Thursday, September 27, 2012

Red Velvet Cake Anna Qawina The Mabelesss


Nak tayang jugak kek ah sedap ah sedap..nikmatnya rasaaa..
First time merasa kek red velvet ni masa gader kat rumah kak Anim, yang dijadikan buah tangan oleh Anna Qawinna.
Disebabkan malu malu alah dong nak melantak kek kat rumah kak anim *malu la sangaaatt... , padahalnya perut sendat n ketat sangat dah melahap lauk pauk yg disajikan tuan umah 
:-P, Jadi saya pun order la pulak kek ni dengan arahan boss.


Bila kotak kek dibuka, auwwsome  betul rupe kek tu. Cute mcm ahkakk. ngee
Close up skeett


Deco dia sweet sangat, my incik suami spontan jek kata, napa cantik sangat kek nya. Hehe.
Kembang montot kak Tipah membaca ni khaaann.
Sweet kan ada munge2 kicik, trasa cam sambut anibesary yang tak pernah disambut.. 
Acara fotong memotong pun terjadi la selepas itu.
Tak perlu dikatakan brapa fotong orang yang memotong makan.
Budak2 lagi lerkan., sebab krim2 dia tu semuanya sedap bukannya muak. Rasa cm sekerim.

Fotongan dalam yang dibekalkan buat Bais ke sekolah.
Balik sekolah mcm bertih bercerita kek yang dia bawak menjadi bualan dan kegemaran kawan2.


Rasanya hari tu lagi banyak layer kan Anna? 
Tapi yang pasti layer tu dilapisi dengan cream cheese dan blueberry filing dengan kek yang lembut baldu.
*Tetibe imejin brapa percent haku dpt promote baik punya neh.
Hehe.. tapi xtipu tauuu.. kalau rasa biasa2 jek, ai tak buat entry istimewa ni. Na na na
So bagi siapa yang dah rasa2 terjilat2 krim yang sangat sedap dengan kek yang kebasah basahan dan selembut baldu ni, sila la mengorder dengan tokey sedang 'up' iaitu saudari Anna Qawina.
Order boleh di fb beliau dan di blog beliau yg disertakan emel beliau.



Tak rugi order sebab harga dia sangat sesuai dengan size dan rasanya.
Tq Anna!!!

Errr kek tu dah senget ke kotak sebab kesilapan yg telah dilakukan dengan sengaja oleh pembawa kek ini.
Tiada kene mengena dengan pembuat kek.
^___________^








24 comments:

Anna Qawina said...[Reply to comment]

2.8% komisen...
Alhamdulillah...tq jah n incik daut..shy2 crocodile lak aku rasa nih..hakhak..
pst:rasa janggal lak ko panggil aku 'beliau' erkkk...

Tembikai Laici said...[Reply to comment]

wowww.... nampak sgt menariknyerrrrrrrr!

Marsita yahya said...[Reply to comment]

heaven!!!!!!!!

Mimiey.. (^-^) said...[Reply to comment]

mak aihhhh...
bilela nk smpai sini ni...huhuhuhu
sedapnye!!!!!

mrs kayrul said...[Reply to comment]

dah try resepi kak anna nie memang meletop...klu dapat rasa air tangan kak anna tue mesti lagi melatop...

izahdaut said...[Reply to comment]

mrs kayrul.. katanya ni resepi lain sikit.. hehehe.. wallahua'lam :-)

JaSSNaNi said...[Reply to comment]

bawa lari terus yang dlm tuperware tu.. huaaaaaaaaaaaa cabotttttttttttt

lina_pg said...[Reply to comment]

izahhhh..nape goda akak ngan kek ni..tak pernah makan lagi...tingin sangatttt ni

rahel said...[Reply to comment]

Tak bole jadik ni...tunggu pembalasan dariku...

sury_masury said...[Reply to comment]

Cantekk kek tu...mcm sayang je nk makan kan...:-)

Yana Shaiful said...[Reply to comment]

huaaaa..asyik tergoda jer klu msk sini..ku pejam mata je smbil menaip hahaaa

sitiezahim said...[Reply to comment]

fuhhhh kalau saya makan ni suka lemak2 kat dlm badan saya ni kak ijah hehehehe

hana said...[Reply to comment]

suh anna post ke kuantan plak... aku ngidam nih... ngidam xde isi.. wawawawawa.....

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...[Reply to comment]

Wahhhh cantik sekali kek tu dear...sayangnya nak potong...hehe!

Cendana Kasih said...[Reply to comment]

sedap kan,kan..kan.... akak takleh la makan sangat kek ni walaupun teringin sesangat...kengkadang dok sengsorang pun teringatkan kesedapan kek mek Anna ni... takut aku jadi saiz XL semula....hahaha....tp nape ek tokeh kek tu selim melim jer??

zila norazila said...[Reply to comment]

izahhh..
cantiknye deco..syg nk mkn nie..he hheh ee jgn bagi kt zila habis brpotong2 nnt kena ngappp..klu dekat tringin jgk nk oder nie..

Fuat Gencal said...[Reply to comment]

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

HaSue said...[Reply to comment]

Ini tidak adil...tidak adil..tidak adil..*sambil men gitar depan blog ko*
motip aku x pueh ati?xde stok pwarna merah yg gojes

Paling mahal gmbo kek dlm bekas pestik tu jah.kikiki

Shahriah Abdullah Novelis said...[Reply to comment]

Askum Izah cayang.. ada lagi tak?? sedapnya.. kecur aje membaca rasa apalah lagi yer tak? selamat hari raya dik maaf zahir dan batin walaupun raya dah habis tak pe tak pe... raya haji dah nak dekat...;)

Yatie said...[Reply to comment]

waduh2..jeles akak tawwww bila Izah kata sedap yg amat...kalau dpt rasa sama, lagilah best..tulahhhh nak lagi senang dan berselera mmng beli je kan....mmng heaven gitewww...kalau wat sendiri ni dah kenyang tetiba..kih3..tu akak lerrrrr..

tun_telani said...[Reply to comment]

kak annaaa!!!! kek sebijikkkk!!!!!!!!!!!!! delivery ke bintulu..

dZana said...[Reply to comment]

klau dekat boleh oder .. klau jauh camna nak oder eh.. huuu.. mmg boleh terpedaya dgn iklan tak berbayar ni izah..

Anonymous said...[Reply to comment]

salam...nak tanya...kalau sy ambik resepi dlm ni leh ker

Anonymous said...[Reply to comment]

Topping tu letak lps kukus ke?