Assalamualaikum..
Roti puri ni memang menu 2 minggu skali mesti buat punyer. Senang senang aje menu sarapan. Memang menjadi pojaan dan kegemaran. Cicah dengan sambal tumis ikan bilis memang best. Kalau ada lebihan kari pun sedap, tapi hubby still kena ada sambal tumis jugak.
Roti ni kembunngg je bila digoreng. Nampak tu nipis rangup dan lembut. Eh dah rangup lembut pulak kan... Tula special roti ni. Waa pandai promote kan. Nah amik sorang satu cicah sambal tumis. Yuk sarapan!!
Resepi DI SINI, yang di ambil dari dapur kak Rosaliza.
sedap nyer izan...bila la nak buat ini pulak....ni kat office sementara nk start meeting
ReplyDeletemenu sarapan kita sama cuma kita beli je roti..roti canai lak tu..haha...nak kena cuba buat ni..ish..
ReplyDeleteSalam izah..kalo lah anak2 akk tgk roti puri ni mesti disuruh buat jam ni juga...masa terhad lah pulak ngan dak kecik ni. Dah lama akk tk buat..
ReplyDeleteishhh... bila dipikir, dh bertahon x wat roti arab ni... nakkkk!!!
ReplyDeleteSalam Izah,
ReplyDeleteAkak mmng suka roti puri ni...nak 5 ketoi, sambal tumis akak ada ni...cepat2 dah terliur tngk roti puri yg mengelembung2 tu...
makcikkk..cantiknya roti puri tu kembonggg...
ReplyDeletenak 5 ketoi.....upah dah jawab tag makcik tu...
kak izah, akk cplud penah ajr wat puri ni..mmg sedap. tp lame dh sy xbuat. tp kitrg cicah kari ayam..nnt nk try uat lg ar. my housemate xpenah jumpe ni roti puri ;)
ReplyDeleteizaaaaahhhhh.... kecur airliurkuuuuuu...... sedapnyeeeeeee.....
ReplyDeleteMy favourite puri is here! Love suka cicah ngan kentang masala, habis lupa dunia! hehehe ;)
ReplyDeleteTak pernah buat sendiri, dunno why...selalu suruh Mak yang buat :D
Izah, untuk muruku takleh guna tpg gandum. It's a mix of tepung beras, tpg kacang hitam, tpg kacang kuda dsb. Love malas pulak nak proses semua tu, so beli yang ready made je. ^___^
kak lina..
ReplyDeleteaipp sempat lagi ye jeling2 blog..hehee
anna qawinna..
senang je wehh..harus di cuba..kalau bebudak ni mmg suka, mak bapak budak mmm tak yah cakap lee
kak rosaliza..
ye la kan kak..ada baby kecik sangat la terhad masa.tu blum kalau baby yg tak leh berenggang plak..fuh lagi la kena sabar.
ana wahid..
hehe..kat rumah ni slalu je ada..sonang plak tuh..yg senang itu lah yg slalu ada
kak yatie..
nah campak 4 ketoi je..nak 5 ketoi akak uli sendrikk..hahaa
mas..
ceehh nak upah plak..hehheee..
cplud miera..
boleh la..senang je kan, makan bujang2 siok ni..buat lak ramai2 gitu sambil nyembang..hehe
desperate mama..
ReplyDeletememang best tau fidza..first time buat cam tak caya je menjadi kembung cantik dan sedap!!
love..
fuuhh memang gandingan yg sedap tu love!!
thank love..saja2 testing tanya kot kot boleh guna tepung gandum..hikhik..suke ngan maruku krup krap sedap!!
akak!!
ReplyDeleteroti puri nie mmg feveret saye
sdap sgt..haritu makcik buat.
terkenang kenang sampai sekrang
acepa weet..
ReplyDeletedik..apa nak dikenang barang yang sudah..hahha.. meh buat sendrik nanti bleh tunjuk kat makcik..'makcikk kite dah pandai buat sendrik'..sedapkan ..mesti la sedap tu sampai terkonang konang...hehee