Assalamualaikum..
Selamat bercuti buat semua yang berada di Malaysia. Maaf sangat tak sempat nak BW ke rumah kawan kawan. Karipap a.k.a epok epok sardin ni saya buat petang semalam. Ternampak kat tingkap kak Jepun tu pun buat karipap jugak. Alamak, karipap saya ni banyak jerawat ye. Tah la napa...Semua petua untuk kurangkan jewarat dah buat, tapi still ada jugak.
Untuk doh, saya guna resepi kak Hana. Pun dah ada kat label kuih muih. Ni entry cepat cepat je ni. Nanti saya linkkan kemudian.
Nampak jerawat batu pun ada.
Okay..tuan tanah nak kuar jap ada hal... Jemput la makan karipap sardin dulu yo!! Petang nanti saya BW..semalam busy sikitttt...tata
salam izah...bt karipap jgk..sama dgn hana..janji eyh :))
ReplyDeletelerrrr janji kiter dalam mimpi eh... kahkahkahkah... weiii sardin lg sedap wehhhh... eh nak g mana? nak ikut boley? kekekekeke
ReplyDeletehari Karipap sedunia ker..
ReplyDeletesalam izah..tadi akk mkn epok2 kelentang umah hana..nih mkn yg sardin pulak..dua2 sedap heheh
ReplyDeleteAssalamualaikum....
ReplyDeleteJangan kisah itu jerawat. Yang penting kalau makan karipap tu, jerawat tak naik kat muka kita sudah. Hehehehe
Izahhh!!
ReplyDeleteTeringin giler aku nak makan karipap sardin ..
ntah bila la aku nak reti mengelim..
bab jerawat tu, nyah pesal aku suka karipap berjerawat hahaha
Salam Izah,
ReplyDeleteUwaa..leh sama dngn mek jepang wat karipap arini...kalau dekat maunya dah bertukar2 pinggan...inti sardin mmng kegemaran akak..jerawat tu sikit jek...nasib baik bkn jerawat batu kerewel...kih3..
izah, akak lagi suka yang berjerawat tau..bak sini apa yang tinggal..
ReplyDeletetadi dah mintak ngan makcik hana 2 inggit...kak izah pun 2 inggit gakla...tapi kasi byk2 tau... lalallala
ReplyDeleteWah enaknya ... diam2x janjian ama Hana ya ... sama2x buat karipap .. cakep2x lagi.
ReplyDeletehuh...gi mana tu??...gi beli BM ker???...wakakaka...maceh tinggalkan karipap..sedap makan karipap dgn kopi o panas..
ReplyDeletehai kakak izah...
ReplyDeletecantik karipap, ada jerawat tak pe janji klim shantekkkk...ekekekkeee
rajin nya ko izah berkaripap bagai... ada lg x???... peberet karipap sadin ni... :)
ReplyDeleteSalam Izah...
ReplyDeleteInti Karipap Tu nampak sedappp...kulit karipap tu pun boleh menambat hati....
makcik..lmbt lak bertandang ari ni...penattt..bru balik berjln2 dari pagi tdi...
ReplyDeleteperhhh...karipap..lma dah aku tak buat....terliur lak aku tngok kripap kau...
izah, sama la nieza pun bz gak tadi baru sempat singgah sini...dtng lewat ni sure karipap pun dh abis..hehe teringat juga nk buat karipap ni..hehe
ReplyDeleteSalam izah..
ReplyDeleteComel lote nye karipap dier..
deliah's deli: tu la, pagi pagi ngadap laptop tengok kak hana pun buat karipap..tapi karipap dia mcm biasa lah..mantop meletop mengancammm..saya nyer..hukhukhuk..asal boleh telan dah kira okkk tuuu
ReplyDeletekak hana: kikiki..tu la pasal, janji dalam mimpi..leh buat drama melayu tu,tu la pasal aku rasa teringin bangat nak makan karipap sardin.tapi laki aku tak mandang sardin sardin ni.ah tak pe, bbior bini dia je melantak.nak itut?hehe..aku gi opis laki aku la, dia ada kroje sikit..sampai bebudak tertido tido menanti bapaknya buat kerja..
