Tuesday, February 14, 2012

Ikan Goreng Berempah



Assalamualaikum..



Apa khabar semua? Tuan blog bz sikit ni, tak sempat nak balas komen, nak hayun2 jalan blog kawan2 dan nak ngupdate belog pun lemau lembik dagu jugak memikiorkan masalah itu. Huhuhu.. Bila Mas duk cuit kat FB, terasa jugak nak ngupdate biar pun lauk ni dah lama berlalu. Lama dah dia duk dalam folder. Layan kan aje la ye. Resepi ni asal dari kak Hana yang berbaby baru dan sedang berpantang tu. Mesti ku bayangkan bilik baby tu warne pink je kan kak Hana. Hehe.. Tapi resepi ni saya nampak kat belog Noorsha.Tup tup baru ni Noorsha pun buat pulak guna ikan susu. Ok resepi boleh terjah kat blog Noorsha ye..Daaa





21 comments:

Errah said...[Reply to comment]

sangat nyum nyum..memang buat perut kriukk kriukk jer..

ijayuji said...[Reply to comment]

salam kak! lemau2 tak elok tuk kesihatan kalau layu takpe wakakaka.... nmpk ikan bakar teringat BUDU, sedapnyer!

Chah said...[Reply to comment]

ikan susu? errr....tk ngaku cetek pengetahuan tentang isi kandungan laut biru...hihihi...

deknon, da setel masaelah kabel kebenda tuh?

Sari Yusa Ibrahim said...[Reply to comment]

akak punya nasi dua pinggan ya!

Qhaifa Nur said...[Reply to comment]

ikan susu..biasa dengar & pernah makan juga..

ikan goreng berempah lain dari yang lain nih..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...[Reply to comment]

ikan goreng ni makan dengan nasi panas cicah ngan kicap perenyek cili padi.. yumyum...
lom jupe lagi ke kabel tu? kot2 budak berdua tu wt main pastu termasuk dlm bakul kain yg belum berlipat tu kot.. ker ada tertinggal kat celah2 beg pakaian buat balik kg aritu... mana tau.. hehehe....
adoii.. mmg tensen bila brg yg penting bg kita tak dpt cari... semoga terjumpa balik nnt..

mimie@Sugar 'n' Spice said...[Reply to comment]

fuyyooo...ikan brempah mkn ngan kubis msak lemak putih sodap gakk nehhh..akk slalu wt kn...guna lebihan ayam goreng brempah tuu...boleee gituuuuu...jimat bebbb...

pstt...nampak ikan eko kontott.....ngeee...

Qasey Honey said...[Reply to comment]

asslm...wah ikn goreng berempah jugak yea kt dapur ni...

kt dapur QH pon menu yg sama jugak tp Kerisi Goreng Berempah...resepi dr Kak DJ...

Mas said...[Reply to comment]

jahhhh....lapp u..
tak pe menu yg dah lama buat....
janji ko update blog dan dah try resepi tu kannn..he3

nanti2 aku nak try gak la...
ain klu ikan goreng..
suka sangat...

cik cek said...[Reply to comment]

Sedapnya....makan ngan nasi panas2...fuhhhh...

Melly Octaviana said...[Reply to comment]

ikan goreng all time fav khan.. sedappp

Gee® said...[Reply to comment]

haisy....sama la kita...malasssss sgt nk hapdet tp tgk org lain rajin jeles pulak...

Yatie said...[Reply to comment]

alahai rindunya bila Izah tak bersiaran...nampak ikan goreng ni pun jadilah..akak sebenarnya busy sngt tapi curi2 masa ni.nak BW dngn balas komen pun tak nyempat2 jek...

Mas said...[Reply to comment]

Ikan grg pun sodap lagi2 mkn dgn nasi panas buh kicap manis kipas udang....sedappp :-)
Lama izah x update n3....

mala said...[Reply to comment]

Sedap ni, mkn panas2 dgn sambal belacan dan ulam pun laju

Alin Marlini said...[Reply to comment]

ikan susu tu ikan apa kak iza?

Kak Sam said...[Reply to comment]

Selamat membizikan diri yea.

Rohah said...[Reply to comment]

ratah dan cicah ngan sambal kicap,sedapnyerr..

CT Delima said...[Reply to comment]

As'salam Izah

kalau ikutkan hati malas juga nak update blog hari2 Jah, sebab sekarang banyak sanagt benda nak buat, terkejar2 jugalah kalau nak buat tu. Tapi tak apalah Jah ni dah keluar blog berupdate dah alhamdulillah.

k.c ni kalau nak beli ikan ni, boleh kira dengan jarilah Jah oiii...anak2 semua tak makan ikan jadinya beli ikan sebulan sekali jer..hahaha

Diana @ Melley Mey said...[Reply to comment]

Assalamualaikum izah...
wah tgk ikan goreng tu terus lapar akak d buatnya tau... spt terasa2 plak harumnya ikan goreng skg nie... teringin sgt nak makan tgk gambar tu... sedaaapnyaaa

Rima said...[Reply to comment]

Salam Izahhhh
Ikan susu? Adoi akak ni umur dah lanjut.. Satu Nama ikan pun tak tahu.. If ikan tu colour merah.. Ku panggil ikan merah hahahah

Goreng goreng ikan dah lama tak buat.. Macam teringin pulak