CSS

Wednesday, February 18, 2015

Tempahan Coklat Brownies berserta Resepi





Assalamualaikum

Last week , malam, kami sefamily keluar makan satay station ampang.
Balik dari makan satay, kalau siapa biasa melalui jalan rentas dari jalan ampang, melalui taman watan hendak ke bandar baru Ampang akan biasa dengan jalan menuruni bukit bertrafik lite berhadapan flat sri Nilam.
Korang tak tahu kan? Haha.. tak pe.. saja aku detail kan supaya cerita ni nampak menarik. ngeee...
Waktu kereta kami menuruni bukit,trafik lite merah dan kereta berlawanan hijau. Mujurlah asben saya sempat mengelak sebuah teksi arah berlawanan yang korner over mengambil jalan kami.
Guest what? Dah la makan jalan kami, encik teksi tu boleh berenti di situ jugak (belakang sikit dari kereta kami), dan membaling batu pada kereta kami. Jadi suami saya buka sedikit pintu untuk menjenguk dan pemandu teksi menjerit "Bodoh , tak nampak jalan orang ke?"
*lebih kurang macam tu la ayat nya.

So..  aku assume dia kata kat diri dia sendiri. Hahaha.. itu je saya nak cerita. Ramai org tak waras n mabuk tapi jangan la sampai baling batu kat kereta ai okeh. Sivik tarak punya. Bukan.. pemandu tu bukan India. Pemandu itu sangat fasih berbahasa melayu. Jadi saya assume dia melayu, agama nya kurang pasti. :)

Suke brownies? Ada bermacam jenis brownies dan berbagai rasa.
Saya suke coklat atau coklat bersama cheese.
Dan ini resepi yang saya guna untuk tempahan.







BEST BROWNIES


  • PREP
    25 mins
  • COOK
    35 mins
  • READY IN
    1 hr

Directions

  1. Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Grease and flour an 8-inch square pan.
  2. In a large saucepan, melt 1/2 cup butter. Remove from heat, and stir in sugar, eggs, and 1 teaspoon vanilla. Beat in 1/3 cup cocoa, 1/2 cup flour, salt, and baking powder. Spread batter into prepared pan.
  3. Bake in preheated oven for 25 to 30 minutes. Do not overcook.
  4. To Make Frosting: Combine 3 tablespoons softened butter, 3 tablespoons cocoa, honey, 1 teaspoon vanilla extract, and 1 cup confectioners' sugar. Stir until smooth. Frost brownies while they are still warm.









12 comments:

musa nora said...[Reply to comment]

salam..

musa nora said...[Reply to comment]

salam izah..sya dh lma jd silnt reader blog izah..sntiasa ikuti prkmbngn dlm diam..ada pelbgai resepi sya dh cuba..mnjdi & sgt sedp..trima kasih ats ilmu yg d kongsi..

tun_telani said...[Reply to comment]

Mmg ramai pemandu kurang sivik skrg nih. kalau kat bintulu, pemandu lori wat jalan tu mcm dia punya.. kalau jalan 2 lane, kiri kanan lori. kalau laju xpe gak, ni mcm siput je.. stress duk mngekor kat blkg :(
Sedap brownies tu.. mcm penah cuba resepi allrecipe ni. sbb guna utk tempahan sure sedap nih.

IeRA said...[Reply to comment]

Salam

Terima kasih share resepi...moga2 murah rezeki izah.

CIKU said...[Reply to comment]

Salam ,ciku suka tengok resepi dan makanan sedap sedap kat blog ni..hihi..Tq for kongsi.

fazian batrisyia said...[Reply to comment]

sy nak try la....kalau sempat boleh jd buah tgn blk kg nanti

IeRA said...[Reply to comment]

izah... confectioner sugar tu macam mana ye?

izahdaut said...[Reply to comment]

iera
gula icing tu

ninest123 said...[Reply to comment]

nike free, gucci outlet, replica watches, ralph lauren pas cher, ray ban sunglasses, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, michael kors, chanel handbags, nike outlet, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet, air max, ugg boots, nike air max, uggs on sale, louboutin, oakley sunglasses, prada handbags, sac longchamp, louis vuitton outlet, kate spade outlet, longchamp outlet, nike air max, louboutin pas cher, louis vuitton, nike free, tory burch outlet, tiffany and co, nike roshe run, jordan shoes, burberry, louis vuitton outlet, louboutin outlet, tiffany jewelry, air jordan pas cher, oakley sunglasses, longchamp pas cher, longchamp, oakley sunglasses, louis vuitton, prada outlet, louboutin shoes, louis vuitton, christian louboutin outlet, replica watches, longchamp outlet, polo ralph lauren outlet, ugg boots

ninest123 said...[Reply to comment]

michael kors outlet, coach outlet, true religion jeans, burberry, hermes, burberry outlet online, oakley pas cher, lululemon, nike air max, coach purses, sac guess, ugg boots, michael kors, hogan, coach outlet, north face, nike blazer, ray ban uk, true religion outlet, hollister, nike air max, tn pas cher, kate spade handbags, michael kors outlet, ralph lauren uk, converse pas cher, michael kors, hollister pas cher, michael kors, replica handbags, nike roshe, michael kors, nike free run uk, lacoste pas cher, air force, timberland, vanessa bruno, ugg boots, michael kors outlet, nike air max, michael kors outlet, true religion jeans, ray ban pas cher, new balance pas cher, mulberry, true religion jeans, michael kors outlet, north face, abercrombie and fitch, vans pas cher

ninest123 said...[Reply to comment]

hollister, insanity workout, chi flat iron, vans, asics running shoes, ralph lauren, nike air max, iphone cases, lancel, nfl jerseys, nike huarache, converse outlet, vans shoes, mcm handbags, abercrombie and fitch, gucci, birkin bag, hollister, wedding dresses, celine handbags, longchamp, soccer jerseys, mac cosmetics, bottega veneta, jimmy choo shoes, reebok shoes, mont blanc, north face outlet, ray ban, herve leger, ferragamo shoes, nike air max, nike roshe, louboutin, p90x workout, babyliss, soccer shoes, beats by dre, ghd, oakley, instyler, baseball bats, valentino shoes, new balance, timberland boots, lululemon, converse, hollister, north face outlet, nike trainers

ninest123 said...[Reply to comment]

moncler, supra shoes, hollister, karen millen, doudoune canada goose, pandora jewelry, moncler, marc jacobs, juicy couture outlet, moncler outlet, moncler, canada goose, ugg,uggs,uggs canada, canada goose uk, pandora charms, canada goose outlet, ugg boots uk, canada goose, canada goose, wedding dresses, moncler, louis vuitton, louis vuitton, louis vuitton, links of london, pandora jewelry, ugg,ugg australia,ugg italia, coach outlet, canada goose outlet, bottes ugg, montre pas cher, moncler, sac louis vuitton pas cher, swarovski, pandora charms, louis vuitton, swarovski crystal, moncler, juicy couture outlet, replica watches, ugg pas cher, moncler, canada goose, toms shoes, thomas sabo