CSS

Friday, September 21, 2012

Selamat berangkat kak Nim n suami

Panggilan haji 
telah tiba lagi
menunaikan ibadah 
panggilan Baitullah


Tanah suci Mekah

ya Makkatul mukarramah


Assalamuaalikum..



Familiarkan dengan nasyid evergren , nasyid lama tu?

Sebelum tu, maaf dipinta sebab seminggu sekali update bermakna seminggu sekali jugak la sempat jenguk blog kawan2 yang hari2 berupdate. Memang korang uptodate punya olang.. Hehehe.. Saya slow sikit. Banyak perkara harus diselesaikan, ditunaikan, yang akan nanti kita dipertanggungjawapkan. :-)


Ye musim haji dah tiba. Hari ke sehari ramai jemaah dari Malaysia landing nun di tanah arab untuk menunaikan rukun islam ke-5. Dan termasuk jugak kakak blogger yang sorang ni, bakal menjejakkan kaki ke Tanah Suci pada ujung minggu ni. 



Dek kerana tak berpeluang dan bersama mendoakan dan meraikan bakal hajjah dan haji ni semasa kenduri doa selamat minggu ni, jadi last week berkesempatan lah saya dan beberapa blogger sengal Anna Qawinna dan Noorsha, turun ke Rembau berjumpa kak Anim. Berpeluang juga berjumpa kak Achik Erna yang cantik dirumah kak Anim juga seorang blogger. Antara gambar2 yang sempat dirakam.



 Sessi menyembang tak sudah2, tu belum bab makan lagi... ^____^


smile!!



awek pemalu.. 



Kak Anymz yang dikunjungi ramai saudara sahabat handai pada hari tersebut



Darwish dan Syifa




Err tengah jampi tuh


Gajah toys yg tibe2 mendapat perhatian ramai2.. ngeee



Syifa sibongsu



Nuryn Sufi Nadira.. Omputiss




Berbesar hati berpeluang bergambar bersama sebahagian keluarga kak Anymz dan suami, abang Tapa.
Dari kami semua, selamat menunaikan haji, semoga mendapat haji yang mabrur dan diberi kesihatan dan kemudahan beribadah di sana. 

Dan akhirnya terima kasih dengan layanan istimewa dari kak Anim sekeluarga dengan juadah dan senyuman.
^__________^









40 comments:

Gee® said...[Reply to comment]

Salam rindu buat Izah dan Slmt Menunaikn Fardhu Haji buat Kak Anim...

JaSSNaNi said...[Reply to comment]

lama izah tak apdet ye.. gi mane ek? last hari tu citer pasal puding comel.. :P

dan selamat menunaikan fardu haji buat kak anim.. :) selamat pegi dan selamat kembali.. :)

Liza said...[Reply to comment]

salam rinduuuu Izah...dah lama xdgr citer, pekabar?

Selamat menunaikan haji buat Kak Anim n hubby, semoga semua urusan dipermudahkanNya...nnt sampaikan salam akk buat Kak Anim ye, semoga dia selamat pergi n selamat pulang...

nOOrsha said...[Reply to comment]

Weee minah temok sibaju purple...argh menchik melihat size itu...hahaha...seronok jmpa suma kwn bloger yg sengalz..best...slamat menunaikn ibadah hj k nim .moga proleh hj mabrur suami is3..@min...

ijayuji said...[Reply to comment]

@nOOrsha

Salam sha, mcm berisi sikit lerr bdnnya dulu ramping keremping jerrr :D

ijayuji said...[Reply to comment]

Salam kak IZAHHHHHHH!!! bestnyaaaaaaaaa muka akak makin manis lerrrrr ;-) muka kak nim sejukkk jer tengok, muke2 sume org ceria2 suke tengok :-))

Chah said...[Reply to comment]

waaa kak anim...tahniah...selamat beribadah...errr ni belog ko kan jah? errr utk abang tapa juga...ni bukan tapa dlm muvi perempuan apam dot dot tu kan? ngerngernger...

apalah yg membizi tk sudah2 tu...ai windus setengah mati (muhong) taw ni jah...takpelah ingat 5 perkara sebelum 5 perkara ke jah? heee...

errr perut ko sama ngan aku jah..*keposs

Tina Othman said...[Reply to comment]

tahniah kak anim & suami, diberi peluang untuk jadi tetamu Allah

wah wah bestnya geder2 ye =)

izahdaut said...[Reply to comment]

@Gee®
salam rindu juga buat kak gee.. :-)

izahdaut said...[Reply to comment]

@JaSSNaNi
ada je kak, membusy kan diri dgn rutin harian dan memalaskan diri pun ada gak. hehehee..miss uuu

izahdaut said...[Reply to comment]

@Liza
salam rindu jugak buat aakak.. rindu nak bw.. jap jap lagi la.. :-)

Anonymous said...[Reply to comment]

salam izah...

tengah mengandung anak ke3 erkk?

izahdaut said...[Reply to comment]

@nOOrsha
hahaha.. aku tak habih2 gelak.. nex perjumpaan turun kilo sama2 ek. hahaha

izahdaut said...[Reply to comment]

@ijayuji
ijah tu double happy cam tu la tuuu... rasa dah dulu musti kerempeng kann. hehe

izahdaut said...[Reply to comment]

@ijayuji
makin kembang vontot neh. hahaha..

izahdaut said...[Reply to comment]

@Chah
hehehee.. windu la jugak kat kak chah den nihaaaa... woit tu perut 6 bulan.. ko ado? akakaka.. ke sama? hehe

izahdaut said...[Reply to comment]

@Tina Othman
sekali skala.. jom kita gader lak.. auuu malu la nak gader ngan tina yang vough tuuuu ..hehehe

izahdaut said...[Reply to comment]

cik anon.. insyaAllah

kasihredha said...[Reply to comment]

salam izah
kak animz nak gi mekah ye
baru tahu...

izahdaut said...[Reply to comment]

@kasihredha
ye kak.. ahad ni berangkat

Kak Rose said...[Reply to comment]

tahniah buat izah... senyap2 ada berita gembira rupanya

selamat menunaikan fardu haji buat Anim n somi, semuga semua dipermudahkan dan mendapat haji yg mabrur. Insyaallah.

