CSS

Monday, September 23, 2013

Buttermilk Marble Cake



Assalamualaikum..

Sukarnya mencari masa menghadap pc. Tapi kerana keinginan yg kuat utk mengaktifkan balik blog ni, terasa seperti keperluan meluangkan sedikit waktu sebelum menutup mata untuk merehatkan diri. Nah kau..ayat ni keluar kalau korang update malam2 je. Cer terai.. haha..

Banyak kisah suka duka dihujung minggu ku. Kan macam la duka sangatkan. Duka tu bila anak manjat lutut, time ko sangat lapor nak ngadap gulai tempoyak, si kenit pulak nak nyusu. Tu contohhh.. contoh. Ngerti? Suka yang banyaknya bila dapat berjumpa dgn kak Anymzzz.. Mas... n kawan baru tapi lama kak Asma yang comel. Suke je dengar kak Asma nyembang. Comel2 gitu. Ye kami buat gathering kecik2 kat Rembau. Belom.. belom ada kelab lagi.Eh mcm ada yang tanya kan. Mana tau kan, tiap tahun sik jumpa je. Kot la ada persatuan hapa2 ke kan. Kang korang sentap pulak asal aku xdijemput jadi ahli. Rilek2..

Kang nak suruh mak Cipa rilek kang, rasa cam kembang je kemolok dia kang menahan perasaan. Owh jgn ko marah Ana.. aku termention plak nama ko kat sini. InsyaAllah..ada timenya..ada jodohnya kita buat pejumpaan besar2an plak next time  kan. .







Malam2 ngupdate rasa nak memanjangkan aje karangan ni. Nasib cepat sedor diri. Nak ngundur dri la dulu.
Korang hadap la kek marble yang.wallaaaa..lembut mak aihh.. Terkenan la plak dgn rasa n manis2 buah kek ni. Tu pasal bais suke sangat makan kek ni yang dia gandingkan dengan krim lebih2 tuk kek red velvet. Ynag atas ni mmg pinggan dia. Yang strawbery tu pun dia nyer idea. Maknya pakat nak cepat je snap. Banyak lagi tuntutan hidup nak kene ngadap.

Tapi teman ada masalah besor. Kek ni da lama buat. Sampai dah lupa resepi mana satu. Tapi yang benarnya, kek ni saya amik dari laman web luar.

Mungkin ini resepinya. LINK HERE.  Sbb saya menggunakan buttermilk utk kek ini. Hasil kek yg menggunakan butermilk mmg la tidak dinafikan kesedapan n kegebuannya. So tunggu apa lagi. terai la ek.
Chow!!











6 comments:

anymz said...[Reply to comment]

salam jah
pehal tayang kek yg ada buttermilk mlm2 gini
kan akak dah ckp..sebarang kek yg ada buttermilk mmg menjadi pojaan hatiku..
waktu ke rombau tak teringin plak ko bawak kek ni kan?..Tumbukkkk kang baru tau..huhu..sodih den

*jah.ganti balik bokeh tempoyak tu dgn kek ni..hihihi

K.zai said...[Reply to comment]

amboi!!!panjang nya karangan memalam ni..nk luah perasaan dgn k.anymz dan k.asmah ke izah...hehehe...w/apa pun kek ttp mabeles..nk cikit

tun_telani said...[Reply to comment]

wahhh... terserlah kegebuan kek nihh.. arini baru bjaya bw iml ni tau.. b4 this dia tulis 'for invited reader only'.huhu

ps: kalau nk ada persatuan tu jgn lupa org bintulu ni tauu.

Cheq Sue said...[Reply to comment]

setelah 2 3 n3 sebelum ni i takleh komen...sekarang baru dapat... ewahhhh ko jah, kalu ada bran moh gath dekat CH ni hah...i nak join...
nampak gebu je kek tu, haiiii nambah lagi le resepi yang dik kiv neh... T_T

Tina Othman said...[Reply to comment]

Lapar tgk kek marble ni

Mas said...[Reply to comment]

hahahaha...
kak anim..
asyik minta kek jerk...
nnti kita gader2, pakat2 bawak kek banyak2 tau..
izah compom bawa 4 biji kek...kikikikiki
jahhhh...sajerkkk ko yerk..
aku serbu rumah ko bagai nk rak nengok resepinya....huhuhuu