Wednesday, September 22, 2010

Gelagat kalau ajak Jalan2


2 beradik yang tak seiras..ye ke?





Gaya Bais bila suruh senyum depan kamere





Macam2 aksi luar jangka yang tak sanggup nak snap sebenornya





Bila Muaz kena tegur, mula la dia nak melombong





Kuat merajuk.. sabor nak memujuknya





Time happy mcm2 dikatanya, tapi yang pasti pekataan "cicak" pasti ada..

13 comments:

cikmanggis said...[Reply to comment]

salam izah...hehe jika merajuk korek lombong ya ....seronok time anak-anak usia gini...bila dah dewasa bawa diri masing-masing..takmo ikut kita berjalan dah

izahdaut said...[Reply to comment]

tu la kan kak... time gini penat nak melayan karenah..bila tak de dah masing2 besar mesti rindu time tu kan...

hana said...[Reply to comment]

cicakkkkkkkk.... kekekekeke... mmg btol2 macam kembo! bijak mak bapaknyer! muekekeke.. muaz dah pandai mintak adik blom? meh auntie ajo.. A.D.I.K!! lg satu word B.A.B.Y!!! ckp kat ibu kuat2 er.. kikikiki

Mas said...[Reply to comment]

haa..ha...setuju ngan kak hana...muaz selalu2 la cakap nak adik....nanti2 muaz dapat adik tu...gelagat anak2 masa kecil memanggg menghiburkan...kadang2 mas pun tersenyum bila teringat balik...

Azlina said...[Reply to comment]

Amboi hero2 Izah tu mmg sebijik mcm kembar, pandai la pulak ummi nye pakaikan baju sama design..mmg comel tengok telatah budak2 ni kan, penat pun boleh hilang tengok muka depa tu, betul x Izah?

Ida Ddapur said...[Reply to comment]

2 hero ye izah...tu nak kena tambah ADIK heroin ...Nanti bole jd penganti kat dapur ..mama dia boleh goyang kaki..hi..hi
Betul ke gitu?
ye la mcm kembar...kalau baya depa dekat, bila dah bsr sikit,mcm sebaya ja..

HALAMANKU said...[Reply to comment]

lah lah lah comei Zah.. memang cam kembar.. muka iras.. baju samer.. tgh camnilah kene sabar.. t dah mula sekolah sunyilah umi he he he

zarin said...[Reply to comment]

alooo suka sebut cicak ye! hmm pasti akak lari jauh jauh ni sebab takut cicak hihi :D
eh, tk seiras ke? naper mata i ni nampak seiras je

izahdaut said...[Reply to comment]

kak hana..
amboi..ngajor ni ade insuren tak? muekekkeee...ate, tak terjangkau dipemikiran kalau muaz ada adikkk dlm keadaannya sebegini..hahahaa....manja+kuat merajuk+kuat nyusu+berkepit...cemana tu?

mas..
aii mas takkan teringat balik je...lalui balik ler..bila tu...si daniel udoh besor panjang tu..hehehe..pandai yeeeeeee ajor..pok pale makcik massss

azlina..
tu la kak...penawar hati ye.. penceria suasana..dah terlebih ceria pun kadang2 bertukor perang pun ada..tu baru dua..cemana nak tambah ni? hahha

kak ida dapur..
tu la kak...bagi sikit tips nak anak poonpuan ni..senang ummi bagi arahan je...sekecik 6 tahun dah kene kerah ke dapur..nanti tak jadi cam umminya asik tak pandai jek nak memasak..hehhee

erma..
tul la kan erma...bila bace blog mama mama yang anak2 dahs ekolah..mula la sunyi bila anak masing2 balik asrama...time ni la makbapak kena menghayati waktu bersama anak2 dan mengamuk sekali..hihi

zarin..
ye ke kak seiras...kalau sedara mara cakap tak seiras..sorang ikut umi sorang ikut ayah...tapi ye la, kdg2 mata luar ni lagi benarnya kan... takut cicak ek...hehehe

desperate mama said...[Reply to comment]

oooo... itu dua anak bujang dia ye.... sib baik badan bukan kategori kuman kumin... walaupon mak dia rajin memasak... hehehehehe....

Zaliedana said...[Reply to comment]

Salam kak Izah,kalu akak nak tips utk dpt girl,sya lak nak tips utk dpt boy..Hehhe..Yg kat dlm nih pong rasa2 cam girl gak kut..

ijan said...[Reply to comment]

heheh.. muaz suke cicak ye... asik sebut cicak je..hehe..lawak la pulak :)

izahdaut said...[Reply to comment]

desperate mama..
hehehee....tak mo tak mo..kene kontrol tuh..enth2 maknya yang menuju ke arah badan mcm tu..oh no!!!

zaliedana..
tu la..masing2 rezeki Allah bagi kan..tak pe ..boleh cube lagi tu.....jangn putus asa..hihi


ijan..
mmg ijan..dia suke sebut cicak..tapi takut cicak tau..bila nmpk cicak kt dinding dia la paling gempr skali...hihi