana said...[Reply to comment]

lawo pulak di edit cenggini erk!!! tp lg lawo klu yg ori.. hihihi.. camat ari raya mekk!

Ida Ddapur said...[Reply to comment]

lzah....Selamat Hari Raya buat izah sekeluarga..cantikk gambo tu...ala..la malu2 pulak dia...letak ori apa salahnyer,..

izahdaut said...[Reply to comment]

mysdear..
walaikumussalam warah matullah..
selamat hari raya jugak buat akak sekeluarga ye..

kak noorma..
oo akak pun org kulim ye..hubby saya kulim kat labu..area nak ke kuala ketil..lebih kurang la bunyi nye tu kan.tau dak? akak kat mana? cee tanya mcm la saya tau sangat kulim tu..hehe..

ayu safieza..
ooo ada bau bau la jugak tu...ayah org lipis...ada bau2 kulim..tapi duk terengganu..waahh..satu malaysia la pusing kan ayu..hehe..selamat hari raya jugak buat ayu sekeluarga

kak yat maria..
uisshh.kak mmg tak sabo nak membaking nih...terbau bau je kek..hehee... gambo edit kak..ngahaha

kuman chaos..
landmark mall tu apa cik kuman..thank u bertandang ke sini ye..

kak ilah..
yo la tu wajah ayu ..malu saya kak..hahaa..konon la kan..nak tengok wajah ori jom kita jumpa la baru best kak..hehehe.bila nak buat open house nih?nak serbu masakan akak ni

kak hana.
yang ori lawo mcm kemere akak hana tu ok la..tunggu dapat kamere dslr cam makcik pooh dulu ek..muehehee..aipp.. yang edit tuh layan dulu la ekk

ida dapur.
ala kak...nanti saya letak yg ori ye..kekeeke...bila la ek.. selamat hari raya jugak buat akak sekeluarga yang jauh nun di sana

Noorma Ismail said...[Reply to comment]

ooo..orang Labu Besaq..keluarga asal kat Malau. Tapi dok kat Taman Kenari..sekolah kat SMK. Lama dh tak balik sana. Kalo balik sesat kot..

izahdaut said...[Reply to comment]

eh kak....saya punpernh gi malau..pekan koboi..kuarga hubby pun asal dari situ... ada estate