Wednesday, April 28, 2010

Dapat Award dan Tag lagi dari kak Madihaa



Assalamualaikum..hikhik..dapat award lagi..Tepuk untuk diri sendrik. Tapi ade tag da.. Saya dah pernah jawab tag dari Mamafami hari tu. Jadi saya copy je boleh tak kak Madihaa. hikhik..teringatt time blajo2 dulu, copy mengopy paste ni biasa sangat time buat assignment. Bukan malas tau, tapi smart student..ceee kunun, padahal...tapi kalau assignment dalam bahasa arab, dua hari dua malam tak habis menaip lagi ko. Mana nak mahir, duk cari huruf kat keyboard, bukan master in arabic daaa. Jadi untuk menjawab tag dari kak Madihaa no hal punye sebab copy je tag yang lama. Same same je..

(a) COPY AWARD INI MACAM DAPAT GRAMMY AWARD
Sudah seperti di atas...

(b) BERI TAU SAPA DAN LINK PEMBERI AWARD INI
Award dari kak MadihaA yang slalu ada menu baru

(c) TAJUK POS KORANG MESTI ADA 5-FIVE-KHAMSAH? KENA JAWAB 10 SOALAN DAN SETIAP 1, DENGAN 5 JAWAPAN...

(1) FIVE NAMES THAT PEOPLE CALL YOU :
1. Izah-my hubby
2. Ummi-my sons
3. Pae -my family and close friends
4. Faizah -my friends
5. Jijah-my hubby and my close friend, Tim..hikhik..eh banyak lagi ni nama..mak anjang, mak long..wan anjang..hehhe over plak

(2) FIVE IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE :
1. 6 Feb-hubbys birthday
2. 21 August- my bestday
3. 9 Dec-our anniversary
4. 29 Oct- my 1st Bais Umair
5. 16 Mar- my second Muaz Alawi

(3) FIVE THINGS YOU DID YESTERDAY :
1. membasuh,nyapu,ngemop,mengemas,menyusun,menyimpan,mengatur rumahku syurgaku
2. teman Bais nonton kartun wonderpets, wall E, dan seangkatan dengannya
3. petang meroti bun kentang
4. chatting with my hubby
5. tengok drama adamaya..hikhik

(4) FIVE WAYS TO BE HAPPY :
1. kuar jenjalan dengan hubby dan anak-anak yang tak meragam
2. bersama hubby tengok movie kat rumah
3. chat dengan hubby
4. menyembang dengan anak2 yang baru keletah nak becakap-lawak giler
5. baking

(5) FIVE FAVOURITE MOVIES :
1. Kung Fu Panda
2. Ninja Assassin
3. The Last Samurai
4. Bourne Supermacy dan seangkatan
5. I Robot

(6) FIVE FAVOURITE HOBBIES :
1. baking muffin yg comel2 sedap2 moist2
2. on the internet
3. experiment dengan anak
4. reading
5. try new recipes

(7) FIVE FAVOURITE PEOPLE :
1. hubby
2. bais
3. muaz
4. mak
5. adikberadik dan family


(8) FIVE FAVOURITE PLACES FOR VACATION :
1. mauritius Island
2. Hentian Island, terengganu
3. Penang-makan makan
4. Korea-winter sonata hikhik
5. balik kampung pahang..hehe

(9) FIVE REASONS YOU ANSWERED THE SURVEY :
1. sebab terharu di tag oleh kak madihaa @ teman blogger
2. just for fun
3. nak dapat award teddy bear lagik
4. to thank akak yg banyak saya ceduk ilmu masak2
5. because of the freindship la

(10) FIVE PERSON TO TAG :

Akak, saya tak mo tag dah. Sebab ari tu dah tag. Semoga akak dapat kenal kite yee dan sentiasa berkongsi ilmu dan teman berteman di maya ini. Thanks for the award..

1 comments:

MaDiHaA said...[Reply to comment]

TQ izah coz sporting menjawap.. tak kisah ler c&p pun... akak tak perasan izah dah kena ritu.. hehehe.. disebabkan nak kenal izah lebih dekat lg.. tu yg tag izah tu...... thanks again.. yep.. just for fun & for friendship..