0135122180
Wednesday, October 12, 2016
Tuesday, October 11, 2016
Monday, October 10, 2016
Friday, October 7, 2016
Thursday, October 6, 2016
Wednesday, October 5, 2016
Tuesday, October 4, 2016
Monday, August 15, 2016
Kek kartun Omnom
Kek coklat moist
Size permukaan sedikit besar bagi memudahkan kartun dilukis.
Untuk tempahan 0135122180
Wednesday, August 10, 2016
Monday, August 8, 2016
Saturday, August 6, 2016
Kek hantaran pertunangan ampang.
Kek untuk hantaran. Bertemakan kaler merah dan putih. Untuk tempahan boleh hubungi 0135122180
Terima kasih
Tuesday, July 12, 2016
Monday, January 11, 2016
Cheesekut - mudah dan sedap
Kudapan paling simple ..mudah dan mewah buat anak-anak dan mak-mak untuk menambah lemak.
Memang sedap u olss.. Kalau anak saya nampak gambar ni memang cari nahas la. Harus la buat untuk diorang.
Resepi simple.Kat kedai runcit pun ada kot., Cheese krim jela kene beli kat pasraaya kan,
RESEPI CHEESEKUT
sumber : Myresepi
dicuba : izahdaut
Bahan-bahan
- 1 paket biskut Deluxe Crackers ( nak pakai apa2 biskut pon ok..)
- Sedikit fresh milk
- 1/2 tin susu pekat manis
- 250gm cream cheese
milo - izah tambah bagi lebih umpphh
nestum- izah tambah bagi lebih kebabom dan terasa crunchy
Cara-cara
- Pukul creamcheese guna mixer sehingga kembang. Kalau takde mixer, guna blender pun boleh. Kembang tu means creamcheese tu da jadik lembut pastu color dia jadik cerah skit.
- Masukkan 1/2 tin susu pekat manis. Tuang sikit-sikit. Rasa dulu, kalau kurang manis baru tambah lagi. Pukul lagi.
- Tambah sket fresh milk anggaran satu sudu ke 2 sudu. Tengok kepekatan bancuhan tu. Jangan cair sebab nanti kek jadik lembik susah nak potong. Kalau pekat sangat plak nanti bancuhan jadik sket plak so lapisan kek pun tak dapat buat banyak. So ikut naluri masing-masing la ye.
- Pastu ambik biskut n celup dalam fresh milk. Celup tu means dalam sesaat je sudah. Diingatkan celup je tau, bukannya rendam. Dah celup tu terus susun dalam bekas.
- Then lapiskan dengan bancuhan creamcheese tadi. Tak payah tebal sangat. Cukup sekadar menutupi.
- Then lapis lagi biskut2 yang da dicelup atasnya plak. Time lapis biskut ni tekan2 sket bagi dia mampat sket. Ulang lagi step 4 dan 5 sampai abes bancuhan creamcheese tadi.
- Atas sekali mesti lapisan creamcheese ye. simpan dalam peti ais. Biar semalaman ye bagi dia keras skit senang nak potong.
- nota: milo diktabur disetiap layer. Nestum ditabur di layer atas sekali bersama milo,