Qhaifa Nur said...[Reply to comment]

moga selamat pergi dan kembali...
moga dipermudahkan segalanya disana jua.....

Mas said...[Reply to comment]

Assalamualaikum tuan tanah...kikikikiki

wehhh....jelesss aiii nengok tau...
redha jerk sebab memang tak dapat pergi..huhuhuhu

compom tak henti2 nyembang kan jahhh...
dan tak henti2 ngunyahhh....hahaa

panjang umur murah rezeki..
kita kumpul ramai2 gini yerk jah...
rasanya ujung tahun bolehh kot..he3

Mas said...[Reply to comment]

ehh..lupa lak...

selamat menunaikan fardu haji buat kak anim sekeluarga..
moga segalanya dipermudahkan dan beroleh haji yg mabrur...

Mas said...[Reply to comment]

ehh..lupa lak...

selamat menunaikan fardu haji buat kak anim sekeluarga..
moga segalanya dipermudahkan dan beroleh haji yg mabrur...

Kak Nik Ja said...[Reply to comment]

moga kak anim n somi , selamt berangkat dan pulang dgn haji mabrur...amiiin
ceria sungguh memasing lepas mengunyah!!!hihi

dZana said...[Reply to comment]

smga kak anim n en hb mdapt haji yg mabrur n dpermudah segala urusan.. nampak semuanya sihat2 belaka..hihihi

sitiezahim said...[Reply to comment]

semoga derang selamat pegi dan balik..seronok kan tgk orang nak pergi Mekah..:)

Ayu said...[Reply to comment]

Congrats to Izah..dah berapa bulan tu dear..uish kok perut izah dgn perut akak macam sama aje..hahah..at least izah ada isi akak punya kosong penuh dgn air aje..wakakaa..

Buat Kak Anim semuga mendapat haji yang mabrur insyaallah..

Yatie said...[Reply to comment]

Assalamualaikum Izah,
Baru berangan nak suruh Izah letak gambar terbaru masa pregnant ni, tup2 Izah dah letak..cayang dia....syukur alhamdulillah makin sihat, juga yg lain2nya..seronok dpt jumpa teman2 blogger...

Buat K.Nim dan suami, selamat menunaikan ibadah haji, moga dipermudahkan segala urusan dan semoga mendapat haji yg mabrur. Aamiin...

Acik Erna said...[Reply to comment]

Assalam izah..seronok acik tengok gambar kanak2 ribena..meriahnya..sayang nya tak dpat nak mengusik kanak2 yang comel2 belaka ni..nak cepat kerumah kenduri sepupu yang nak berangkat dengan anim tu

~~zana@pb~~ said...[Reply to comment]

Amboi izah, lupa diri berposing. bila pulak kita nak bertemu ye? tunggu akak nak naik haji kot....hehe...
Selamat menunaikan haji pd semua para tetamu Allah.

CA said...[Reply to comment]

Selamat menunaikan haji buat Kak Anim..moga dipermudahkan sgala urusan..tahniah menjadi tetamuNYa..doakan kami juga bakal kesana..

Izahhh...behhnya nak dapat baby...sweet je izahh..seri ibu mengandung gitu..take care...

Anonymous said...[Reply to comment]

salam rindu buat izah dan selamat menunaikn fardu haji utk kak anim :) zila66

Naz / Nadz COSK said...[Reply to comment]

Alhamdulillahhh.. best lak rasa kalau diri sendiri yg punya giliran nak ke sana..

Izah, still maintain slim la w/pun sedang carry.. Yg baju purple tu dak Noorsha ke?

tun_telani said...[Reply to comment]

uwaaaaaaaaaaa!! jeles! jeles!!! seronok gader2 ye. hasben akak ke tu?

HaSue said...[Reply to comment]

arghhh!stress gambo tak kuar..nanti aku cuba lagi. <-aku komen tlebih dulu ni mnandakan aku dah smpai tau.hahaha

hana said...[Reply to comment]

aku pon stress gler macam mek sue.. dah dekat spoloh kali bukak n3 gambo tak kuor2... si kotak komen nih pong ngada2! eeee geram haku... kali nih klu tak kuor gak samada pc aku yg akan kene hempuk atau si berok aku nak kene sunat! hahahaha...

makyunggggggggggggg... aku nampak perot ko! wakakakakakakakaka.... mek noorsha tuh jadik makyung jugak kerrrrrrr??

selamat jalan kak nimmm... moga dpt aji yg mabrurrrrrr bukan maburrrrrrr... muekekekekeke

Anna Qawina said...[Reply to comment]

amboi komen Hana...mau pitan norsha bace..haha...
sonok weh dpt jumpa..lg sonok sbb dpt mkn2..haha..

rindunya kak anim...semoga dipermudahkn...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...[Reply to comment]

semoga kak anymz mendapat haji yg mabrur hendaknya... amin...

baru tau rupanya si bais nak dpt adik... wahhh.. tahniahhh.. alhamdulillah rezeki...