ReplyDeletenazrah bakery: haha...ye ke?kena wujudkan hari karipap tu..bagus gak tu..makan karipap, tidur karipap..mcm makan bola tido bola la kan
ReplyDeletekak rosaliza: nah amik kak, yang frozen pun ada lagi tu..rasa cam buat sikit je, rupanya banyak jugak dapatnya...tadi makan karipap cantik, sekarang akak mkn karipap tak cantik lak kat umah saya ye..haha
ReplyDeletekak sam..haha..betul tu..jangan jangkit sudah..yang 'batu' tu lagi tak mo..kiki
ReplyDeleteTTM...eh aku pun tak kisah jugak makan kipap jerawat, agaknya rangup rangup tu kot.tapi aku pelik ngapa karipap org lain licciiiinnn jee..karipap biasa pun jerawat cenggini, aku tak leh imagin kalau buat karipap pusing pulak..haha
ReplyDeleteweh aku tak kelim pun, guna acu karipap je..janji bercantum.kalau kelim agaknya punah karipap aku..kiki
kak yatie..haha.1st time dengar jrewt batu kerewel...haha..apa taknya kak, tuu ada gak jrwat batu tu..camno tu..sama kak, feberet saya pun karipap sardin.tapi layan makan sorang2 je.tak de geng.hubby tak suka karipap sardin ni..huhu
ReplyDeleteKak ayu..aik sma jugak ngan kak TTM..suka yg berjewat.tak pe asalkan kulit kita tak berjerawatkan..ikiki
ReplyDeletemimiey..tuko ngan kek carrot boleh? boleh?boleh?..hahhaa..akak tengah menstadi kan diri nak buat kek tu....entah kan jadi entah kan tidak nak ku baking kek karot tu...huhu
ReplyDeleteDG..hehe..tu la kebetulan deh sama karipap dengan kak hana..tapi karipap jepun tu cantik bangat DG..saya punya karipap aduhh banyak jerwatnyaaa
ReplyDeletekak anymz..mana ada gi beli BM..gi opis en hubby..pastu jenjalan cari pasal keliling KL..haha..hah makan ingat ingat diri sikit yo...jangan sumbat jo..ingat2 orang belakang niha..ikiki
ReplyDeletehani..mau tak cantik..akkak guna acu karipap je.senang kerja.tekan je dah siap..nak kelim?haha takut punah karipap ku nanti..huhu
ReplyDeletekak ana wahid.alah kak, teringin nyer pasal, ku gagahi jugak mengkaripap.pastu boleh la cuti setahun buat karipap..haha..sama la kak feberet karipap sardin ni..
ReplyDeletekak linrosly..inti tu nampak sedap ek..mmg sedap kak..saya buat lebih kurang untuk inti dadar lauk samarinda.suka..mmg best..cam ne..agak2 masuk bakul angkat sendrik tak?haha
ReplyDeletemas..hamboii hamboii..dah asik merotii jeee...dapat jenjalan lak lagi....tu yang tak bertandang ke sini tu..hahhaa....makcikk..mana rotinyaaa..aku tunggu ni depan pintu
ReplyDeletenieza..ada lagi yang frozen tak goreng lagi..nak? nak? boleh buat sarapan ni..eh pagi ke malam dah kat sana ek?hehe
ReplyDeletenaz..mekasih..tu ikut kan acu nyer la tu..comel kecik sebab acuan karipap pun comel gitu..ehe..nak harapkan saya mengelim karipap mmg tangan keras la ....
ReplyDeletepn izah, ibu sy ajar klu xmo kulit karipap tu berjerawat sms gorng...
ReplyDelete1. panaskan minyak guna api sederhana
2. letakkan karipap yg nak goreng tu ms minyak xbrape panas sgt...(kire klu kite masukkan karipap tu xde bunyi desir...)
kene rajin balik2 kan, tp klu mcm karipap dh nak msak bole la besokan api..tp klu nk goreng utk 2nd round pun kene sejukkan sket minyak msk tu...
nazrah bakery: haha...ye ke?kena wujudkan hari karipap tu..bagus gak tu..makan karipap, tidur karipap..mcm makan bola tido bola la kan
ReplyDelete