CSS

Monday, May 27, 2013

Koleksi Kek Tempahan dan main Deco dengan buttercream rose


Ini kek RVC untuk hantaran. Ye memang banyaaakk kecatatan dan kekurangan.
Tema purple.. i like.


Yang ni pulak kek span.. yang dilapis cream cheese. Sedap..
Deco ni saja main2 skill sebab baru2 jumpa semangat nak memicit roses.

RVC birthday



Kek ni.. adalah kek mula2 tangan gigil pegang nozel petal rose.
belasah jek. Skill memang blom diasah. Teknik langsung xfamiliar.
Lepas tengok2 sekali lalu kat utube terus picit buttercream nak buat rose.
Rupanya banyaakk teknik2 yg nak kene menuntut. :-)




Blueberry cotton japanese cake.



11 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...[Reply to comment]

salam izah...
tabikk!! comel sangat roses tu izah... opkosla yg bunga purple tu yg paling cun di antara semua2 roses yg lain.. hehehe... betul ler org kata practise make perfect kan....
ada pegi kelas ke? nnt kongsila resepi BC buat bunga tu... itupun kalau BC resepi sendiri la.. kalau resepi masuk kelas jangan kongsi... nnt cikgu tak suka... hehe..

Bbwana adienia said...[Reply to comment]

salam kak izzah..

apapun kek tu masih kelihatan menarik dan kecantikkan roses tu menutup kekurangan yang ada..tahniah n teruskan usaha..

JaSSNaNi said...[Reply to comment]

assalamualaikum.. izah.. amboi boi boi.. comeyyyyy sokmo kek ni.. geram tengok.. kemas gitu..

Ryo Azhar said...[Reply to comment]

ko memang hebat la hakakk!...
kembang tak?kembang tak?

tun_telani said...[Reply to comment]

salam kak izah.. jeles laa nihhhh... makin lama mkn cun tun tgk deco akak2 ku ini... tun siap beli buku deco cake, tp sbb tangan keras kejung, nk tunjuk kek pon malu. hahaha...

Acik Erna said...[Reply to comment]

assala izah..kalau tengok dalam gambar ni tak de yang kurang..cantik

Chah said...[Reply to comment]

Jah...comey cm aku semua2 rose mu itew....cuma aku nk komen sebagai ibu mithali ibu sejati boleh x jah? err pesal tulisan kek ko tu ala2 guna typewriter jah..cer carik font yg lawo sket jah...muekeke...ko x marahkan jah? Kalo ko marah pong ingat aku reti baser nk terasa ati? Muahssss

Mieza said...[Reply to comment]

Salam izah...cantiknya rose yg izah buat...boleh tak share resepi buttercream untuk buat rose tu dgn akak...kalau boleh, boleh emailkan ke asliza.yusoff@live.com.my

akak selalu buat buttercreamnyer mcm lembik skit..
Terima kasih izah

MaDiHaA a.k.a Ratna said...[Reply to comment]

yelah kan Mieza.. akak pun nak juga resepi tu.. kalau bolehla kan.. kot tak boleh kongsi kat blog... pm akak kat fb pun okay.. tq izah cayang... muaahhh!!

WOW Gold said...[Reply to comment]


Kek ni.. adalah kek mula2 tangan gigil pegang nozel petal rose.
belasah jek. Skill memang blom diasah. Teknik langsung xfamiliar.
World of Warcraft Gold Billig

World of Warcraft Gold Kaufen

maham said...[Reply to comment]

I have book marked it for later!