Saturday, April 24, 2010

Freindship Award dan Tag




Assalamualaikum.. Suka dan terharu dapat freindship award dari mamafami walaupun ada homework sikit, tapi tak pe la, just for fun! Thanks Mamafami for the cute and 'lentok' teddy bear. Pernah nampak tag macam ni dekat rumah cik mat gebu, ingatkan otai-otai je ni, rupanya sampai juge ke rumah saya. Nak dapat award mesti ado krejekan, ni antara soalan kena jawab, ala jawab soalan je..

(a) COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY AWARD
Sudah seperti di atas...

(b) BERI TAU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI
Award dari MamaFami yang saya suka masuk umahnya ceduk ceduk resepi.

(c) TAJUK POS KORANG MESTI ADA 5-FIVE-KHAMSAH? KENA JAWAB 10 SOALAN DAN SETIAP 1, DENGAN 5 JAWAPAN...

(1) FIVE NAMES THAT PEOPLE CALL YOU :
1. Izah-my hubby
2. Ummi-my sons
3. Pae -my family and close friends
4. Faizah -my friends
5. Jijah-my hubby and my close friend, Tim..hikhik..eh banyak lagi ni nama..mak anjang, mak long..wan anjang..hehhe over plak

(2) FIVE IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE :
1. 6 Feb-hubbys birthday
2. 21 August- my bestday
3. 9 Dec-our anniversary
4. 29 Oct- my 1st Bais Umair
5. 16 Mar- my second Muaz Alawi

(3) FIVE THINGS YOU DID YESTERDAY :
1. membasuh,nyapu,ngemop,mengemas,menyusun,menyimpan,mengatur rumahku syurgaku
2. teman Bais nonton kartun wonderpets, wall E, dan seangkatan dengannya
3. 1st time melapis kue lapis yang cedap
4. chatting with myy hubby
5. tengok bulan separa dengan Bais sambil bais tunjuk dan cakap earth, ummi kata moon, belawan lak, die kata earth, bukan itu moon, last2 Bais tunjuk bulan sambil kata earth moon.

(4) FIVE WAYS TO BE HAPPY :
1. kuar jenjalan dengan hubby dan anak-anak yang tak meragam
2. bersama hubby tengok movie kat rumah
3. chat dengan hubby
4. menyembang dengan anak2 yang baru keletah nak becakap-lawak giler
5. baking

(5) FIVE FAVOURITE MOVIES :
1. Kung Fu Panda
2. Ninja Assassin
3. The Last Samurai
4. Bourne Supermacy dan seangkatan
5. I Robot

(6) FIVE FAVOURITE HOBBIES :
1. baking muffin yg comel2 sedap2 moist2
2. on the internet
3. experiment dengan anak
4. reading
5. try new recipes

(7) FIVE FAVOURITE PEOPLE :
1. hubby
2. bais
3. muaz
4. mak
5. adikberadik dan family


(8) FIVE FAVOURITE PLACES FOR VACATION :
1. mauritius Island
2. Hentian Island, terengganu
3. Penang-makan makan
4. Korea-winter sonata hikhik
5. balik kampung pahang..hehe

(9) FIVE REASONS YOU ANSWERED THE SURVEY :
1. sebab terharu di tag oleh mamafami @ teman blogger
2. just for fun
3. nak dapat award teddy bear
4. boleh tag orang lain plak
5. because of the freindship la

(10) FIVE PERSON TO TAG :
1. kak D House of Satay
2. Erma Halamanku
3. Nurindah
4. Ummiaffaf
5. Ena -Zarina Lovelykitchen

Sangat terharu jika kawan-kawan sudi ambil award ni..sayang semua..






2 comments:

MamaFaMi said...[Reply to comment]

Terima kasih Izah kerana sudi join in the fun walaupun kena buat homework! Nak pergi Korea semata-mata Winter Sonata ye... hihi.. lawak la..

MAMASYAZA said...[Reply to comment]

memang betul, akak pun berangan2 nak ke korea, tempat winter sonata tu, cantikkan. Dah berkali2 tengok citer tu, still tak jemu, beshhh sgttt